Здравейте на всички!
Бащата на съпруга ми заведе иск за издръжка.След явяване в съда на дело на 23.03.2009г. те стигнаха до взаимно споразумение за размера на издръжката.Съпругът ми започна изплащането на издръжката в размер и срокове,за които се се споразуми с баща си.Какъв е законовият срок на това споразумение?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 21 Дек 2024, 13:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Срок при споразумение за издръжка!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Срок при споразумение за издръжка!
До настъпване на обстоятелства, които обуславят прекратяване или изменение...
Адвокатът ви, не го ли обясни?!?
Адвокатът ви, не го ли обясни?!?
- Гост.
- Старши потребител
Не!Обясни ни,че при постигне на споразумение между двете страни,с промените в новия Семеен кодекс,ищецът(бащата на съпруга ми) няма да може да заведе нов иск в период за две години.Съпругът ми получи писмо от баща си,в което той отново иска пари и го заплашва отново със съд.
- nikotiana
- Нов потребител
Направо не знам на какви хора попадате... но ви препоръчвам да отидете при колегата, комуто сте платили, да ви разясни- това е част от работата ни.
Пък и не ви знам параметрите на споразумението.
А СК нов не казва нищо такова, не и това което вие твърдите.
Пък и не ви знам параметрите на споразумението.
А СК нов не казва нищо такова, не и това което вие твърдите.
- Гост.
- Старши потребител
Казвате бащата на съпруга ви , ами също при промяна на обстоятелствата ...ама това е такава рядкост.Да не би да сте се спорозумели съпругът ви да издържа баща си за определен период?
Предвид факта ,че решението е такава рядкост бихте ли дали номера на делото и съда за да го прочетем ако е публикувано на сайта на съда.
Предвид факта ,че решението е такава рядкост бихте ли дали номера на делото и съда за да го прочетем ако е публикувано на сайта на съда.
- donna
- Старши потребител
Нито стария нито новия СК включва някакъв срок за такава издръжка.Аз ги четох и двата много внимателно.Относно параметрите на споразумението-"двете страни се споразумяха:ответникът да заплаща на своя баща месечна издръжка в размер на 50 лв.,считано от днес 24.03.09,която ще бъде изплащана,чрез откриване на банкова сметка на името на ищеца и се задължава към всяко първо число на текущият месец да оцигурява наличието на сумата от 50лв.,като първата вноска ще бъде осигурена на 01.04.09"
Това е!Нито срокове нито други клаузи по споразумението.
Апропо:забравих да кажа ,че искът беше в размер на 200 лв.
Това е!Нито срокове нито други клаузи по споразумението.
Апропо:забравих да кажа ,че искът беше в размер на 200 лв.
- nikotiana
- Нов потребител
Е?! Върнете се сега по-нагоре и прочетете първият ми пост. Валиден е!
А вашия свекър има право да иска изменение( увеличение) в постановения размер на издръжката, стига да успее да докаже наличие на изменение в обстоятелствата...
А, колегата, който ви е казал, че споразумението не може да се атакува поне две години ви е подвел.
А вашия свекър има право да иска изменение( увеличение) в постановения размер на издръжката, стига да успее да докаже наличие на изменение в обстоятелствата...
А, колегата, който ви е казал, че споразумението не може да се атакува поне две години ви е подвел.
- Гост.
- Старши потребител
Гражданско дело No 3976/2008 г. Бургаски районен съд.
Давам номера на делото,защото това наисина не се случва често.Не искам да уронвам престижа и авторитета нито на адвокатите,нито на съдиите.Просто съм притеснена.Но ако се запознаете наистина с цялият ход на делото ще се убедите ,че по него има доста прецеденти.Има дори заведена жалба от ищеца срещу съдийка за това,че му е отказана служебна защита.
Давам номера на делото,защото това наисина не се случва често.Не искам да уронвам престижа и авторитета нито на адвокатите,нито на съдиите.Просто съм притеснена.Но ако се запознаете наистина с цялият ход на делото ще се убедите ,че по него има доста прецеденти.Има дори заведена жалба от ищеца срещу съдийка за това,че му е отказана служебна защита.
- nikotiana
- Нов потребител
Вече имате оферта за нов адвокат- колега го интересува.
Ако и за вас представлява интерес.
Такъв иск не се среща често в практиката, но има много добър колега от форума, който е запленен.
И за мен е интересно, но съм претрупана.
Ако и за вас представлява интерес.
Такъв иск не се среща често в практиката, но има много добър колега от форума, който е запленен.
И за мен е интересно, но съм претрупана.
- Гост.
- Старши потребител
Разбира се,че ме интересува.Така или иначе ни трябва адвокат.
- nikotiana
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|