начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Заминаване на дете на разведени родители за САЩ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заминаване на дете на разведени родители за САЩ

Мнениеот nikitoha » 20 Юли 2009, 10:32

Здравейте,
Имам следният въпрос. Имам сключен втори брак с българин с американско гражданство и искаме да заминем там. От първият си брак имам дете на 7 г,което бащата не взима на свиждания и не издържа. Въпреки,че разполагам с пълномощно детето да пътува в чужбина и желанието му преди време да се откаже от детето в полза на новият ми съпруг изведнъж се отказа и при опит да осъществя контакт с него се крие. Интересува ме слад като веднъж е дал съгласие да я извеждам в чужбина може ли да направи така,че на границата да не я пуснат? От американско посолство ни казаха,че искат само преведено пълномощното и бракоразводното дело от където е видно ,че родителските права се присъждат на мен.

Благодаря Ви предварително
nikitoha
Нов потребител

Re: Заминаване на дете на разведени родители за САЩ

Мнениеот donna » 20 Юли 2009, 16:01

Бащата на детето може да оттегли пълномощното , разбирам ,че вие искате детето да живее при вас в САЩ , би било добре да има и текст ,че той е съгласен детето да живее там. Имайте предвид ,че ако реши може да ви съди и по хакската конвенция и да иска детето да се върне ... Родителските права и упражняването им не се влияят от плащането на издръжката .
Случи ли се така ,че човека оттегли пълномощното имате възможност да поискате с иск по чл.72 СК съдът да постанови детето да пътува в чужбина и да живее там , влезе ли това решение в сила тогава можете да сте спокойна.
donna
Старши потребител

Мнениеот nikitoha » 20 Юли 2009, 16:06

Много Ви благодаря за отговора, но има ли начин да разбера дали вече е оттеглил пълномощното си? Или това ще стане чак когато решим да излезем извън БГ?
nikitoha
Нов потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2009, 16:36

Ако ви се занимава да питате по вс. КПП и летища...
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 20 Юли 2009, 17:31

Аз бих проверила първо при Нотариуса заверил пълномощното.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот cocose » 21 Юли 2009, 17:05

Има и трети вариант, но той зависи само от това дали наистина си станала американска гражданка. Просто избягайте в УСА-то, и се откажете от БГ гражданството :), и без това, вече не ти трябва, само проблеми ще ти създава...
cocose
Младши потребител

Мнениеот ninyo » 16 Ное 2009, 14:01

добре благодаря за отговора и искам още да попитам едно такова дело лесно ли се печели и някакво наблудение колко време отнема както и искам да запазя детето от това дело.в смисъл на делото ислушва ли се детето когато то е на 8 години ?
ninyo
Нов потребител

Назад към Семейни казуси