начало

ССБ с отрицателно становище по промените в ЗСВ – конкурсите няма да се ускорят, няма правила за избор на ВСС ССБ с отрицателно становище по промените в ЗСВ – конкурсите няма да се ускорят, няма правила за избор на ВСС

Тази семейна история... нормална ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот Гост. » 02 Юни 2009, 22:09

daniela2008 написа:АААААА той защото е в САЩ нали ? Затова няма да му играем по свирките . Да ма човека си е оправил всичко, предплатил и приложил и документи , и пак има Наложена възбрана да напуска страната. Ами не мерете с двойни аршини !! Или вече ЧСИ взеха да ви стават симпатични ? :D

Първо- за сайта на този тате две думи. Влязох дваж- първият път за да прочета изявленията му- около 5 мин. не повече, втория по ваша препоръка- за 5 секунди.
Ама , забелязвам, стояла съм около 46минути ?!?! :shock:
Второ- не е различен аршина. Не съм чела и неговото СР, че имам си и свои за четене. Но, ако има забрана, и е истина казаното от вас- трябва да стори още една крачка... :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 02 Юни 2009, 22:40

Е тоя требе да си плати издръжката ,то там си има и норми ,ако бащата не е в страната. Забраната се дига като плати всичко ! Издръжка требе да се плати ,тоя да не реве по форумите . Ама те в Сащ така реват.
Имах един с половин милион долара доход , съда постанови 80 лв издръжка ,щото там имал разходи по фирмата и на тоя пак му се видя много . Така ,че тоя да си плаща !
Само че daniela с твоят рев по форумите за тоя или оня изместваш темата . Пет пари не давам за тоя дето е ревнал от САЩ , ако детето отиде там ще има ли връщане на зад я си помисли! Пък и има наложена забрана да напуска БГ ами тъкмо ще се радва тука на детето си докато му я вдигнат, ама затова се пише молба до СИ .
donna
Старши потребител

Мнениеот lexusbg » 02 Юни 2009, 23:12

Даниела, тоя случай е много много различен.
Дело за развод, присъдени родителски права, съответно издръжка и право да вижда детето. Неплащана издръжка, вследствие административна възбрана да напуска БГ (която към момента не е и влизала в сила, тъй като той не е бил в страната). Като условие да падне възбраната за напускане на България (при положение че първо трябва да влезе в БГ, че после да не му дават да излиза) се иска просто той да гарантира по някакъв начин бъдещото плащане на издръжка.
Няма споделени родителски права, няма принудително изпълнение, няма насилие над дете по време на изпълнението.
Неговите претенции са:
- Не желае да гарантира бъдещо плащане на издръжка
- Желае може би (че не съм чел всичко) да вижда детето си в САЩ

За това как е водено делото по развода. Казва че не знаел за самото дело, и за изхода от него. Доколко е вярно това? Ето също казва и това - (в сегашно време), че
""""Аз нямам никакви права според бракоразводното решение от Великотърновките магистрати. Аз не съществувам като родител в живота на сина ми. Аз съм споменат само като ”финансов донор” със задължения за месечна издръжка.""""
Което е просто невярно - в решението е определено право да вижда сина си, кога и по колко пъти месечно. А че не му харесва, или защото живее далеч, такова решение не му върши работа - ами как да стане - майката да му доставя сина по негово местоживеене ли, на другия край на света?
А и че не искал делото за развод да е в БГ, ами в САЩ, щото не вярвал че тук ще получи справедливо правораздаване. При положение че и двамата родители, даже и детето са БГ граждани, е той може и на САЩ съдебната система да вярва повече. Но майката пък не разбрах е ли със САЩ гражданство, та ако не е, тя по-големи основания би имала да не вярва че там ще получи справедлив бракоразводен.
lexusbg
Младши потребител

Мнениеот daniela2008 » 02 Юни 2009, 23:37

donna написа:Е тоя требе да си плати издръжката ,то там си има и норми ,ако бащата не е в страната. Забраната се дига като плати всичко ! Издръжка требе да се плати ,тоя да не реве по форумите . Ама те в Сащ така реват.
Имах един с половин милион долара доход , съда постанови 80 лв издръжка ,щото там имал разходи по фирмата и на тоя пак му се видя много . Така ,че тоя да си плаща !
Само че daniela с твоят рев по форумите за тоя или оня изместваш темата . Пет пари не давам за тоя дето е ревнал от САЩ , ако детето отиде там ще има ли връщане на зад я си помисли! Пък и има наложена забрана да напуска БГ ами тъкмо ще се радва тука на детето си докато му я вдигнат, ама затова се пише молба до СИ .

http://hristopetrov.com/Documents/Molba ... shkova.PDF

Ама пак не е вдигната забраната, при което човека не може и да се върне в бг. Много хитро нали? Като не може да идва в БГ ,няма да си вижда и детето . Ама в случая майката е българка, не полякиня , та затова таткото да си гледа работата.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 02 Юни 2009, 23:46

:roll: Колега, казахте, че сте юрист.
Казусът му ви е интересен- поемете го и решете на човека съдебно-изпълнителните проблеми/ въпреки наличието на пълномощник, както забелязвам/. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 03 Юни 2009, 00:01

poli_g написа::roll: Колега, казахте, че сте юрист.
Казусът му ви е интересен- поемете го и решете на човека съдебно-изпълнителните проблеми/ въпреки наличието на пълномощник, както забелязвам/. :)

Да Поли, интересно ми е. Точно като юрист опитвам сега да видя правото в тези 2 случая : Асеновградски татко и татко в САЩ.
Благодаря за иронията , но не мога да го поема.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Юни 2009, 00:08

:| , вече не знам как да се пиша и буквите... не съм употребила ирония!Ако е прозвучало по този начин, извинете ме.
Днес ви прочетох, че сте юрист- казусът на този татко не е комплициран, има регламентиран начин да го уреди. Вие ни го посочихте, ерго ви е интересен - помогнете му.
А двата казуса нямат нищо общо- по горе Лексусбг го спомена.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот miriam » 03 Юни 2009, 00:09

22 страници....
добре , добре
одеве си мислех , беа 999 що не пише?
но ...няма пълно щастие :D
даниелке , ние оправихме ямбул и сега да започваме стамбул , тъй ли?
miriam
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 03 Юни 2009, 00:32

Да вярваме или не

Казусът с двете деца от Асеновград клати стола на Тачева

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2198631

Не стига,че станахме за резил пред цялата държава,ами сега и театро ще гледаме ..... :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 03 Юни 2009, 00:33

poli_g написа::| , вече не знам как да се пиша и буквите... не съм употребила ирония!Ако е прозвучало по този начин, извинете ме.
Днес ви прочетох, че сте юрист- казусът на този татко не е комплициран, има регламентиран начин да го уреди. Вие ни го посочихте, ерго ви е интересен - помогнете му.
А двата казуса нямат нищо общо- по горе Лексусбг го спомена.

Поли , приемам ,че стана недоразумение :wink: .И ми харесва и мотото ти.

miriam написа:22 страници....
добре , добре
одеве си мислех , беа 999 що не пише?
но ...няма пълно щастие :D
даниелке , ние оправихме ямбул и сега да започваме стамбул , тъй ли?

Стамбул?
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 03 Юни 2009, 00:48

Но се оказва,че крушката си имала и опашка:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=145162
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Юни 2009, 01:34

Те и двете страни си създават "легенда" :) , но Василев пропуска съществен факт- неговата в РБ не го ползва, докато нейната, там, ще реши евентуални бъдещи проблеми.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 03 Юни 2009, 01:40

Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Юни 2009, 01:56

daniela2008 написа:Темата май се изчерпа вече. :arrow:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=146365

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=145761

Колега, аз предлагам да не пускате линкове със журналистически писания, не за друго- но отново сочите несъвместими примери.
Журналистът е възможно и да не прави разлика, но всеки юрист я забелязва.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 03 Юни 2009, 02:12

poli_g написа:
daniela2008 написа:Темата май се изчерпа вече. :arrow:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=146365

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=145761

Колега, аз предлагам да не пускате линкове със журналистически писания, не за друго- но отново сочите несъвместими примери.
Журналистът е възможно и да не прави разлика, но всеки юрист я забелязва.

Какви несъвместими примери???? В постнатите линкове Журналистите обобщиха случващото се до сега, пък и вие сама написахте :

poli_g написа:Те и двете страни си създават "легенда" :) , но Василев пропуска съществен факт- неговата в РБ не го ползва, докато нейната, там, ще реши евентуални бъдещи проблеми.

И това е журналистическо нали?
sarbijanac написа:Но се оказва,че крушката си имала и опашка:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=145162

От мен лека нощ!
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот fani_i » 03 Юни 2009, 07:01

От прочетените досега становища на официални лица, си правя извода, че само Гергана Паси засега се спряла на действителния правен проблем в случая - не родителските качества, не решението на съда, а изпълнението:
Аз също съм и юрист и напълно съзнавам правната страна на този случай - имаме съдебно решение. Но начинът, по който е изпълнено, буди у мен истинско недоумение. Като човек и като майка съм шокирана как сме допуснали две деца да станат свидетели и да бъдат вкарани в подобна трагедия.
, докато за министър Тачева изглежда изпълнение дори не е осъществено - в изявленията й няма и ред за него, докато се обсъжда колко нихилистично са настроени българите към съда и интерпретирали съдебните решения - аз поне в коментарите не видях някой да интерпретира решение и да поставя под въпрос необходимостта от изпълнението му.
Както се е изразила по-горе Мириам: "Нерде Ямбол, нерде Стамбол" - напълно приляга на изказването на Тачева.
fani_i
Потребител

Мнениеот miriam » 03 Юни 2009, 08:28

оставка , дръжки!
ше и даде някой да мята оставки баш преди два ката избори , аз съм забелязала, че алтернативните не умеят да блъфират ...
:mrgreen:
miriam
Потребител

Мнениеот Гост. » 03 Юни 2009, 10:12

За последно и ще се откажа...

Само преди две седмици почти аналогична драма се разигра в Португалия. Разликата бе, че рускинята Наталия Зарубина се бореше срещу португалски съпрузи. Тя бе пристигнала с дъщеря си Саша нелегално в иберийската страна, но в един момент се оказала материално затруднена. Тогава дала детето за 6 месеца на местни хора. После обаче те отказват да го върнат, като твърдят, че Зарубина е алкохоличка.

И какво се случи? Съдията Жозе Гоувея Баруш не се поколеба да присъди Саша на майка й. Не го трогнаха никакви доводи на съпрузите-осиновители. А когато след завръщането на Саша в Русия стана ясно, че тя живее в изключително лоши условия, Гоувея Баруш изтъкна, че е спазил изцяло португалските закони. И че според медицинската експертиза Зарубина не е алкохоличка. И точка.

Забравиха ли нашите възмутени граждани и придобилия световна известност случай с малкия Елиан Гонсалес в САЩ през 2000 г.? Лично тогавашният американски главен прокурор Джанет Рино, която в САЩ е министър на правосъдието, нареди Елиан да бъде върнат на баща му в Куба - една далеч не приятелска за САЩ държава. Тя постъпи така, защото разведената майка на момчето се бе удавила, бягайки към Флорида със сал през морето. А по законите на Съединените щати при смърт на единия родител детето задължително се дава на другия. Не стига това, ами изпълнението на заповедта стана с помощта на командоси. Те щурмуваха дома във Флорида и отнеха Елиан от близките му. Да, детето бе обречено на мизерия в родината си, без да бъде питано иска ли да се върне там. Но бе спазен законът.

Тези две ситуации не отговарят на ТОЗИ КАЗУС.
Вие, както искате го тълкувайте, колега. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Юни 2009, 10:45

sarbijanac написа:Да вярваме или не

Не стига,че станахме за резил пред цялата държава,ами сега и театро ще гледаме ..... :lol:

Мисля , че е време Тачева да си подаде оставката.Нямаме нужда от един безсърдечен технократ , който сляпо по матросовски брани един резил , който възмути целия български народ.Освен това се опитва и да манипулира.Никой не е роптал против съдебните решения , отбелязахме , че дори да са неправилни , те са такива заради грешка на бащата и/или адвокатите му.След като са влзезнали в сила никой не е искал да не се спазват.Всички роптаят срещу незаконосъобразното изпълнение , зад което застана и министър Тачева и Камарата на ЧСИ , което е възмутително.
Би ли отговорила Г-жа Тачева , къде в закона е регламентирано правото на СИ да възлага на 3 заинтересовано лице да отнеме(използвам термина на ГПК) детето от "Длъжника"?
След като отговори на горния реторичен въпрос би ли квалифицирала като юрист деянието на приятелката Рускиня , която всъщност осъществи правомощието на ЧСИ и отне детето , последното пък провокира изнервения баща да си изпусне нервите?
Би ли отговорила , къде се намира второто дете , което след като твърди че изпълнението е законосъобразно и правилно , трябва да е при майката?
Госпожо Тачева след като заставате зад този фарс , наречен съдебно изпълнение , наистина е редно да си подадете оставката.

П.П
Като послепис , на всички псевдоморалисти , плъзнали от бг-мама , как мислите ,ако Вие бяхте на мястото на майката , щяхте ли щастливо да се приберете в Полша , без да сте си взели и второто дете , от "български плен".Май ако бяха й предложили да ги резнат на половина , нямаше да има нищо против. :evil:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот babyfoot » 03 Юни 2009, 11:23

REVOLUTION написа:
sarbijanac написа:Да вярваме или не

Мисля , че е време Тачева да си подаде оставката.Нямаме нужда от един безсърдечен технократ , който сляпо по матросовски брани един резил , който възмути целия български народ.Освен това се опитва и да манипулира.Никой не е роптал против съдебните решения , отбелязахме , че дори да са неправилни , те са такива заради грешка на бащата и/или адвокатите му.След като са влзезнали в сила никой не е искал да не се спазват.Всички роптаят срещу незаконосъобразното изпълнение , зад което застана и министър Тачева и Камарата на ЧСИ , което е възмутително.
Би ли отговорила Г-жа Тачева , къде в закона е регламентирано правото на СИ да възлага на 3 заинтересовано лице да отнеме(използвам термина на ГПК) детето от "Длъжника"?
След като отговори на горния реторичен въпрос би ли квалифицирала като юрист деянието на приятелката Рускиня , която всъщност осъществи правомощието на ЧСИ и отне детето , последното пък провокира изнервения баща да си изпусне нервите?
Би ли отговорила , къде се намира второто дете , което след като твърди че изпълнението е законосъобразно и правилно , трябва да е при майката?
Госпожо Тачева след като заставате зад този фарс , наречен съдебно изпълнение , наистина е редно да си подадете оставката.

П.П
Като послепис , на всички псевдоморалисти , плъзнали от бг-мама , как мислите ,ако Вие бяхте на мястото на майката , щяхте ли щастливо да се приберете в Полша , без да сте си взели и второто дете , от "български плен".Май ако бяха й предложили да ги резнат на половина , нямаше да има нищо против. :evil:

Мен ме изкефи този пост! Човекът има право! :idea: Тая лампичка да светне и на други хора, мисля аз!
babyfoot
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси