начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

задгранични паспорти

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

задгранични паспорти

Мнениеот svetoslavova » 28 Ное 2009, 13:28

Искам да попитам,някой знае ли дали като не си върнеш изтеклият задграничен паспорт ще има глоба?Моят изтече още 2000г и е от старите още,но не съм го върнала,за да си направя нов
svetoslavova
Нов потребител

Re: задгранични паспорти

Мнениеот usra_ovcova » 28 Ное 2009, 23:51

дължи се глоба,но реално не я събират.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот nikiboy » 29 Ное 2009, 00:31

При положение, че е минало толкова време, съгласно ЗАНН няма глоба.
Отидете и си го върнете, няма да ви глобят. Но е добре да ви го изтрият от регистрите като унищожен.
nikiboy
Потребител

Мнениеот temelkof » 03 Дек 2009, 22:51

глобата е минимална-20 лв , поне на мен толкова ми взеха, сега чакам да минат празниците, та да върна и на детето паспорта, а после и на жената, че на всеки по 20 лв се събират накуп,.............
temelkof
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 03 Дек 2009, 23:06

temelkof написа:глобата е минимална-20 лв , поне на мен толкова ми взеха, сега чакам да минат празниците, та да върна и на детето паспорта, а после и на жената, че на всеки по 20 лв се събират накуп,.............

temelkov - вашият изглежда е различен от горният случай. Датите ви са други
Глобата е различна - тя се определя от началника, издаващ НП.
Има срок за връщане на паспорта след изтичането му ( 3 месеца съгласно ЗБЛД -бивш ЗБДС) и срок 1 година съгласно ЗАНН ( след извършване на нарушението ) след който не може да Ви бъде съставен акт.
Тоест - паспорта изтича на 01.01.2009г - до 01.04.2009г трябва да го върнете, ако ли не дължите глоба. Но, една година след това - тоест след 01.04.2010г не може да бъдете глобен за това нарушение.
nikiboy
Потребител

Назад към Административно право