начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Тази семейна история нормална ли е - 2

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история нормална ли е - 2

Мнениеот plamen_penev » 21 Авг 2009, 20:49

Хм... а ти какво влагаш в "секстиска"? :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 21 Авг 2009, 21:01

Този номер с на въпрос с въпрос....

Лошото в цялата история е друго: това, че новата министърка по нищо не се различава от предишната, а това е многоподсказващо... И за нея и за новото правителство. Предишната поне беше съдия, а тази е ... прокурор...

Имам усещането, че едва ли не ме върна години назад, когато един друг ЕнтЕлегентен човечец бе казал, че жените юристи влачели пазарски чанти и не ставали за юристи( в твоя случай прозира намек за управленски умения и компетентност). 8)
Сякаш цялото мъжко войнство е откърмено от вълчица, не от жена.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 21 Авг 2009, 22:44

Комплекси, приятелко... И то съвсем по Фройд, когото не уважавам особено, освен за смелостта му да започне да нарича нещата със собствените им имена :)
Впрочем аз я харесвах предишната министърка. Макар и колеблива, все пак има доблестта да участва в едно дело заедно с гражданско сдружение и да го спечели в полза роду, когато съдът ни изцака с кофти карта...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 21 Авг 2009, 23:45

След всичко написано не ми остава нищо друго да кажа освен това

СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ !

И наистина бащата няма защо да ходи в Полша да води дела.След всичко,което е станало е ясно и в каква насока ще е решението на Полския съд.
Що се отнася до развода на родителите българския съд ще им го даде без никакъв проблем,опитвайки се "да изкупи по тоя начин грешката си" ,непоправима вече по постановените решения за децата.
Най-смешно ми се видя изявлението на българския консул във Варшава ,а именно,че "при желание на бащата дипломатите ще следят за състоянието на децата".Ако ще и денонощно да стоите пред къщата на майката все тая-връзката на децата с България е прекъсната.

Другата глупост - изявлението,че в спора за родителските права държавата нямало да се намесва.Ми то няма и нужда.След всичко което се случи аз се изненадвам,че бащата още не е емигрирал от страната,която размени двете деца като два чувала с полски картофи. :!:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 22 Авг 2009, 00:25

"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот donna » 22 Авг 2009, 08:48

Това специално за Пенев и компания.

http://diroz.org/docs/1224170527standart2.html

Тест разкрива родителя егоист

Галина Кубратова
председател на фондация "Психологическа подкрепа"

--------------------------------------------------------------------------------

- Г-жо Кубратова, защо в някои случаи, когато детето остане при единия родител, то изпитва агресия към другия?
- Това е синдромът на родителското отчуждаване. Той е подобен на Стокхолмския синдром. Когато терористи отвличат заложници на Стокхолмското летище и ги държат много време в плен, жертвите се привързват към терористите. Когато полицаите ги освобождават, една от заложничките се вкопчва в насилника и казва "няма да се разделя с него, аз го обичам". Тук аналогията е трудна, защото това е родител, а не терорист, но ефектът е същият. Синдромът на родителското отчуждаване е семейно емоционално насилие върху детето. Задържането на детето е чист егоизъм, защото то има нужда и от двамата родители. По света например една седмица детето е при единия родител, една седмица е при другия. В някои щати на Америка пък родителите нямат право да живеят в различни градове.
- Може ли да се предвиди синдромът на родителското отчуждение?
- Има качества на родителя, които могат да се проверяват. Едно от най-важните е склонен ли е родителят, при когото живее детето, да го предостави на другия.
- Такива тестове правят ли се у нас?
- Не. Това са 10 критерия за родителска годност и, ако запознаем с тях съдии, адвокати, вещи лица, социални работници, те ще могат правилно да оценяват. Концептуалната рамка на синдрома би дала възможност да се атакува и промени семейният кодекс. Например в него трябва да има текст, в който да е записано, че съдът може да задължи двамата спорещи родители, които водят тежка фамилна война и увреждат детето си, да отидат на медиация. Те са длъжни да изкарат няколко сесии, в които специалист да работи с тях и да им обяснява какво причиняват на рожбата си. Ако този синдром го има, човекът не подлежи на оправяне и интересите на детето са нарушени. Значи автоматично трябва да стане прехвърляне на родителските права. Защото е видно, че този родител е негоден, той е обсебен от манията си за отмъщение и употребява детето.
- Трябва ли да има промяна и в друг закон?
- Промяна трябва да има и в Закона за закрила на детето. Защото, ако се докаже, че то е жертва на втора или трета степен на синдрома, трябва да попадне в категорията дете в риск.
donna
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 22 Авг 2009, 09:28

Абе donna, да не би истинското ви име да е "Панова"?
Впрочем новата министърка, под неясно чие давление, за което не се съмнявам ще се разкайва, е отказала да се срещне с бащата по негова молба. Вместо това, тя или нейните "гении" са организирали екшъна на 20 август.
Постоянното повтаряне на Хагската конвенция като мантра няма да я направи приложима към конкретния случай... Изглежда, че ангажиментите поети от хора от министерството са доста сериозни, щом прибягваt и до услугите на такива видимо учили-недоучили "адвокати"...
За инфо: Материала с министърката изчезна от Vesti.bg където възмущението от новото насилие над бащата и малкия Павел беше достигнало максимален предел. Не че и там нямаше една "donna"...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 22 Авг 2009, 17:42

plamen_penev написа:Абе donna, да не би истинското ви име да е "Панова"?

За инфо: Материала с министърката изчезна от Vesti.bg където възмущението от новото насилие над бащата и малкия Павел беше достигнало максимален предел. Не че и там нямаше една "donna"...

Голяма мистерия е нали Г-н Пенев. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Все такива важни и удобни за вас материали изчезват всеки път я от съдебна зала, я от пресата.....
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 22 Авг 2009, 17:50

Би трябвало, daniela2008, да отговоря на въпроса ви, но ми се вижда доста комплексарски, с цялото ми уважение, и много сходен с фикс идеите на почитаемата donna, която по напълно непонятни причини ме нарича тук, ни в клин, ни в ръкав "женомразец"... Какво ли си мисли че казва, бедната? :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 22 Авг 2009, 18:17

plamen_penev написа:Би трябвало, daniela2008, да отговоря на въпроса ви, но ми се вижда доста комплексарски, с цялото ми уважение, и много сходен с фикс идеите на почитаемата donna, която по напълно непонятни причини ме нарича тук, ни в клин, ни в ръкав "женомразец"... Какво ли си мисли че казва, бедната? :roll:

Аз пък се чудя на Донна , защо все още опитва да ви отговаря и да ви предоставя материали за прочит , недай си боже да ги прочетете и да проумеете , че колкото и да ви се иска вие с Г-н Василев не сте изправната страна и не можете да сте над закона . :mrgreen: :mrgreen:
Донна да изчакаме да видим как ще се произнесе Страсбург :mrgreen: :mrgreen:
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 22 Авг 2009, 19:18

Спама на donna ли наричате "материали" daniela2008? :?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2009, 20:06

Пенев, не си ама никак прав. Колегата е веща в дела с подобен предмет :idea: ...( то и ти си прав, от къде да знаеш :lol: )

Към колегата sarbijanac - срам и позор, според теб, е да се изпълни едно влязло в сила съдебно решение? Сигурно се шегуваш. :)
На всички ни е ясно едно- равни сме пред закона... или поне така е записано.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 22 Авг 2009, 20:18

poli_g написа:

Към колегата sarbijanac - срам и позор, според теб, е да се изпълни едно влязло в сила съдебно решение? Сигурно се шегуваш. :)
На всички ни е ясно едно- равни сме пред закона... или поне така е записано.

Срам и позор,че български съд е постановил такова решение.

А иначе за изпълнението - неизбежно е.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 22 Авг 2009, 20:36

poli_g приятелко! Моля те, напъни се малко и се опитай да се освободиш от клишетата, с които ме поливат тук donna и нейните клакьори! Аз не съм против изпълнителното дело, при всичките забележки, които разисквахме всички тук. Да! Съдебните решения трябва да се изпълняват и това е съществена част от ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА. Аз твърдя, от нивото на иначе скромните си юридически познания, че самото съдебно решение съдържа основополагащи за последващите процедури пороци. При това - съществени!
Кой колко е вещ няма да споря... Всички се мислят за велики в този наш съд... Като гледам някои как се дуят от съдийските си кресла, как надменно се държат със страна по делото - ще река: тези са баш велики... Един приятел такива ги наричаше "висши имперски чиновници"... За "вещи" се мислят, повярвай ми, и всички съдии дето им отменят определения, а дори и решения... Ще припомня само "вещите" съдии по делото с убийството в Париж... Без съмнение като "вещ" се изживява и един от моите съдии, който отказа да признае очевиден и безспорен правен интерес и когато ВАС му посочи достатъчно на брой негови пороци, той реши делото по същество, но не пропусна да отбележи че го прави под диктата на тричленния състав от ВАС... И той от особено вещите...
Мисля точно като sarbijanac - нашият съд отново се опозори с безотговорно решение при това по казус, свързан с деца!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 22 Авг 2009, 21:39

Сега,ако българската държава си е на място е редното ДА ОСИГУРИ БЕЗПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЩ на бащата за родителските права - макар и пред полски съд. :!:

Ама знам,че няма да го стори.Апропо - сега бащата ще бъде натоварен и с разноските по двете изпълнителни дела,само стойте и гледайте. :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот donna » 22 Авг 2009, 23:11

sarbijanac написа:Сега,ако българската държава си е на място е редното ДА ОСИГУРИ БЕЗПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЩ на бащата за родителските права - макар и пред полски съд. :!:

Ама знам,че няма да го стори.Апропо - сега бащата ще бъде натоварен и с разноските по двете изпълнителни дела,само стойте и гледайте. :lol:

И от какъв зор и дерт безплатна правна помощ ,и с какво е по - различен от др. бг .граждани за да НЕ бъде натоварен с разноски?
donna
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 22 Авг 2009, 23:46

donna написа:
И от какъв зор и дерт безплатна правна помощ ,и с какво е по - различен от др. бг .граждани за да НЕ бъде натоварен с разноски?

Съдебната инстанция постанови решение ,видимо съобразено със законовите разпоредби,в т.ч и с позоваването на Хагска конвенция.Това решение на практика обаче задълбочи проблемите на родителите,а оттам и косвено създаде проблеми и за самите деца.
Тепърва следва да се реше въпроса за родителските права.Според нашия закон децата трябва да са при родителя,който упражнява правата.А според закона на поляците също би трябвало да е така.
Държавата дължи на бащата като български гражданин ЕДНО ГОЛЯМО ИЗВИНЕНИЕ за своето безсилие.Както и за обстоятелството,че бяха предадени пак казвам като "два чувала полски картофи" две деца с българско гражданство.За това сега,ако бащата желае да води дела за родителските права следва да му се помогне.Още повече ,че според въпросната конвенция е можело и да се направи мотивиран отказ.
Не се ли реши този важен проблем ,от сега нататък децата може и да не видят България до пълнолетието си.
При условие,че се хвърлиха луди пари за сестрите от Либия,за отвлечените моряци в Сомалия,за болния моряк от Иран и т.н би следвало и сега държавата да се ангажира в случай на потърсена помощ.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 22 Авг 2009, 23:56

Ще си получи разноските след като се произнесе Страсбург, sarbijanac, но едва ли този въпрос го интересува особено... Омерзението да те прецака собствената ти държава не може да се плати... Повярвай на един от прецаканите!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 23 Авг 2009, 00:19

Ами аз, доколкото забелязах, за полякинята разноски няма.
Излиза, че тя може да напише една жалба, с която да задвижи системата, при това- съвсем безплатно, а бащата, като иска защита, трябва да плати.
Ами, не са равнопоставени страните, очевидно е.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот donna » 23 Авг 2009, 02:02

За полякинята , такса за образуване за призовко и 50 лв за изпълнеието и тия разноски ги поема длъжника след изпълнеието за заплащане . Въпреки , че на мен ми се видят много 25 полицаи мисля толкова ги бяха писали из разни статии.

А каква защита иска бащата ,тоя да се е защитил пред съда у нас , сега като е объркал всичко от къде на къде държавата ще му плаща.Ако държавата започне да плаща разноските на всички несретници до ъкде ще я докара :D :D :D
donna
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси