начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

могат ли да ми се отнемат родителските права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

могат ли да ми се отнемат родителските права

Мнениеот sisapica-hoptire » 15 Сеп 2009, 17:47

Аз съм на 30 г и имам 1 детенце.С бащата от близо 1 година не живеем заедно.Аз живея с друг човек в жилището на майка ми,който се грижи за детето ми като за свое.Искам да отида с човека с когото живея сега в друг град,защото тук нямаме перспектива за да осигурим бъдещето на децата си(и той има 2 деца),но бащата на детето ми ме заплашва че щял да ми отнеме родителските права и щял да ги даде на моята майка,която е на 65 г-а тя ме заплашва че сте ме обвини в аморално поведение.
Моля ви кажете ми,може ли бащата на детето ми да ми отнеме правата,при условие че той живееше с любовницата си в къщата на майка ми и не се интересува от детето???

P.P.Моята майка взема детето ми да се грижи за него когато аз съм на работа,но по собствено желание!!!
P.P.Човека ,с когото живея е от ромски произход.Не мисля че това е пречка!!!
Последна промяна lutman на 15 Сеп 2009, 19:18, променена общо 1 път
Причина: ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
sisapica-hoptire
Нов потребител

Re: могат ли да ми се отнемат родителските права

Мнениеот milletti » 16 Сеп 2009, 12:13

Много литературно, малко факти. Упражняването на родителските права се "взима и дава" от съда. Ако имате сключен граждански брак, просто се разведете, с всички последствия от това - род. права, жилище и т.н. Ако нямате сключен граждански брак :arrow: иск за упражняване на род. права и издръжка.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот portokal » 16 Сеп 2009, 12:16

На мен най ми хареса, че ще ги вземе, за да ги даде на бабата. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 16 Сеп 2009, 19:46

... който се грижи за детето ми като за свое.

Това "като за свое" е ключът от бараката!
Не казвам, че разбрах много, но се чудя за какви родителски права става дума, при наличие на, макар и формален, брак... Иначе това за бабата (млада в все още жента!) и на мен ми хареса :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост... » 17 Сеп 2009, 07:25

sisapica-hoptire написа:Аз съм на 30 г и имам 1 детенце.С бащата от близо 1 година не живеем заедно.Аз живея с друг човек в жилището на майка ми,който се грижи за детето ми като за свое.Искам да отида с човека с когото живея сега в друг град,защото тук нямаме перспектива за да осигурим бъдещето на децата си(и той има 2 деца),но бащата на детето ми ме заплашва че щял да ми отнеме родителските права и щял да ги даде на моята майка,която е на 65 г-а тя ме заплашва че сте ме обвини в аморално поведение.
Моля ви кажете ми,може ли бащата на детето ми да ми отнеме правата,при условие че той живееше с любовницата си в къщата на майка ми и не се интересува от детето???

P.P.Моята майка взема детето ми да се грижи за него когато аз съм на работа,но по собствено желание!!!
P.P.Човека ,с когото живея е от ромски произход.Не мисля че това е пречка!!!

Среща с адвокат ще Ви е нужна, за да инициирате съдебно производство за прекратяване на брака( той и без това е изчерпан). По този начин ще уредите правните си проблеми. Силно преувеличено е твърдението, че ще Ви отнемат родителските права. Аморалното поведение не е във Ваша полза, но трябва да се докаже. Фактът, че и бащата Ви е изневерявал ще помогне да наклоните везните във Ваша полза.
Гост...
Потребител

Мнениеот kgrozeva » 27 Ное 2009, 14:41

Здравей sisapica-hoptire,
Мисля, че може да съм ви полезна. Не съм адвокат, не искам пари! Работя в телевизия и имам предложение. Ако се интересувате ми пишете: kr.grozeva@gmail.com
kgrozeva
Нов потребител

Назад към Семейни казуси