Здравейте, съжалявам че занимавам всички ви с нещо толкова незначително!
Водя спор с колежка
Според мен по нашето законодателство едно лице може да бъде представлявано в съда само от адвокат.Или ако откаже такъв, да представлява само себе си.
Според нея би могло в изключителни случаи, да бъде упълномощено и лице, което не е адвокат да те представлява.
Моля кажете кой е прав?
Благодаря предварително!
Желая хубав и усмихнат ден на всички!!!
/темата не е нито провокативна, нито е насочена към това "да се спести някой лев на някого"/
- Дата и час: 21 Дек 2024, 13:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Един много глупав въпрос
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Един много глупав въпрос
Може, но изключителното е не случаят, а качеството на пълномощника (с други думи, какъв ти се пада) - трябва да е родител, дете или съпруг.
Така че никоя от двете не е напълно права.
Така че никоя от двете не е напълно права.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Много благодаря за отзивчивостта portokal !!!
Желая ти прекрасен ден!!!
Желая ти прекрасен ден!!!
- petrra
- Младши потребител
petrra написа:Здравейте, съжалявам че занимавам всички ви с нещо толкова незначително!
Водя спор с колежка
Според мен по нашето законодателство едно лице може да бъде представлявано в съда само от адвокат.Или ако откаже такъв, да представлява само себе си.
Според нея би могло в изключителни случаи, да бъде упълномощено и лице, което не е адвокат да те представлява.
Моля кажете кой е прав?
Благодаря предварително!
Желая хубав и усмихнат ден на всички!!!
/темата не е нито провокативна, нито е насочена към това "да се спести някой лев на някого"/
Зависи по какво производство ще встъпва представителят!
Ако е в наказателно производство и трябва да встъпи на страната на обвиняемия, приема се, че това може да направи адвокат и не се допускат низходящи и възходящи и братя и сестри. Това е от практиката, де, тъй като се предполага, че с оглед гарантиране правата на подсъдимия за адекватна защита, то следва да бъде допуснато само лице, което упражнява адвокатска професия, тъй като е достатъчно квалифициран на изгради адекватна защита.
По всички останали съдебни производства, както и в наказателното, но за допускане на повереник (представител на пострадалата страна), тази практика не се прилага...
- babyfoot
- Потребител
Благодаря за уточнението babyfoot!!!
Така аз печеля спора!
Хубав и весел ден!
Така аз печеля спора!
Хубав и весел ден!
- petrra
- Младши потребител
babyfoot каза:
Ако е в наказателно производство и трябва да встъпи на страната на обвиняемия, приема се, че това може да направи адвокат и не се допускат низходящи и възходящи и братя и сестри. Това е от практиката, де,
Винаги съм се изумявал на подобни "тълкования" на закона! Приемало се... практиката... Аз не виждам какво толкова има да му се приема на чл. 91 ал. 2 от НПК в една управлявана от закони правова държава?! Той е толкова ясен! Не виждам на какво законово основание съдията ще ме отхвърли като защитник на собствения ми родител или дете да кажем, недай си Боже!
babyfoot с "тълкованията" си ми напомня една прокурорка от ВАП, да не споменавам имена, която в пространна реч разви идеята, че в българския език "плащане в брой" и "плащане по банков път" били едва ли не ... синоними
- plamen_penev
- Активен потребител
Здравейте,
С голямо-съжаление ще си позволя да опонирам на „babyfoot”, като се надявам, че няма да предизвикам отрицателни емоции у него/я/. (По друга тема в раздела „наказателно Право” подкрепям напълно „babyfoot” )
В това, кой може да бъде защитник НПК е пределно ясен, конкретно; Чл.91, ал.2. Дори и при задължителна защита каквато е предвидена в Чл.94 пак може да бъде защитник възходящ или низходящ роднина съгласно ал.4 от същия член на НПК
Пиша настоящето защото аз се явявам – такъв по едно наказателно дело и не съм Юрист.
От мен това! Чао!
С голямо-съжаление ще си позволя да опонирам на „babyfoot”, като се надявам, че няма да предизвикам отрицателни емоции у него/я/. (По друга тема в раздела „наказателно Право” подкрепям напълно „babyfoot” )
В това, кой може да бъде защитник НПК е пределно ясен, конкретно; Чл.91, ал.2. Дори и при задължителна защита каквато е предвидена в Чл.94 пак може да бъде защитник възходящ или низходящ роднина съгласно ал.4 от същия член на НПК
Пиша настоящето защото аз се явявам – такъв по едно наказателно дело и не съм Юрист.
От мен това! Чао!
- nikodim77
- Активен потребител
nikodim77 благодаря за отзивчивостта!Желая ти успех на делото!
По повод НПК Чл.91, ал.2 ми хрумна една дивотия:
Библейски погледнато всички сме производни на дяда Адама и баба ни Ева.
Значи сме рода...
Не би ли следвало тогава, всеки да може да защитава всеки...
Сори, че ви занимавам с болният си мозък...
Желая на всички много вълшебни моменти днес!!!
По повод НПК Чл.91, ал.2 ми хрумна една дивотия:
Библейски погледнато всички сме производни на дяда Адама и баба ни Ева.
Значи сме рода...
Не би ли следвало тогава, всеки да може да защитава всеки...
Сори, че ви занимавам с болният си мозък...
Желая на всички много вълшебни моменти днес!!!
- petrra
- Младши потребител
Здравейте petrra,
Наистина в думите Ви има много логика и истина, Следвайки логиката на Чл.91, ал.2 от НПК би могло да ни защитав и Хан Аспарух, ако се докажеше, че е татко (дядо...) на всички българи...
Благодаря за Вашето – Благодаря и за добрите пожелания!!!
И аз Ви пожелавам успехи и винаги да печелите спорове
Чао!
Наистина в думите Ви има много логика и истина, Следвайки логиката на Чл.91, ал.2 от НПК би могло да ни защитав и Хан Аспарух, ако се докажеше, че е татко (дядо...) на всички българи...
Благодаря за Вашето – Благодаря и за добрите пожелания!!!
И аз Ви пожелавам успехи и винаги да печелите спорове
Чао!
- nikodim77
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|