начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Самоуправство върху общи части

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Самоуправство върху общи части

Мнениеот todorb2000 » 05 Дек 2009, 23:10

Имаме следният казус!

Общото събрание на жилищния блок, в който живея, е взело решение да "узакони" преграждането на част от коридорите на етажната собственост, като правилно.

Аз твърдя, че това е самоуправство, да се заграждат общите части.

Смятам следното:
1. Да подам жалба до прокуратурата за деянията на тези съседи, или
2. Да поискам, да ми се преизчисли данъка върху жилището, в което живея, тъй като ми е "ограничен " безпрепятствения достъп до общите части, като идеална част от съсобствеността върху етажната собственост.
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител

Re: Самоуправство върху общи части

Мнениеот Melly » 06 Дек 2009, 03:29

:roll: Добре мислиш...
Нищо де, те от Прокуратурата ще ти кажат...
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Самоуправство върху общи части

Мнениеот anserk » 06 Дек 2009, 14:19

todorb2000 написа:Общото събрание на жилищния блок, в който живея, е взело решение да "узакони" преграждането на част от коридорите на етажната собственост, като правилно.

По-точния адрес на жалбата ( предполагам ще има ефект) е ПАБ - пожарна и аварийна безопасност.Абсолютно забранено да се прегражда достъпа до всеки обект! Ще се отзоват веднага - първо предупреждават писмено да се демонтира (ако ги има вече) със срок и след това - НП :? .
anserk
Активен потребител

Назад към Етажна собственост