начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

Тази семейна история... нормална ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 20:22

plamen_penev написа:Боже опази от спамъри! А защо не и "горско"?

Разбрахме, че нямате необходимата квалификация и опит да си давате мнението, а само да четете текущия диалог. Не за друго - барем започнете да се съобразявате с мнението на "по-разбиращи-ги-тия-работи-от Вас" така, че да го отразявате както трябва в обемната си черепна кухина, в която звънтят многоъглести и дългопътуващи звуци от единия до другия й край...
:mrgreen:
babyfoot
Потребител

Мнениеот Magnolia » 04 Юни 2009, 20:22

babyfoot написа:
REVOLUTION написа:
Мдаа , тука спорния въпрос е , може ли технически-помощник да осъществи упражнението или трябва да е специалист-технически помощник?Аз съм за второто.Поне на това сочи аналогията по НПК , Вие как смятате?

Според мен трябва да е най- малко доктор на някои науки....
Колко СИ имат възможността да се възползват от експерти с докторска степен, че и дългогодишни практици, имате ли информация? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Вие колега, по-горе някъде предложихте може би най-перфектният дотук способ. Децата не се предават от родител на родител, а на институция, която ги предава на другия родител.
След като се е стигнало до съдебно изпълнение, очевидно родителите не могат да се търпят и въобще не трябва да се срещат.
Изключено е в процедурата да участват трети лица - приятели, роднини, консули. Ето така нямаше да се стигне до баталните сцени.
Но ми се струва, че казуса "Василеви" ще се решава от следващото правителство.
Magnolia
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Юни 2009, 20:24

babyfoot написа:
REVOLUTION написа:
Мдаа , тука спорния въпрос е , може ли технически-помощник да осъществи упражнението или трябва да е специалист-технически помощник?Аз съм за второто.Поне на това сочи аналогията по НПК , Вие как смятате?

Колко СИ имат възможността да се възползват от експерти с докторска степен, че и дългогодишни практици, имате ли информация? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Не.Обаче идеята ми харесва.И без туй повечето докторанти кретат на няква мизерна стипендийка и евентуално някой лев като асистент , та няма да е лошо да им се осигури допълнителен доход. :lol: Така изпълнението на деца , може да се възлага само на лице с докторска степен по детска педагогика или психология. :lol: :D Ако е от руски произход(със дисертация на тема-Разтягането на деца като кренвирши по улици-може ли революционният метод на Макаренко да се приложи и в съдебното изпълнение) и е над 80 кила , тогава специални бонуси-по 60лв. на зъмя....ъъъъ , дете! :lol:
Последна промяна REVOLUTION на 04 Юни 2009, 20:35, променена общо 1 път
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юни 2009, 20:31

babyfoot посъветва:
Не за друго - барем започнете да се съобразявате с мнението на "по-разбиращи-ги-тия-работи-от Вас" така, че да го отразявате както трябва в обемната си черепна кухина, в която звънтят многоъглести и дългопътуващи звуци от единия до другия й край...

Да ме пази Господ от падението да започна да вземам акъл точно от такива като вас... Все пак да вземеш предполага там от където вземаш да има нещо за вземане... С цялото ми уважение към претенциите ви :oops:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 20:37

plamen_penev написа:
babyfoot посъветва:
Не за друго - барем започнете да се съобразявате с мнението на "по-разбиращи-ги-тия-работи-от Вас" така, че да го отразявате както трябва в обемната си черепна кухина, в която звънтят многоъглести и дългопътуващи звуци от единия до другия й край...

Да ме пази Господ от падението да започна да вземам акъл точно от такива като вас... Все пак да вземеш предполага там от където вземаш да има нещо за вземане... С цялото ми уважение към претенциите ви :oops:

Направо се чудя какво правите тук, очевидно Ви затрудняват термините, а нас ни измъчвате да ви ги обясняваме с прости житейски алегории!
Не се измъчвайте - вероятно имате други пътища и панаири за успокоение за личните Ви страсти и разтуха от лично касаещи Ви казуси!
А колкото до желанието Ви да се поотъркате сред юристите и да съберете акъл без пари - е, може и да нямате тази финансова възможност и за това да просите внимание сред нас, но пък имате възможността да си сгънете прилежно некомпетентната опашка и тиииииииихичко с танцова стъпка, елегантно да поемете към собствените си панаири!
Като тръшнете вратата след себе си, естествено!!!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
babyfoot
Потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 20:39

Magnolia написа:
babyfoot написа:
REVOLUTION написа:

Вие колега, по-горе някъде предложихте може би най-перфектният дотук способ. Децата не се предават от родител на родител, а на институция, която ги предава на другия родител.
След като се е стигнало до съдебно изпълнение, очевидно родителите не могат да се търпят и въобще не трябва да се срещат.
Изключено е в процедурата да участват трети лица - приятели, роднини, консули. Ето така нямаше да се стигне до баталните сцени.
Но ми се струва, че казуса "Василеви" ще се решава от следващото правителство.

Ооооо, аз имам идея и за друг!
Но в присъствието на г-н ПП предпочитам да не го споделям - току виж изтърчал до процесуалните представители на г-н бащата от Асеновград и да се съветват двамата как да ги предотвратят по възможно най-медийния начин с елементи на гротеска!
babyfoot
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юни 2009, 20:51

babyfoot се чуди:
Направо се чудя какво правите тук, очевидно Ви затрудняват термините, а нас ни измъчвате да ви ги обясняваме с прости житейски алегории!

Аз пък не се чудя какво вие почитаема babyfoot правите тук. Като се поразходих навсякъде из темите, по които сте се изходила с житейски мъдрости разбрах: наскоро сте усвоила върховната мъдрост да копирате големи чужди текстове и това явно много ви радва, та бързате да го покажете на всички!
Все пак обидите, които сипите не са задължителна прибавка към новопридобитото ви умение. Моите почитания и поздрави за самочувствието ви!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Magnolia » 04 Юни 2009, 20:58

По принцип, не е работа на пишещите във форума да формулират текста на нормативни актове. Но идеите тук са твърде ценни, и дано да се ползват съответните съвети по нормативните актове.
Най-деликатната област, която правото регулира са семейните отношения. Затова тези отношения трябва да бъдт изключени от общото правило. Случаят трябва да послужи като повод за промяна в мисленето и в текста на закона.
Хората трябва да знаят, че конвенцията е доста сериозно нещо и да съобразяват поведението си с нея, а законодателят да помисли как да няма повече такива случаи.
Magnolia
Потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 21:00

plamen_penev написа:
babyfoot се чуди:

Аз пък не се чудя какво вие почитаема babyfoot правите тук. Като се поразходих навсякъде из темите, по които сте се изходила с житейски мъдрости разбрах: наскоро сте усвоила върховната мъдрост да копирате големи чужди текстове и това явно много ви радва, та бързате да го покажете на всички!
Все пак обидите, които сипите не са задължителна прибавка към новопридобитото ви умение. Моите почитания и поздрави за самочувствието ви!

Благодаря - взаимно е!
Всяко Ваше изказване е аргумент a contrario в полза на тезата ми...
Няма нужда да ползвате гуглето - понякога и то обърква нещата, особено ако решите да плувате в дълбини, които са плитчини за изследвалите ги!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
babyfoot
Потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 21:02

Magnolia написа:По принцип, не е работа на пишещите във форума да формулират текста на нормативни актове. Но идеите тук са твърде ценни, и дано да се ползват съответните съвети по нормативните актове.
Най-деликатната област, която правото регулира са семейните отношения. Затова тези отношения трябва да бъдт изключени от общото правило. Случаят трябва да послужи като повод за промяна в мисленето и в текста на закона.
Хората трябва да знаят, че конвенцията е доста сериозно нещо и да съобразяват поведението си с нея, а законодателят да помисли как да няма повече такива случаи.

Мисли се, мисли се, драга Магнолия!
Не зная обаче как да изразяваме тук мислите си, при условие, че е замърсена информационната среда от субекти, които по-скоро биха възпрепятствали производството на мисълта, тъй като имат личен мотив за това, отколкото да се светнат, че може да е и за благото на общността...
babyfoot
Потребител

Мнениеот justus » 05 Юни 2009, 02:48

Не вярвам на очите и ушите си....
Очевидно добре съм сторила, че вече не чувствам и не приемам lex.bg като ]моят форум...–щом дори този юридически елементарен казус предизвиква толкова чисто емоционални изблици и неюридически доводи и от юристи, но (очевидно) неюристите като напр.plamen_penev(странно пристрастен, но без понятие от право) си позволяват правни квалификации, преценки и произнасяне на "тежка юридическа дума" по чисто юридически проблеми и понятия.
Като изключим очевидно грамотните и квалифицирани постове на babyfoot, gudio, Magnolia, poli_g, и още 1–2–ма, станалото е юридическа плява, и закономерно последните 2 стр.спам по темата възбуждат интелектуален гъдел у разбиращите...
Във всеки случай – практическа полза от темата – никаква (ако се изключи странния емоционален отдушник в юридически форум на журналистическата експозиция по проблема ) .
Каквито гражданите(юридически неграмотни), такава и държавата....
justus
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 05 Юни 2009, 07:59

justus каза:
... неюристите като напр.plamen_penev(странно пристрастен, но без понятие от право) си позволяват правни квалификации, преценки и произнасяне на "тежка юридическа дума" по чисто юридически проблеми и понятия.

И къде я видяхте тази "тежка юридическа дума" дето я произнасям? Какво ви кара да си измисляте лъжи срещу мен? Чудя се. Какво ви мотивира да го правите?
Прочее не е и истина, че няма полза от тази тема! За вас justus и за babyfoot и gudio може би не, може би дори да е вредна за такива като вас, но за пострадалия от българско "правосъдие" баща и неговите адвокати, тук бяха дадени много и разнообразни идеи и аз се надявам да ги ползват. Знам със сигурност че ги четат. :)
Поздрави на госпожа Тачева!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот babyfoot » 05 Юни 2009, 08:41

plamen_penev написа:
justus каза:
... неюристите като напр.plamen_penev(странно пристрастен, но без понятие от право) си позволяват правни квалификации, преценки и произнасяне на "тежка юридическа дума" по чисто юридически проблеми и понятия.

И къде я видяхте тази "тежка юридическа дума" дето я произнасям? Какво ви кара да си измисляте лъжи срещу мен? Чудя се. Какво ви мотивира да го правите?
Прочее не е и истина, че няма полза от тази тема! За вас justus и за babyfoot и gudio може би не, може би дори да е вредна за такива като вас, но за пострадалия от българско "правосъдие" баща и неговите адвокати, тук бяха дадени много и разнообразни идеи и аз се надявам да ги ползват. Знам със сигурност че ги четат. :)
Поздрави на госпожа Тачева!

Е, именно защото ги четат спирам да давам идеи из виртуалното пространство! Уважавам колегите си, макар и да представляват твърде, твърде неизправна страна (а може и именно заради тази им смелост) и се надявам да си извоюват идеите по казуса наживо, както подобава. Тук не беше редно да им се дава израз!
babyfoot
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 05 Юни 2009, 09:50

babyfoot се разкрива:
Е, именно защото ги четат спирам да давам идеи из виртуалното пространство!

A така! На кой му пука за правото! Важни са "колегите" :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Magnolia » 05 Юни 2009, 10:21

Пламене, вие наистина прекалихте.
През цялото време хем настойчиво изисквате идеи как да се помогне на вашия приятел, хем проявявате крайна нетърпимст към всеки, който се опита да погледне историята от друг ъгъл и от друга страна. Имайте пред вид, че тук пишат хора с богат житейски и професионален опит и виждат нещата съвсем ясно. Хем искате да черпите идеи, хем да не се изразява мнения и съмнения против страната, която защитавате.

Вие фокусирате върху крайната фаза- съдебното изпълнение и евентуални бъдещи семейни процедури и се нахвърляте върху всеки, който се осмели да пита - а защо се стигна до там да се прилага Хагската конвенция.
Magnolia
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 05 Юни 2009, 11:01

Не така Magnolia! Без клевети, моля!
Четете! Никъде не съм възразявал срещу конвенцията от Хага! Точно обратното! Но без подборки...
А това, че някои тук се страхуват да дават идеи за да не би да се използват от пострадалите не е мой проблем - той си е техен. В края на крайщата, ако някой, който смята, че са му нарушени правата приложи неприложима технология (или процедура ако по-ви харесва!) от това правото ще пострада ли? От какво се страхувате?
Magnolia възкликна:

Чудя се направо ли да ви го кажа или по по-мек начин... Не бих се изненадал, ако сте на възрастта на синът ми... Не бих се изненадал, казвам, ако сте прочела по-малко отколкото аз съм написал... Какво ви кара да мислите, че имате право на този менторски тон спрямо мен? Познавате ли ме? Какво ви кара да мислите, че сте тази, която ще ми казва как да се държа в обществото? Защо смятате, че вие ще ми казвате какви идеи да защитавам? За какво и как да се боря? Нали сте наясно, че тук не е съдебната зала и вие не сте съдията в нея? Дръжте се по-скромно, моля! Проявете малко семейно възпитание!
Правата на господина от Асеновград са нарушени. От съда. Съдът не е използвал всички възможности на Хагската конвенция да ги защити тези права! Факт. Показах го тук не аз! Други го показаха... А да си обичаш децата и да трепериш за тях не е задължение, а право! Правата на двете деца бяха нарушени! От ЧСИ и едно частно лице от руски произход. Децата бяха дърпани, натиквани в коли, викаха за помощ, криха се... Фактът на насилието ли ще оспорвате с babyfoot? Или не ви пука? Някой наистина прекали, но това не съм аз... Министърката плаши с оставка? Ами да я подава! Какъв и е проблема? И без друго след месец вече няма да е министър... Но ние и такива като вас ще си останем... и пак ще гледаме филми на "лоши" телевизионери...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот babyfoot » 05 Юни 2009, 11:06

plamen_penev написа:Не така Magnolia! Без клевети, моля!
Четете! Никъде не съм възразявал срещу конвенцията от Хага! Точно обратното! Но без подборки...
А това, че някои тук се страхуват да дават идеи за да не би да се използват от пострадалите не е мой проблем - той си е техен. В края на крайщата, ако някой, който смята, че са му нарушени правата приложи неприложима технология (или процедура ако по-ви харесва!) от това правото ще пострада ли? От какво се страхувате?
Magnolia възкликна:

Чудя се направо ли да ви го кажа или по по-мек начин... Не бих се изненадал, ако сте на възрастта на синът ми... Не бих се изненадал, казвам, ако сте прочела по-малко отколкото аз съм написал... Какво ви кара да мислите, че имате право на този менторски тон спрямо мен? Познавате ли ме? Какво ви кара да мислите, че сте тази, която ще ми казва как да се държа в обществото? Защо смятате, че вие ще ми казвате какви идеи да защитавам? За какво и как да се боря? Нали сте наясно, че тук не е съдебната зала и вие не сте съдията в нея? Дръжте се по-скромно, моля! Проявете малко семейно възпитание!
Правата на господина от Асеновград са нарушени. От съда. Съдът не е използвал всички възможности на Хагската конвенция да ги защити тези права! Факт. Показах го тук не аз! Други го показаха... А да си обичаш децата и да трепериш за тях не е задължение, а право! Правата на двете деца бяха нарушени! От ЧСИ и едно частно лице от руски произход. Децата бяха дърпани, натиквани в коли, викаха за помощ, криха се... Фактът на насилието ли ще оспорвате с babyfoot? Или не ви пука? Някой наистина прекали, но това не съм аз... Министърката плаши с оставка? Ами да я подава! Какъв и е проблема? И без друго след месец вече няма да е министър... Но ние и такива като вас ще си останем... и пак ще гледаме филми на "лоши" телевизионери...

ПЪЛЕН СМЯХ!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
babyfoot
Потребител

Мнениеот Magnolia » 05 Юни 2009, 11:07

Пламене, аз пък си мислех, че вие сте на възрастта на сина ми.
Значи и двамата сме млади по дух, така излиза. :lol:

Ше дам една идея, съвсем про боно я давам , и много ми се иска страните да се възползват от нея.
Смятам, че казуса има нужда от солидна, продължителна и високопрофесионална медиация.Това, което могат да направят Тодор и Барбара ако започнат поне малко да разговарят, не може да направят нито манистрите на правосъдието, нито правителствата, нито съда в Страсбург, нито ООН-то даже.
Казвам го на базата на професионалния си опит, а той не е малък, уверявам ви.
Magnolia
Потребител

Мнениеот prnedev » 05 Юни 2009, 11:16

А компетентният орган? Той какво да прави, докато дойде времето за медиация, пък има съдебно решение за изпълнение.
Просто за технологията питам ;-)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот babyfoot » 05 Юни 2009, 11:24

prnedev написа:А компетентният орган? Той какво да прави, докато дойде времето за медиация, пък има съдебно решение за изпълнение.
Просто за технологията питам ;-)

Да копирам ли отново моето предложение или ставам нахална?
:mrgreen:
babyfoot
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси