- Дата и час: 09 Яну 2025, 23:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тази семейна история... нормална ли е?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Тази семейна история... нормална ли е?
babyfoot ни разясни надълго и нашироко не само официалната версия, но и неща, които са ясни и известни... нямаше нужда, почитаема...
katerinakuch! Браво! Добре сте усвоила копирането! Хайде сега опитайте и мисленето... с цялото ми уважение към умението ви да си служите с компютъра, макар и по един доста досаден за околните начин!
katerinakuch! Браво! Добре сте усвоила копирането! Хайде сега опитайте и мисленето... с цялото ми уважение към умението ви да си служите с компютъра, макар и по един доста досаден за околните начин!
- plamen_penev
- Активен потребител
Ето какво намирам за др. държави и въпросната конвенция
http://translate.google.bg/translate?hl ... %26tl%3Den
http://74.125.43.132/translate_c?hl=bg& ... iUXEQLy9Jw
http://74.125.43.132/translate_c?hl=bg& ... z3YfNfYwJw
http://74.125.43.132/translate_c?hl=bg& ... iUXEQLy9Jw
http://74.125.43.132/translate_c?hl=bg& ... z3YfNfYwJw
Последна промяна donna на 01 Юни 2009, 18:39, променена общо 1 път
- donna
- Старши потребител
plamen_penev написа:babyfoot ни разясни надълго и нашироко не само официалната версия, но и неща, които са ясни и известни... нямаше нужда, почитаема...
Пенев, ставаш ми любимец!
Отделно темата се е задръстила с емоционални излияния.
Освен казуса "Асеновград", дали някой забеляза, че още една дама има идентичен проблем?
Последна промяна poli_g на 01 Юни 2009, 18:39, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:plamen_penev написа:babyfoot ни разясни надълго и нашироко не само официалната версия, но и неща, които са ясни и известни... нямаше нужда, почитаема...
Пенев, ставаш ми любимец!
...станахме две!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Ние сме повече, но явно някой не разбира от благи думи.
И като колега ме изумява, но това вече го уточних. Да не разводняваме темата, само ще замоля да се придържаме към правната и страна- психо портретите- в бг. мама.
Прочетете, моля линковете пейстнати от Донна.
И като колега ме изумява, но това вече го уточних. Да не разводняваме темата, само ще замоля да се придържаме към правната и страна- психо портретите- в бг. мама.
Прочетете, моля линковете пейстнати от Донна.
- Гост.
- Старши потребител
По-кротко дами, че сега ще изкочи от някъде system или mi_lena, а те знаят, че съм прост физик и ей сега ще ми лепнат някоя диагноза ... което са правили много пъти... даже веднаж призоваха самия Калахан да стори това професионално. Той "тръгна", но после нещо се отказа...
Все пак благодаря за комплимента! За мен е чест!
Все пак благодаря за комплимента! За мен е чест!
- plamen_penev
- Активен потребител
poli_g написа:Ние сме повече, но явно някой не разбира от благи думи.
Брей! Голяма перушина е хвърчала в тази тема. Katerinakuch, права си. Хагската конвенция трябва да се спазва. Ама те са повече Количествено.
Оооо! Пропуснах всеобщия любимец - търговец по занятие и юрист по хоби Пенев. Това влияе и на качеството
-
huligan - Потребител
Така, очаквах да се включите и вие. Мдам, няма спор, че нормативните разпоредби следва да се спазват. Къде забелязахте някой да отрича това?
Като юрист, и според вас ли съдебното и изпълнителното производство се е развило нормално?
А що се отнася до Katerinakuch.... - тя си е ваша кауза.
Само за да прочетете, ако и на пеналистите им остава време, как се спазва ХК в Германия.
Като юрист, и според вас ли съдебното и изпълнителното производство се е развило нормално?
А що се отнася до Katerinakuch.... - тя си е ваша кауза.
Само за да прочетете, ако и на пеналистите им остава време, как се спазва ХК в Германия.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:
Бащата нацели един случаен участник в цялата тази схема- мен ако питаш- повече трябваше, какво се бута в купона, като не е канена.
Така като гледам, аргументите са били изцяло юридически
-
huligan - Потребител
Е затова аз предлагам следното на всекий ЧСИ по една рускиня, на всекий дипломат по две ,че ако едната даде фира другата да действа -случая го видяхме в действие!
- donna
- Старши потребител
Моля ви! Не обръщайте внимание на бръмчилките във форума! Темата е важна!
Нека предложа на специалистите тук да резюмират случая. Какво е ясно до момента (както го виждам аз, разбира се):
1. Съществува влязло в сила съдебно решение за предаване на децата на майката (все едно що за стока е тя и без значение, че съдът се е позовал на вероятен лъжесвидетел!);
2. Бащата на "законно" отвлеченото чрез прилагане на насилие дете е изпуснал всякакви законови срокове да иска отмяна на решението (причините са без значение - факта е на лице);
3. Искането за "отмяна" на ИД е несериозна;
4. Бащата е обвинен в "отвличане", но твърди, че такова няма и показва документно доказателство, а това поставя под въпрос решението на полския съд (което не познаваме!) и сериозни подозрения, че нашият съд се е позовал неправомерно на Хагската конвенция;
5. Очакването, че Пловдивска прокуратура ще направи нещо срещу насилниците от филма е несериозно;
6. Друго какво?
Въпросът е: какво трябва и може да направи от тук нататък бащата на децата за да защити себе си и децата си? Страсбург е очевидното решение, но всички знаем, че е неприемливо за конкретния случай с тяхната зашеметяваща мудност.
Какво трябва да направи бащата сега?
Нека предложа на специалистите тук да резюмират случая. Какво е ясно до момента (както го виждам аз, разбира се):
1. Съществува влязло в сила съдебно решение за предаване на децата на майката (все едно що за стока е тя и без значение, че съдът се е позовал на вероятен лъжесвидетел!);
2. Бащата на "законно" отвлеченото чрез прилагане на насилие дете е изпуснал всякакви законови срокове да иска отмяна на решението (причините са без значение - факта е на лице);
3. Искането за "отмяна" на ИД е несериозна;
4. Бащата е обвинен в "отвличане", но твърди, че такова няма и показва документно доказателство, а това поставя под въпрос решението на полския съд (което не познаваме!) и сериозни подозрения, че нашият съд се е позовал неправомерно на Хагската конвенция;
5. Очакването, че Пловдивска прокуратура ще направи нещо срещу насилниците от филма е несериозно;
6. Друго какво?
Въпросът е: какво трябва и може да направи от тук нататък бащата на децата за да защити себе си и децата си? Страсбург е очевидното решение, но всички знаем, че е неприемливо за конкретния случай с тяхната зашеметяваща мудност.
Какво трябва да направи бащата сега?
- plamen_penev
- Активен потребител
Освен това мисля, че тези двете дечица имат нужда от засилено, строго и безкомпромисно майчино присъствие, а виждам, че майка им е жена с характер и не би допуснала те да бъдат разглезвани.
Така, както и да го чета - е самата еманация на правната мисъл, колега.
- Гост.
- Старши потребител
Би следвало прокуратурата да се самосезира и да образува наказателно производство срещу всички лица, опитали се да осуетят изпълнението на съдебно решение. Tова е истината. А пък сравняването на Германия с БГ е просто ужасяващо смешно.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
daniela2008 - Младши потребител
И какво и е на Германия ,просто четем един линк нищо по-вече,няма нищо смесно !
Предполагам ,че там съдебните изпълнения не се водят от незнайно как изникнали рускини
Предполагам ,че там съдебните изпълнения не се водят от незнайно как изникнали рускини
- donna
- Старши потребител
daniela2008 написа:Би следвало прокуратурата да се самосезира и да образува наказателно производство срещу всички лица, опитали се да осуетят изпълнението на съдебно решение. Tова е истината. А пък сравняването на Германия с БГ е просто ужасяващо смешно.
Посочете къде и как насочих да се извършва сравнение между България и Германия?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:
Така, както и да го чета - е самата еманация на правната мисъл, колега.
Не е. Но поне не се кефи на насилието.
Той и гражданинът Василев, така както го гледам, възпитава децата си в уважение към закона и институциите. То съдебното решение е вятър работа, а призовките за доброволно изпълнение се изпращат ей така, лаф да става.
-
huligan - Потребител
poli_g написа:daniela2008 написа:Би следвало прокуратурата да се самосезира и да образува наказателно производство срещу всички лица, опитали се да осуетят изпълнението на съдебно решение. Tова е истината. А пък сравняването на Германия с БГ е просто ужасяващо смешно.
Посочете къде и как насочих да се извършва сравнение между България и Германия?
Ами отворих линковете и единственото което ми се наби в очите бе, че се касае, как Германия не изпълнявала Хагската конвенция по отношение на деца германски и едновременно американски граждани .
И какво сега ? БГ да не изпълнява така ли? Щото стандарта в БГ и Германия е един и същ а?
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
daniela2008 - Младши потребител
daniela2008 написа:Би следвало прокуратурата да се самосезира и да образува наказателно производство срещу всички лица, опитали се да осуетят изпълнението на съдебно решение. Tова е истината. А пък сравняването на Германия с БГ е просто ужасяващо смешно.
Разбира се. Намираме се в България и въобще в конкретния случай не ни интересува сравняването на БГ с Германия. Това сравнение няма нищо общо с конкретния казус, развил се между граждани на България и Полша на територията на България в гр.Асеновград. Откъде накъде изведнъж тук се намесва законодателство, свързано с Германия!? Наистина е смешно. Не е съотносимо просто.
- katerinakuch
- Активен потребител
Не знам дали забелязахте, че като че ли в този случай Хагската конвенция май е неприложима? На - човекът си имал писменото съгласие да води децата си в България докато любящата им майка е по ... бизнес дела по испанско.
ПП daniela2008, много яко! С тези червени букви направо разгромихте всички. Така всички разбраха, че не сте гледала филма.
ПП daniela2008, много яко! С тези червени букви направо разгромихте всички. Така всички разбраха, че не сте гледала филма.
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:Не знам дали забелязахте, че като че ли в този случай Хагската конвенция май е неприложима? На - човекът си имал писменото съгласие да води децата си в България докато любящата им майка е по ... бизнес дела по испанско.
Аферим! Съдът (на две инстанции не забеляза), Министерството на правосъдието не забеляза, СИ не забеляза, а Пенев забеляза.
Последна промяна huligan на 01 Юни 2009, 20:10, променена общо 1 път
-
huligan - Потребител
|
|