начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Лишаване от родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лишаване от родителски права

Мнениеот malkoto_a » 18 Ное 2009, 12:35

Здравейте!
От 2004г. сме разделени с бащата на трите ни деца, с когото живеехме на семейни начела. От тогава до днес сме подложени на постоянен психически и физически тормоз от негова страна. Лицето е с психически отклонения и е лежал 5-6 пъти в психо диспансери, но не е освидетелстван. На 08.11.2009г. след като същия нахлу с взлом в домът ми с запален моторен трион, крещейки, че ще ни убие, полицията го арестува и отново го изпрати за настаняване в психо диспансер. Не плаща издръжка на децата-получавам я от Общината. Не е полагал никакви грижи за тях от както сме разделени. Децата са на възраст: син на 12г. и момичетата-близначки на 6г. Интересува ме, може ли да му се отнемат родителските права?
malkoto_a
Младши потребител

Re: Лишаване от родителски права

Мнениеот mimib » 18 Ное 2009, 18:38

Аз също имам въпрос по тази тема. Според решението на съда за развод, бившият ми съпруг има право да се среща с детето всяка втора и четвърта седмица от месеца. Това право той упражнява редовно (не го оспорвам) , внася издръжката от 50 лв, но....
От около година забелязвам ,че когато е насаме с детето се разголва пред него, а и малкият казва "тати ме кара да му бъркам в пъпа и има по-голяма пишора от моята". Разговарях с бащата, той ми обещава, че няма да се случва повече, но аз много се притеснявам, още повече, че и друг човек го е видял, влизайки внезапно в жилището.
Мога ли да поискам отнемане на родителските права или поне режима на виждане с детето да става само в присъствието на друг човек? Какви са шансовете ми за успех?
Предварително благодаря!
mimib
Нов потребител

Мнениеот polpala » 24 Ное 2009, 16:55

На първия въпрос - децата припознати ли са от бащата...може да се говори много, освен подкрепата на адвоката Ви, като родител имате законовото право да искате и да получавате съдействие от органите за закрила, съгласно действащата нормативна уредба - Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/,Дирекции "Социално подпомагане" по местожителство и др. :?
polpala
Младши потребител

Мнениеот polpala » 24 Ное 2009, 17:00

По втория въпрос - да, имате шансове за успех, но трябва да сте предпазлива, когато се впускате в такова производство по отнемане на родителски права или тяхното ограничаване,не забравяйте, че лишеният от такива права родител не губи задължението си да издържа децата си. Отчетете и правото на детето да се вижда и с двамата родители съгласно Конвецията на ООН за правата на детето,бъдете сигурна, че срещите на бащата с детето са вредни за него, все пак интереса на детето е над всичко. :?
polpala
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Ное 2009, 18:02

mimib написа:Мога ли да поискам отнемане на родителските права или поне режима на виждане с детето да става само в присъствието на друг човек? Какви са шансовете ми за успех?
Предварително благодаря!

Три въпроса.
Дали можете? За моженето можете да сезирате съда с какъвто искате иск, вкл. и за отнемане на род. права и за изменение в режима на лични контакти.
Какви са шансовете ви- въпрос на доказване, но според мен - нулеви. И за двата иска.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот malkoto_a » 25 Ное 2009, 10:04

Децата са припознати от бащата. Малките го познават, до толкова, че този човек е баща им, защото бяха на четири месеца, когато се разделихме, а за случващото се в настоящо време- за щастие са все още малки и не го асимилират. Докато големият е бил свидетел многократно на действията му и продължава да бъде, и се страхува от него.
Режима на лични отношения е ограничен, но бащата не го спазва, постоянно го нарушава. Стигна се до там, че заведох дело за домашно насилие и бе издадена заповед за забрана да се доближава до нас за 6 месеца, но след изтичането и всичко започна по старо му.
malkoto_a
Младши потребител

Мнениеот polpala » 25 Ное 2009, 11:40

Проблемът Ви има решение - обърнете се към добър адвокат, тесен специалист по семейно право. Пак повтарям, може да се промени по съдебен ред режима на виждане на бащата с децата и тези срещи да стават под наблюдение,а ако и те носят безусловен риск за децата Ви може да се започне производство по ограничаване или лишаване от родителски права.
polpala
Младши потребител

Мнениеот malkoto_a » 25 Ное 2009, 11:50

Благодаря Ви за съветите, отговорихте ми ясно и пълно! Вече съм наясно какво трябва да направя, остава да действам.
Отново, Благодаря!
malkoto_a
Младши потребител

Мнениеот polpala » 25 Ное 2009, 12:03

Моля :?
Ако имате други въпроси можете да се обадите на телефон - 0899250370
polpala
Младши потребител

Мнениеот malkoto_a » 25 Ное 2009, 13:33

Сърдечно, благодаря!
malkoto_a
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Ное 2009, 18:44

polpala написа:Моля :?
Ако имате други въпроси можете да се обадите на телефон - 0899250370

Интересно...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот zlostar » 25 Ное 2009, 19:06

poli_g написа:
Интересно...

Кое :roll:
zlostar
Потребител

Мнениеот Гост. » 26 Ное 2009, 00:11

Вече съм изразила публично становището си по повод небрежните препоръки, вкл. и цифрови комбинации на мобилни връзки.

Резултатът от такова дело.
При изложените факти. Така щото може да има премълчани неща, но ако е само това определено знам изходът.

А вие какъв интерес имате да ме питате, злостър?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kgrozeva » 27 Ное 2009, 14:53

ЗА mimib и malkoto_a!
Моля ви ми пишете kr.grozeva@gmail.com
Мога да съм ви полезна! Не съм адвокат, не искам пари! Работатя в телевизия и имам предложение.
kgrozeva
Нов потребител

Мнениеот malkoto_a » 30 Ное 2009, 11:34

kgrozeva написа:ЗА mimib и malkoto_a!
Моля ви ми пишете kr.grozeva@gmail.com
Мога да съм ви полезна! Не съм адвокат, не искам пари! Работатя в телевизия и имам предложение.

Сърдечно благодаря! Ще се възползвам от предложението Ви! Бих се възползвала от всички предложения, които могат да ми помогнат, за да предпазя и защитя децата си.
malkoto_a
Младши потребител

Назад към Семейни казуси