начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Тази семейна история нормална ли е - 2

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история нормална ли е - 2

Мнениеот plamen_penev » 19 Юли 2009, 21:06

О! Извинете ме почитаема donna! От прекомерно дългите ви и във висша степен извъртливи иносказания в защита на оспорвани съдии и нападки към форумци и модератори, а и предложения към бота, съм останал с вероятно грешното впечатление, че сте чела протоколите от заседанията или поне съдебното решение на СГС, от което също става ясно по безспорен начин, че съдът е запознат с този "телевизионен" (според неколцина тук!) документ... Грешката е моя :oops: Вие сте твърда като стомана! Няма да ви обвинявам повече в безпристрастност! :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Djidzafka » 19 Юли 2009, 21:33

Пия жин и Жони Уокър, понякога и жус
Служам Жанет Жексън, Женезис и жасче, но не дигам много жангър.
Чета Жон Ъпдайк и Жек Лондон.
Знам къде се слага жинжифил, къде жожен.
В душата ми не е жунгла ...
Не съм ударила жакпота, но дживот си дживея!
Аватар
Djidzafka
Потребител

Мнениеот ilen1971 » 23 Юли 2009, 14:56

Начина по които децата трябваше да бъдат предадени на майката беше отвратителна гледка.Първо съда трябваше да прецени при кой родител децата ще получат добро възпитание и тогава да се се вземат съответните мерки.Не винаги това е майката.По принцип България не защитава децата на България.При такъв спор тя винаги ги предава. Моя съученичка имаше дете от сириец.Детето се роди в Сирия и тя дойде да го гледа в България.Малката беше на 5г. когато се разведоха.Бащата взема детето когато то беше на 5г. сега е на 20г.Майката няма достъп до него 15г.Как мислите дали не я боли?
Последна промяна consultant на 23 Юли 2009, 15:37, променена общо 1 път
Причина: ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
ilen1971
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 23 Юли 2009, 16:36

На тези съдии май не им пука за децата... Това се вижда много добре от протоколите по това дело... За съда се оказва по-важно не кое е по-добро за децата, а ... че майката (сочена за алкохоличка!) трябвало да си пътува за Полша :x
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот cocose » 23 Юли 2009, 17:01

Ilen1971, в лееееека, ама много лека грешка си :)
Никoй никога и никъде не е постановил децата да се предадат на майката, а децата да върнат в РОДНАТА им родина. Точка.
cocose
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 23 Юли 2009, 17:10

Я тази тема още се въртяла?
Всъщност сега какъв е проблема? Че в предната каквото ме интересуваше си намери отговора... ам сега? Или просто за пропагандата? Ако е за пропагандата, правилното място си мисля че е Карбовски и сектор "Б" на Герена...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 23 Юли 2009, 20:52

prnedev написа:Я тази тема още се въртяла?
Всъщност сега какъв е проблема? Че в предната каквото ме интересуваше си намери отговора... ам сега? Или просто за пропагандата? Ако е за пропагандата, правилното място си мисля че е Карбовски и сектор "Б" на Герена...

ИзображениеИзображение
1. Изображение Изображение
2. Изображение Изображение
3. Изображение ...
----------------------------------------------------------------------------------------

Пресли, Изображение
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 24 Юли 2009, 07:35

Чак сега ми светна защо prnedev е отворил първата тема "Тази семейна история нормална ли е"...
prnedev каза:
... Не питам дали е законно или не е, просто не трябва ли реда да е малко по-друг? В смисъл като се видят камери, циркаджилъка, да се поотложи нещо?

Демек: почитаемия не че е бил възмупен, а според него е трябвало, като видят че деянията им добиват публичност, да се поскрият малко съдебните органи... пък после да депортират децата...
Обаче деянията на съда са винаги публични... Колкото и да стискате очите...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 24 Юли 2009, 16:45

Разбира се Пенев, защото:

plamen_penev написа:Моля да не се обиждат мислещите по този начин, но да се гледа на Съда като цяло в черно-бели краски е примитивно. Съдът е шарен! Има всякакви съдии и съдебни състави. Съдът не може да бъде нито "гаден", нито "добричък". Той може да бъде само и единствено правно мотивиран. Мотивите за взетото решение са това което го характеризират, а те могат да бъдат само относими или неотносими. Спрямо Закона и представените пред него доказателства.
...
Четете делата в Страсбург!
Към Съда, казвам, катадневните определения са неприложими! Съдът е Държавата!

Както казваш, Съдът е Държавата, и щом е казал нещо, то се изпълнява ;-)
Предната тема ме интересуваше процедурата по изпълнението, и явно се оказа, че това нищо не било, а имало къде къде по такива истории.
Да подкарваме отначало ли? Някак не съм компетентен по тази част...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот Melly » 24 Юли 2009, 17:32

prnedev написа:Както казваш, Съдът е Държавата, и щом е казал нещо, то се изпълнява ;-)
Предната тема ме интересуваше процедурата по изпълнението, и явно се оказа, че това нищо не било, а имало къде къде по такива истории.

Да подкарваме отначало ли? Някак не съм компетентен по тази част...

Ей, ей, момчета,
Имайте милост, моля вас. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 24 Юли 2009, 19:22

prnedev каза:
Както казваш, Съдът е Държавата, и щом е казал нещо, то се изпълнява

Казвам го и държа на казаното! Но това съвсем не означава, че няма да пискам (образно казано), когато виждам, че Държавата е калпава :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 25 Юли 2009, 12:48

И щом държавата е калпава, няма да спазваме закона, защото и той е калпав? Хубава логика :roll:
prnedev
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 25 Юли 2009, 13:49

Това вашата логика ли е prnedev :shock:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 21 Авг 2009, 14:25

За сведение на форума:
Вчера след масирана полицейска акция (казват, че са участвали 40-50 цивилни и униформени полицаи) беше доведена до край екстрадацията на двете деца. Назначен е друг СИ, по-удобен от предишния... хора има за всякаква работа...
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-437666
Законът е спазен! Да живее Съдът!
Дали е така обаче, ще стане ясно след 5-6 години, когато по действията на нашите съдии ще се произнесе Страсбург! Защото е очевидно, че Хагската конвенция няма нищо общо със случая... Дано помним до тогава коя беше госпожа Панова и какво е нейното участие в този омерзителен случай...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот donna » 21 Авг 2009, 18:01

Пенев женомразецо , няма ли да разбереш ,че решението на съда е правилно , че въпросния мъжага не се е защитил в съда у нас , ,че дрънка глупости на поразия от сорта "Решението на българския съд за отвеждането на децата ми е противозаконно. То е подкупено от полското посолство и полските специални служби в България, заяви пред радио „Фокус” Тодор Василев - баща на отведените от майка си деца от Асеновград Николета и Павел"-за справка
http://dnes.dir.bg/2009/08/21/news4956601.html
,да не говорим ,че тоя любящ баща по написаното твърди ,че "Нямам намерение да ходя в Полша, да се занимавам с полски съд."-нали много си обичаше дацата, а за делото в Страсбург ,кво вс има право да си води дело след като смята ,че конвенцията е нарушена, а дали е така ще реши съдът , а не Пенев и компания по форумите , факта ,че си завел дело в Страсбург не значи , че си непременно прав.

Само едно не мога да разбера -що толкова много полицейски ресурс , един двама полицаи със ЧСИ и представител на отдел закрила на детето са достатъчни ...
donna
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 21 Авг 2009, 18:53

Просто го вижте... клипчето...
А за Страсбург работата е повече от ясна. На бащата Василев не е осигурен справедлив съдебен процес и така мисли не само "физика Пенев", но и хора, спечелили много дела срещу българската бюрокрация в Страсбург...
Лошото в цялата история е друго: това, че новата министърка по нищо не се различава от предишната, а това е многоподсказващо... И за нея и за новото правителство. Предишната поне беше съдия, а тази е ... прокурор...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 21 Авг 2009, 19:03

На бащата Василев не е осигурен справедлив съдебен процес

Той да не е очаквал бъклица? А маса нещо?
Стига- несериозно звучи, но пък и не сме запознати с приложеното към кориците на делото. От вестникарски прочит и двете постановени решения не мога да стигна до този извод, но знае ли се- в интересни времена живеем.

Пък останалата част от поста е толкова сексистка 8) , че изобщо не ми се подхваща темата- играта ще загрубее...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 21 Авг 2009, 19:57

:wink: А аз се питам , кои са полските специални служби "То е подкупено от полското посолство и полските специални служби в България, заяви пред радио „Фокус"..." , щото и мен ме обвиниха на лична ,че работя за интересите на чужба държава ...та затова питам :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 21 Авг 2009, 20:20

ЕЖК
Той да не е очаквал бъклица? А маса нещо?

Не ми се вярва, а и няма за какво...
Но че има законно основание, както и всички ние плащащи данъци в тази страна, да очаква почтен съдебен процес следва не само от ЕКПЧ... Нали нямаш нужда от цитиране? Да не ставам сега "сексист"... че току виж изкочил пак някой ключар отнякъде...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 21 Авг 2009, 20:25

Какво влагаш в "почтен"?
Гост.
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси