начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

ЗАБРАНА ЗА ИЗЛИЗАНЕ И ЗАПОР

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗАБРАНА ЗА ИЗЛИЗАНЕ И ЗАПОР

Мнениеот reni1981 » 25 Ное 2009, 14:32

Zdraveite,
imam slednia vapros. Съпругът ми има излязло решение от съда за 29000.00лв задължения към НАП. Тъй като се водеха дела дълги години по този въпрос му бе наложен и запор върху апартамента, в който живеем, /който е изцяло само негов/т.е. той няма право да го продава, дарява и т.н. В същото време има и запор да напуска страната. Апартамента е 100м2, в София. Възможно ли е да бъде премахната забраната за излизане, след като стойността на апартамента надхвърля 3кратно/или в най-лошия случай 2кратно/ сумата по задължението?
Моля, ако някой може да ми даде информация, от 5години сме в това положение, решението на съда излезе преди няколко месеца
Благодаря предварително!
reni1981
Нов потребител

Re: ЗАБРАНА ЗА ИЗЛИЗАНЕ И ЗАПОР

Мнениеот Ralinko » 25 Ное 2009, 16:07

Eдинственият начин да се премахне забраната за напускане на страната на съпруга Ви, госпожо, е да започнете да си погасявате задълженията! Успешен ден!
Ralinko
Младши потребител

Мнениеот reni1981 » 25 Ное 2009, 16:58

Ок, ЩЕ ЗАПОЧНЕМ,НО МЪЖА МИ МОЖЕ ДА ИЗКАРА ПАРИ НАВЪН, А НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ, ТОВА Е ПРОБЛЕМА, НЕ СМЯТАМ ОБАЧЕ, ЧЕ ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН, ТЕ МУ ВЗИМАТ АПАРТАМЕНТ ЗА 150 000ЛВ, КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ДОРИ ДА НЕ СЕ ПРИБЕРЕ, СЪЖАЛЯВАМ, НО ЯВНО НЕ СТЕ МНОГО КОМПЕТЕНМТЕН, ЛЕК ДЕН И НА ВАС
reni1981
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 25 Ное 2009, 19:39

НАП нямат много интерес сега да продават апартамента,защото пазарът е свит и им текът лихви ОЛП+10% !!!
Ако не го харесат за свои човек и не го шитнат за 50% от цената, то бавно и полека дългът ще си стигне желаните висоти...
Може да постигнете споразумение относно вдигане на тази забрана с този който я е наложил. ТАКА ЩЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА И ЗА ИМОТЕЦА...
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 25 Ное 2009, 23:01

usra_ovcova написа:НАП нямат много интерес сега да продават апартамента,защото пазарът е свит и им текът лихви ОЛП+10% !!!
Ако не го харесат за свои човек и не го шитнат за 50% от цената, то бавно и полека дългът ще си стигне желаните висоти...
Може да постигнете споразумение относно вдигане на тази забрана с този който я е наложил. ТАКА ЩЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА И ЗА ИМОТЕЦА...

НАП все още не могат да продават апартаменти. Чак от догодина ще могат.
Тия 50%...откъде накъде? 50% достига цената чак на 4-я търг. Търговете са публични. Обявяват се в интернет и един вестник, освен така и в НАП.
Щом е възбранен имотът, значи не е единствено жилище и може спокойно да се продава. А дали имотът покрива задълженията - зависи от размера на самите задължения. Очевидно стойността на апартамента не покрива задълженията, т.е. те са сигурно над 100 хил. лв. Не мисля, че е коректно да се дават консултации на хора, които са окрали държавата /и всеки един от нас/ с толкова много пари/
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот valia6000 » 25 Ное 2009, 23:22

Здравейте!
В случай, че заповедта на Директора на ОДВМР, с която е наложена ПАМ по чл. 76, т. 3 от ЗБДС /отм./ не е влязла в сила, обжалвайте я пред пред Административен съд и направете искане за спиране на предварителното изпълнение на заповедта на основание чл. 166, ал. 2 от АПК.
Успех!
valia6000
Младши потребител

Мнениеот korry » 26 Ное 2009, 07:06

В зависимост къде е органа на МВР издал заповедта, тя се обжалва в съответния Административен съд.
Можете да напишете жалбата сами или с адвокат като посочите че запорирания апартамент е достатъчно имущество обезпечаващо задълженията ви. Наличието на достатъчно имущество, обезпечаващо задълженията ви, е достатъчно основание заповедта да ви бъде отменена.
Не съм адвокат, но и аз обжалвам такава заповед, ако прочетете темата за ПАМ и чл6

Препоръчвам ви да намерите адвоката с ник hidden.
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Да осъдиш България - БЕЗЦЕННО!
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот Ralinko » 26 Ное 2009, 11:00

Добро утро! По въпроса за компетентността - не ми изглеждате достатъчно наясно с много неща, за да преценявате кой е компетентен и кой не. Ако искате обжалвайте, но ако аз съм на мястото на органа, наложил забраната, никога няма да я вдигна! Нима твърдите, че единственият начин да се изкарват честно доходи е в чужбина? Ами да вземем всички ние да заминем зад граница, защото в България няма работа! Съжалявам г-жо, на никого не е приятно да го чуе, но просто ще трябва да си платите.
Благодаря и на Калахан2008 за мнението - не е редно на хора, измамили държавата, да се дават съвети как да продължат да я мамят. Дори да има изход от вашата ситуация, не мисля, че заслужавате да Ви го кажа!
Ralinko
Младши потребител

Назад към Административно право