начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Относно подаване на молба за изплащане на издръжка от община

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно подаване на молба за изплащане на издръжка от община

Мнениеот nadvantin » 14 Сеп 2009, 16:24

Здравейте!От 2006 година бащата на детето ми е осъден да изплаща издръжка,която не плаща.Като пълен лайк,хванах адвокат който ме оръси с 400лв.(в последствие разбрах,че делата за издъжка са безплатни...).Минахме и изпълнително дело,но резултат няма,а и адвоката без пари вече не иска да мръдне пръст.Разбрах за изплащането на издръжката посредством общината от друга потърпевша и сама се захванах,но уви-от април месец съм подала молба в Пловдивския съд за повторно проучване състоянието на длъжника и няма резултат,защото моя район нямал държавен съдия изпълнител и не се знае кога ще има.А и както се изрази служителката "кой ли ще се захване да чете цялата документация по делото ми,то е за издръжка" :shock: .Молбата ми е да ми кажете как да действам в случая,дали да не потърся услугите на частен съдия изпълнител!?Благодаря предварително!
nadvantin
Нов потребител

Re: Относно подаване на молба за изплащане на издръжка от община

Мнениеот sunrise » 14 Сеп 2009, 16:33

nadvantin написа:Здравейте!От 2006 година бащата на детето ми е осъден да изплаща издръжка,която не плаща.Като пълен лайк,хванах адвокат който ме оръси с 400лв.(в последствие разбрах,че делата за издъжка са безплатни...)/Безплатни са откъм държавни такси, а не откъм плащане на хонорар на адвоката/.Минахме и изпълнително дело,но резултат няма,а и адвоката без пари вече не иска да мръдне пръст.Разбрах за изплащането на издръжката посредством общината от друга потърпевша и сама се захванах,но уви-от април месец съм подала молба в Пловдивския съд за повторно проучване състоянието на длъжника и няма резултат/Къде в Пловдивския съд и какво е това проучване от страна на съда, нещо се бъркате? :roll: /,защото моя район нямал държавен съдия изпълнител и не се знае кога ще има.А и както се изрази служителката "кой ли ще се захване да чете цялата документация по делото ми,то е за издръжка" :shock: .Молбата ми е да ми кажете как да действам в случая,дали да не потърся услугите на частен съдия изпълнител!?Благодаря предварително!
/Потърсете частен съдебен изпълнител, той знае какво да направи/
sunrise
Активен потребител

Мнениеот nadvantin » 14 Сеп 2009, 16:43

Април месец,съдия изпълнителката на V район ми каза,че такъв бил реда на нещата.Първо пак трябвало да се направи цялостно проучване на имуществото на длъжника и след което се отнасяме към общината.Защо,като това е за втори път и то се търсят данни от същите места,като например фирма в която не работи отпреди делото за издръжка.Затова сега аз чакам да приключи проучването,но то се точи 4 месеца без успех.Явно ще се обърна към частен съдия изпълнител.Благодаря Ви
nadvantin
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 14 Сеп 2009, 16:44

Къд правят това проучване?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот nadvantin » 14 Сеп 2009, 16:52

Молбата бе подадена към държавен съдия изпълнител в районния съд Пловдив,V район,от там вече те как действат не знам.Днес служителката ме уведоми ,че последно преди 5 дена са пратили отново искане до въпросната фирма,дали длъжника работи там,а нали ви казвам,той не работи там от преди делото
nadvantin
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 14 Сеп 2009, 16:56

Идете при частен съдебен изпълнител. Съдия-изпълнителят може да си направи справка и в регистрите на НОИ, НАП и т.н.На тези явно не им се работи. те фирма по фирма ли ще търсят в България?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот nadvantin » 14 Сеп 2009, 17:01

БЛАГОДАРЯ :) .Явно така ще направя,надявам се на частния да му се работи.Ако имате идея,насочете ме към такъв!
nadvantin
Нов потребител

Назад към Семейни казуси