Здравейте,
Ще се опитам да разкажа накратко.
Аз съ женена от 5 години, мъжът ми е международен шофьор, прибира се за една седмица в месеца или за няколко дни понякога...лятото за по месец. Имаме 4 годишно дете. Сега искам да се разведа с него, но той ме заплашва че ще ми вземе детето, и ще ме изкара морално пропаднала. Ние живеем в малък град където всички се познаваме. Аз не излизам никъде вечер след работа... от време на време пътувам за някой концерт или в командировка по работа но това е през месеци за по три-четири дни, детето го гледат баби през това време. Той ме заплашва че ще докаже пред съда че не си гледам детето и ще хване лъжесвидетели които да се закълнат че са ме виждали по някакви места с любовници и т.н. Единствените хора които знаят истината са неговите родители но те никога няма да застанат зад мен... Също така той ми нанесе побой пред очите на детето преди известно време, за което аз си извадих медицинско.
Моля кажете ми възможно ли е тази държава да е толкова смотана и да му даде детето при положение че той е заминал на път 7 дни след като се роди, и от тогава се прибира както споменах по-горе. Също така възможно ли е някой да се хване на тази въдица с лъжесвидетели и какво е нужно да се защитя. Ние говорихме за взаимно съгласие, но ако поиска родителските права ще прерасне в нещо друго... Моля за съвет какво да направя.
- Дата и час: 21 Дек 2024, 13:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля да ми помогнете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля да ми помогнете
Само да допълня, че имам висше образование, постоянна работа и голяма къща.
Ние сме разделени от известно време, детето спи една вечер при мен една при него в момента при развод по взаимно родителските права могат ли да са равни ако родителите не живеят заедно.
Той твърди че ако вземе детето да го гледа ще напусне работа, възможно ли е ако не си намери работа да си го взема...
моля ви за съвет, направо ще умра от притеснение
Ние сме разделени от известно време, детето спи една вечер при мен една при него в момента при развод по взаимно родителските права могат ли да са равни ако родителите не живеят заедно.
Той твърди че ако вземе детето да го гледа ще напусне работа, възможно ли е ако не си намери работа да си го взема...
моля ви за съвет, направо ще умра от притеснение
- iivanova
- Нов потребител
Недейте да обиждате държавата!!! Вашият лош избор на съпруг не е по нейна вина!
Вие още молба за развод подадена нямате, ама той вече свидетели събира. Взаимно изпъване на нервите и излишни емоции. Вместо да се сърдите на държавата и да оплаквате нероден петко, посетете колега адвокат. Той ще Ви обясни какво трябва да направите, не бързайте да изпадате в паника, заплахите са едно реалните действия и възможности съвсем друго.
Вие още молба за развод подадена нямате, ама той вече свидетели събира. Взаимно изпъване на нервите и излишни емоции. Вместо да се сърдите на държавата и да оплаквате нероден петко, посетете колега адвокат. Той ще Ви обясни какво трябва да направите, не бързайте да изпадате в паника, заплахите са едно реалните действия и възможности съвсем друго.
- laridii
- Потребител
Чл. 106. (1) При допускането на развода съдът служебно постановява на кого от съпрузите се предоставя упражняването на родителските права, определя мерките относно упражняването на тези права и относно личните отношения между децата и родителите и издръжката на децата.
(2) Съдът предоставя упражняването на родителските права, след като прецени всички обстоятелства с оглед интересите на децата. Тези права не могат да бъдат предоставени на виновния за развода съпруг, ако това ще се отрази отрицателно на отглеждането и възпитанието на децата.
(3) Съдът изслушва родителите и децата,ако са навършили четиринадесет години. Ако е уместно, той изслушва и децата, навършили десет години, както и близки на семейството.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) По изключение, ако интересите на децата налагат, съдът може да постанови те да живеят при дядо, баба други роднини или близки, с тяхно съгласие, в приемно семейство или в специализирана институция.
(5) Ако обстоятелствата се изменят, съдът по молба на единия от родителите или служебно може да измени постановените по-рано мерки и да определи нови.
(2) Съдът предоставя упражняването на родителските права, след като прецени всички обстоятелства с оглед интересите на децата. Тези права не могат да бъдат предоставени на виновния за развода съпруг, ако това ще се отрази отрицателно на отглеждането и възпитанието на децата.
(3) Съдът изслушва родителите и децата,ако са навършили четиринадесет години. Ако е уместно, той изслушва и децата, навършили десет години, както и близки на семейството.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) По изключение, ако интересите на децата налагат, съдът може да постанови те да живеят при дядо, баба други роднини или близки, с тяхно съгласие, в приемно семейство или в специализирана институция.
(5) Ако обстоятелствата се изменят, съдът по молба на единия от родителите или служебно може да измени постановените по-рано мерки и да определи нови.
- laridii
- Потребител
iivanova написа:Само да допълня, че имам висше образование, постоянна работа и голяма къща.
Това е от значение при определянето на мерките за упражняване на родителските права. Но ВСИЧКО останало е въпрос на доказателства, който ще следва да обсъдите с Вашия адвокат. А и не е най-уместното по форумите да се развяват всички кирливи ризи на едно семейство . Че нали и дете сте създали - какви ли не приказки ще тръгнат и по негов адрес в малкия грлад...
- basiard
- Нов потребител
Извинявайте,
не искам да рзвявам кирливи ризи просто ми е супер притиснено и исках да разкажа случая
не искам да рзвявам кирливи ризи просто ми е супер притиснено и исках да разкажа случая
- iivanova
- Нов потребител
Мила Госпожо, не е нужно да изпадате в паника, а да си помислите имате ли познат адвокат и ако не тогава разпитайте. Малкият град има предимство. Там всичко се знае- кой е читав и кой не. На него разкажете всичко това, което описахте. Един съвет от мен- седнете и си запишете всички въпроси, които смятате да зададете. Мислете няколко дни и си записвайте. Този лист или тфтерче си го дръжте на работа, нека не е у вас. Не си мислете, че ако твърдо сте решили да се борите, то няма да успеете. Първо решете какво точно искате, напишете си въпросите и си намерете адвокат. Това кой каво ще доказва е предмет на самото дело. До тогава има да изтече известно време. Използвайте го в своя полза. Пазете си и медицинското. Адвокатът ще Ви каже как ще го приложите към делото. Успех!
- zvezdomira
- Младши потребител
Благодаря...
- iivanova
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|