начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

НАВОДНЯВАНЕ ОТ СЪСЕД

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НАВОДНЯВАНЕ ОТ СЪСЕД

Мнениеот bboika » 18 Май 2009, 11:27

Здравейте,
Търся помощ!!! Вече не се издържа. Съседът ни през етаж над нас от октомври м.г. ни наводнява. Той сам призна че е така, но проблема не е решен. Залял някаква дупка с "водно стъкло"- това са негови думи и според него проблема е решен. Водата обаче продължава да си търси нови пътища и вече няма стена в къщи и на тази на съседката над мен, по които да няма мокри петна. Даже и мухал си отглеждаме вече. Там живеят майка и син доста възрастни вече. Всякаква комуникация с тях е почти невъзможна. Идва ми ....... Как да се справя с тях? Помогнете ми- моля ви.
bboika
Нов потребител

Re: НАВОДНЯВАНЕ ОТ СЪСЕД

Мнениеот grizanka » 01 Юни 2009, 16:33

Имам абсолютно същия проблем. Съседът ми отгоре ми наводнява банята от години, но отказва да направи ремонт. Отдавна падна мазилката, показа се плочата, арматурата е ръждясала, мухъл и теч навсякъде, трябва с чадър да се влиза в банята..... Този ........... протака и отлага от не знам и аз вече колко години и с добро явно не мога да го накарам да си смени канализационните тръби, които явно са спукани някъде. На него си му е сухо, проблемът е в плочата между двата апртамента, и по тази причина хич не му пука. Моля, ако някой може да помогне със съвет какъв е начина да бъде принуден да направи ремонт, да ми отговори. Трябва да уточня, че собственик на апартамента се води дъщеря му, а не той. Тя няма нищо против, но не може да се оправи с баща си, който не дава и това е...... Ще бъда дълбоко признателна на всеки, който ми даде съвет къде, как и на кого трябва да се оплача и какъв е реда в такива случаи.
grizanka
Младши потребител

Мнениеот grizanka » 09 Юни 2009, 15:23

doc03 написа:Гризанке-сладуранке.
Те това е то българският манталитет. Започнах вече да ги наричам "Селтикс", че другото стана тривиално.
Сигурно ти трябва да си запушиш тавана, а не той замазката и тръбите на пода.
(Поне това беше последното изказване на селянина-американец).

А над тоя, дето те наводнява какво има?

Мерси за сладуранката!!! :oops: :oops: :oops:
:D Над тоя, дето ме наводнява има още пет етажа. Но на него му е сухо, никъде няма мокро в неговата баня. Проблемът е между двата етажа. Продължава да отказва да го решим...... :cry:
П.П. Ако имаше начин да си "запуша" тавана, досега, вярвай ми, да го бях направила!!! :evil: Такива говеда има, че не е за вярване, ама......
grizanka
Младши потребител

Мнениеот a.lex » 16 Юни 2009, 14:53

Трябва да ангажирате адвокат, защото както вие казвате "за да справя с тях" трябва да се мине през съд. Добре е да намерите двама свидетели, които са видели, че има теч и да опишат щетите. По делото ще искате и експертиза-техническа, която да направи точна оценка на щетите. Добре е да установите кой е собственика на апартамента над вас като се направи справка в Данъчната служба или в Имотния регистър. Това е най-общо.
a.lex
Младши потребител

Назад към Етажна собственост