начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Тази семейна история... нормална ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 12:58

donna написа:
gudio написа::wink: Стягай се, ludi, още отсега и се запознавай с "челния опит" - нали според една от идеите на МП беше ДСИ да се специализират именно в предаването на деца :wink:

Имала съм изпълнеия за предаване на дете с ДСИ и такива циркове като Асеновградските нямаше !
.
:mrgreen: О, да... повярвахме ти :lol: Явно не си имала и явно допреди "асеновградския репортаж" не беше виждала :wink: Както и не знаеше за ППВС № 4 / 1962 г., ама го откри с търсачката :mrgreen: :mrgreen:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 13:04

Постановлението не съм го открила с търсачка из нета или из някоя ПИС отдавна го зная , ИД е в изпълнителната служба това за което говоря и е с дата и година по ранна от Асеновградското /имала съм и други ИД от сорта но там се стигна само до доброволно изпълнеие ,но и те са отпреди асеновградския случай /,а ако се разходиш из старите теми по форума ще откриеш ,че и по други поводи сме дискутирали с колеги и сме цитирали прословутото постановление №4/1962г.
Постановлението го има във вс. сборник с ТР и в правноинформационните системи ,а и съм го изувала още като студентка по ГПК !
donna
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 06 Юни 2009, 13:20

Ахааа , евентуално да им се наложили наказания значи ?
И евентуално, да се отнеме лиценза на тъпата кифла съдебен изпълнител.
Евентуално Тачева да си подаде оставката и пак, евентуално, дебелите прасета в униформа да бъдат разкарани от системата и пратени в свинарник.
Егати ... в евентулна държава сме се родили мам.ка му !!!

Това пък е мнение от друг форум - за новини.
Интересно, че мнението на неспециалистите е доста различно, не само в нюансите.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 13:27

donna написа: Постановлението го има във вс. сборник с ТР и в правноинформационните системи ,а и съм го изувала още като студентка по ГПК !

Аз пък си мислех, че си завършила право... не знаех, че си такъв тесен специалист :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 06 Юни 2009, 13:29

Балуев, ама и ти си една драка... :lol: Аз гарантирам за колегата Донна, ако ли има нужда от гаранция.

По отношение изпълнение за предаване на дете- е, ок. имало 100 такива дела, а СР са в пъти повече....Балуев, що бягате от едни пари?

Иване, да оставим хората и тяхното негодувание настрана. Повече се политизира проблема в неспециализираните форуми, но тук мисля сме преобладаващо юристи.../ което не пречи и да сме хора, но не политици/.
Сега ще се чудят още колко да яхнат вълната.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 13:36

gudio написа:
donna написа: Постановлението го има във вс. сборник с ТР и в правноинформационните системи ,а и съм го изувала още като студентка по ГПК !

Аз пък си мислех, че си завършила право... не знаех, че си такъв тесен специалист :wink:

Балуев си защитава гилдията и колежката но в темата е като глас в пустиня , но нека да си припомни какво е парвил по упражнея като студент . :wink: ,може би е дремал ,а може би е решавал казуси знам ли го :D :D :D
Та аз от снощи се срамувам в ъгъла ,щото не съм широк специалист!
donna
Старши потребител

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 13:37

poli_g написа: По отношение изпълнение за предаване на дете- е, ок. имало 100 такива дела, а СР са в пъти повече....Балуев, що бягате от едни пари?

На година се изпълняват по около 100... и то със същите циркове, само `дето телевизия не се беше сетила да го заснеме :evil: Другите - не можеш да намериш родителя (щипнал в чужбина с детето, още докато се разглеждало делото, крие се по села и паланки и др.). парите - както сте забелязали, са 50,00 лв. без ДДС :!:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 13:39

donna написа: Балуев си защитава гилдията и колежката но в темата е като глас в пустиня , но нека да си припомни какво е парвил по упражнея като студент . :wink: ,може би е дремал ,а може би е решавал казуси знам ли го :D :D :D
Та аз от снощи се срамувам в ъгъла ,щото не съм широк специалист!

Срамувай се, колкото си искаш. Впрочем на онази твоя приятелка (Б...уа) й събрахме парите :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 13:42

Радвам се за нея ,щото тя беше взискател ,който не знае какво иска ...и как го иска, дано е била доволна :D
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Юни 2009, 13:52

Брех, пак ще залитнем, но така или иначе и темата отдавна не е същата.
Ок, останалите длъжници не се сетили да поканят тв, ми приеми, че този точно е имал новаторски подход. :lol: И пак да се повторя- никой не възрази да бъде заснет!
Но, ако ги няма тези репортажи и не се вижда в публичното пространство, не може да се каже да не се е случвало :idea: .
Поради тази причина не възразявам да се сведат до знанието на народа идентични ситуации. Всички страни в това производство да си сторят изводите...и не само страните.

п.п. апропо, сам каза- вече черпиш дивиденти от тази ситуация.../ не искате изпълнение, като асеновградското/ :wink:

п.п.п. и не ми казвай, че на година има само 100 дела- за прекратяване на брак, за родителски права, за режим на лични... щото а-ха, и да ти повярвам. 8)
Последна промяна poli_g на 06 Юни 2009, 14:00, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 13:57

За подобна ситуация писах.
Куче шотланска овчарка пред вратата , в двора родата .
Онова опашатото го разгонихме , на родата се обясни ,че не е страна по ИД и после от закрила на детето си своршиха работата , детето каза на баща си хайде да идем да си играем. Той човека го взе , режима беше до обяд , после го върна .Написа се протокола. Ние цялата бригада до обяд висихме в селската кръчма и полвин село се извървя да ни зяпа,че бяхме атракцията за деня.
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Юни 2009, 14:11

Балуев, сега се сетих за твоя жокер/ приех, че за да е налична безпристрастност, да не са в подчиненост и прочие/ преди време в тази тема и в контекста на НА, приложими....
МП е молителят, ок. в контекста на относимите НА и постановеният диспозитив ми хрумна един въпрос- дали пък именно ДСИ не е органът, който е следвало да изпълни?
Не знам- не съм го обмислила в детайли, просто хрумка. Можеш и на салата да ме направиш заради това- но разсъждавам на глас.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 14:13

Няколко пъти ми се налага да цитирам великия вожд, учител и баща на съдебното изпълнение - Б.Б. (който не е кмет на София :wink: ) - цялата идея на изпълнителното производство е да се стимулира длъжникът да изпълни доброволно - предвидени са всякакви правни ограничения, глоби и т.н., само и само накрая той да види, че няма смисъл да упорства ... но празнотата настъпва от момента, в който в ГПК се употреби думата "принудително" :cry: Тук вече започват свободните интерпретации - кой трябва да изхвърли физически длъжника при въвод ? Виждал съм най-различни неща:
1) Полицаите го награбват длъжника, слагат му белезници и го откарват направо в районното, където му спретват съответната преписка за оказване съпротива, неизпълнение на разпореждания и т.н.
2) Полицаите седят, чешат се и казват "ама ние тук сме само, за да не Ви посегне на Вас ( :?: :shock: ) някой... нямаме право длъжника да го пипаме... вижте там, решавайте Вие - на Ваша отговорност"... :roll: Човека го изнасят хамали / охранители и т.н. - ако щете и рускиня някоя :wink:
3) Полицаите седат, гледат умно и казват - "ама наша работа е да не допуснем нарушаване на обществения ред и масови безредици... друго какво да направим ?" :lol:
4) Полицаите викат... Жандармерия 8) и пристига автобус с последователи на Дарт Вейдър или поне изглеждащи така, при вида на които длъжникът хуква да бяга и изчезва в неизвестна посока :lol:
Винаги има опасност нещата да излезнат от контрол - при достатъччно луд и нагъл потомък на Андрешко. Как се осъществява "принудата", като няма подробна и еднозначна уредба ?
Защо в Асеновград не задържаха бащата по реда на чл.529 :roll: ? Може би, за да не травмират допълнително децата със сцена на отвеждан баща с белезници ? Ама баталните сцени по-хубави ли бяха ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 14:20

gudio , помисли по въпроса да се извикат специалните части и да отцепят района ,а може би военните с танкове и БТР, може и щурмоваци ...
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Юни 2009, 14:20

gudio написа:
poli_g написа:Ясно ти е, че на този ти въпрос би могла да отговори само Министър Тачева.
Да ти приличам на нея?!? 8)

Жокер: защото ДСИ му се водят служители :wink:

ама е и органът по чл. 6 и 7 от ХК...това ми е идеята.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Юни 2009, 14:24

Прав си за повечето неща/ хайде, да не подхранвам егото ти/ неведнъж се питах, защо не се приложи 529 по отношение на татето?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 06 Юни 2009, 14:24

donna написа:gudio , помисли по въпроса да се извикат специалните части и да отцепят района ,а може би военните с танкове и БТР, може и щурмоваци ...

8) Такова съм виждал във "Франкофония" - един арабски студент нямал достатъчна медицинска застраховка и не си беше доплатил 700 франка (около 140 сегашни евро) за операция от апандисит - :!: взривиха му вратата с пластичен експлозив :!: , като преди това нас (другите студенти) ни изгониха от сградата :|
"Юиссие"-то (съдебния пристав :wink: ) прегази през пушилката и отломките и... изнесе телевизора на арабина :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 06 Юни 2009, 14:47

gudio написа:
donna написа:gudio , помисли по въпроса да се извикат специалните части и да отцепят района ,а може би военните с танкове и БТР, може и щурмоваци ...

8) Такова съм виждал във "Франкофония" - един арабски студент нямал достатъчна медицинска застраховка и не си беше доплатил 700 франка (около 140 сегашни евро) за операция от апандисит - :!: взривиха му вратата с пластичен експлозив :!: , като преди това нас (другите студенти) ни изгониха от сградата :|
"Юиссие"-то (съдебния пристав :wink: ) прегази през пушилката и отломките и... изнесе телевизора на арабина :lol: :lol:

Започвам да мисля като счетоводител ,разноските по изпълнеието не са ли по-вече от дълга ,имало ли е смисъл от взрив и как са събрани ,от продажбата на един телевизор едва ли :?
donna
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 06 Юни 2009, 15:04

donna написа:
gudio написа:

Започвам да мисля като счетоводител ,разноските по изпълнеието не са ли по-вече от дълга ,имало ли е смисъл от взрив и как са събрани ,от продажбата на един телевизор едва ли :?

Принципът е важен !! :mrgreen:

Сега след прецедента "Асеновград", ще се водат и сражения ... :mrgreen:
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 06 Юни 2009, 15:07

Предвид, че съм винаги победител във времето - алегорично казано - по напомняне от "Рицарят, смъртта и времето" - имаше такава гравюра на Дюрер, явно правилно съм се ориентирал към соц. партия. Дет` се вика - не пречи (едва ли ще се стигне до вариант "Пиночет" - по скоро Пинокио), но ще ми е от полза, като гледам какво става.

Навремето лева беше златен - дори съвсем доскоро - 30 ст. за светло пиво, билет по 0,06 ст.

Сега някой си прави експерименти - докъде ще стигне търпението на народа.

Зарибяват те да си купуваш стоки - защото иначе си .........

Нали - ако до 30 нямаш кола, разни такива "Егоизми". Чантички, парфюмчета. Един колега пък си прави маникюр - наистина си заслужи прякора.

Това всичкото няма как да го спестиш - теглиш кредит за плазмен телевизор, иначе си аут-сайдер. Не всеки може да бъде мъж - като мен - скромен, умен, богат и здрав като кирасир от двореца на Н.Ц.В. Екатерина дие Гроссе. Затова и в романа "Майстора и Маргарита" има такава сцена в театър "Вариете" - където летят пари във въздуха.

Значи нещо е сбъркано - а именно пък французите имат поне десет революции и бунтове ако щете - Великата Френска 1793 г., Парижката комуна 1875 г., Париж - 68 година, дори и в днешно време.

Виктор Юго не е писал все пак роман наречен "Взискателите", а "Клетниците".
И който не е почувствал нещо докато е чел тази книга или докато е гледал филмът "Хлапето" е наистина като животно.
ivan_lawyer3
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси