начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

промяна на фамилно име

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

промяна на фамилно име

Мнениеот d_koleva » 04 Окт 2009, 22:51

Бих искала да попитам как трябва да постъпя, за да сменя фамилията на синът ни (13 г.)? Причина за искането ми е възвръщането на старо фамилно име, което е носено от прадядото и неговите братя (по бащина линия). Съществуват документи, с които може да се удостовери старата фамилия. По ред причини фамилията не се е предала на свекъра ми, а от там на съпруга ми и съответно на мен и синът ни. Разбирам, че за нас такава промяна ще е съпътствана със смяна на всички документи (затова ние ще останем със сегашната фамилия), но за малкия това все още не е проблем! Моля, дайте ми съвет!
d_koleva
Нов потребител

Re: промяна на фамилно име

Мнениеот milletti » 05 Окт 2009, 17:49

Моите уважения, но нали не го мислите сериозно? Фамилията на прадядото не била запазена... Родителите с една фамилия, детето с друга. Е, освен, ако фамилията на дядото е била "Путин", "Абрамович", "Станишев", "Рокфелер"...?
Но пък няма лошо да опитате. Свържете се с адвокат, а дали ще се случат нещата, компетентен е единствено съдът.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Назад към Семейни казуси