начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

ОТКАЗ ОТ НАСЛЕДСТВА - моля за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ОТКАЗ ОТ НАСЛЕДСТВА - моля за съвет

Мнениеот anni1897 » 29 Авг 2009, 10:30

Получих наследство, от което желая да се откажа в полза на майка ми.
Как може мъжът ми да не разбере за наследството и за моя отказ в полза на майка ми
anni1897
Нов потребител

Re: ОТКАЗ ОТ НАСЛЕДСТВА - моля за съвет

Мнениеот Гост. » 29 Авг 2009, 12:48

anni1897 написа:Съпругът ми е починал преди 6 години. Нямаме деца от брака. Той има две деца от предишния брак - Ани и Пепи.
Сега почина брата на съпруга ми, който брат не е женен и няма деца.
Наследници на брата на съпруга ми са племениците му Ани и Пепи (децата на починалия ми съпруг от първия му брак).
Аз имам ли права върху наследството на брата на починалия ми съпруг.

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2121542657
:roll:

anni1897 написа:В този форум има ли юристи, който могат да отговорят точно, ясно и конкретно или само се писателствува по казусите.
И как човек да си избере компетентен юрист, при наличните отговори или по-точно липсата на такива.

Има много такива колеги, но се иска във вашия случай много повече от това да ИСКАТЕ. Факта, че мълчаливо ви е отказан отговор да ви говори нещо?

Можете да се откажете от наследството. Детайлите- при адвокат срещу платена консултация. 8)
Гост.
Старши потребител

Re: ОТКАЗ ОТ НАСЛЕДСТВА - моля за съвет

Мнениеот letlet » 31 Авг 2009, 17:38

Полученото по наследство е лична собственост на съпруга, който го е получил. Можете да правите разпореждания относно полученото наследство без знанието и съгласието на другия съпруг
letlet
Нов потребител

Назад към Семейни казуси