начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Спешно се нуждая от съвет !!!!!!!!!!!! Исков рaзвод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешно се нуждая от съвет !!!!!!!!!!!! Исков рaзвод

Мнениеот anelgim » 27 Дек 2009, 16:52

Искам да подам молба за развод по исков ред обаче ако е възможно без да се търси вина.
Деца нямаме, но пък има апартамент на двамата на името и то ипотекиран пак на двамата на името, където аз съм съдлъжник.
Неможем да го продадем, няма акт 16 и никой не го иска. Ние не живеем там щото е ново строителство и още не е завършен така че не е семейно жилище поне според мен.
Опасявам се че съпругът ми ще отиде в чужбина да работи и няма да мога да го намеря и затова реших да подам искова молба .
В същото време нямам много пари , а сега чух че и разводите двойно се увеличили.
Мога ли да внеса сама молбата и ако мога какъв е реда ?
Мога ли да си спестя поне разходите за адвокат ?
Ако трябва ще прочета някоя и друга книга и сама ще се включа в ролята на собствен адвокат.
Има ли изискване задължително да бъда преставлявана от адвокат или мога и сама да се справя ?
Притисната съм отвсякъде и примката постоянно се затяга. Ако някой може да ми даде реален и добър съвет моля да ми пише!
anelgim
Младши потребител

Re: Спешно се нуждая от съвет !!!!!!!!!!!! Исков рaзвод

Мнениеот sunshine_75 » 27 Дек 2009, 18:10

Няма значение дали съпругът Ви ще е тук или в чужбина - и без неговото присъствие можете да прекратите брака. Ще Ви бъде трудно без адвокат. Не е спешно, по-добре отложете във времето, съберете пари за адвокат и тогава действайте. "Спестените" пари за адвокатски хонорар могат да Ви излязат солени...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот anelgim » 28 Дек 2009, 12:12

Освен всичко друго искам да започна живота си отначало и на спокойствие.
Ако можете да м ипрепоръчате добър адвокат който не взема повече от нормалното моля предложете!
anelgim
Младши потребител

Мнениеот blossom1 » 29 Дек 2009, 10:30

не сте наясно с правилата във форума - тук реклама и препоръки за колеги не можем да правим. Не слушайте обаче тези глупости, че хонорарите за разводите сколичи двойно - отидете при колега, говорите и питайте за хонорара. Не се плашете от вестникарски писанки.
blossom1
Младши потребител

Мнениеот boiko_62 » 29 Дек 2009, 11:34

много общо е казано нямам пари. щом сте се решили със съпруга си да си купувате апартамент значи имате и не ги стискайте, а използвайте услугите на адвокат вместо да търсите от форума. във всеки град ще срещните добри адвокати
boiko_62
Потребител

Мнениеот Гост. » 29 Дек 2009, 15:20

anelgim написа:Искам да подам молба за развод по исков ред обаче ако е възможно без да се търси вина.
СК нов позволява. Следва изрично да напишете в книжата- моля да прекратите бракът ни, но без да се произнасяте по въпроса за вината.

Деца нямаме, но пък има апартамент на двамата на името и то ипотекиран пак на двамата на името, където аз съм съдлъжник.
Лошо.

Неможем да го продадем, няма акт 16 и никой не го иска. Ние не живеем там щото е ново строителство и още не е завършен така че не е семейно жилище поне според мен.
Да

Опасявам се че съпругът ми ще отиде в чужбина да работи и няма да мога да го намеря и затова реших да подам искова молба .
Не е проблем- ГПК ще ви помогне.

В същото време нямам много пари , а сега чух че и разводите двойно се увеличили.
Има истина. Преди ако се прекрати бракът със споразумение-150, сега минимумът е 300, по исков път- минимумът е 500, а ако имате и недвижимости- вкл. и материален интерес ще се таксува.

Мога ли да внеса сама молбата и ако мога какъв е реда ?
Можете ( за моженето), но ви препоръчвам поне юрист да я напише, ако ли не друго.

Мога ли да си спестя поне разходите за адвокат ?
Можете! Но отново се върнете на предният ми отговор. Въпреки, че във вашият случай е редно да не пестите точно тези разноски ( така или иначе ще си ги претендирате от ответника.

Ако трябва ще прочета някоя и друга книга и сама ще се включа в ролята на собствен адвокат.
ГПК, СК, ЗЗД, ЗС, Тарифа за таксите.. ще са като капка в морето.

Има ли изискване задължително да бъда преставлявана от адвокат или мога и сама да се справя ?
Няма такова нормативно изискване. Не мисля да имате нужните знания сама да се справите. Но! интересът си е ваш. Както и кредитът, апропо...

Притисната съм отвсякъде и примката постоянно се затяга. Ако някой може да ми даде реален и добър съвет моля да ми пише!

:) Потърсете адвокат. Аз по-добър съвет не бих могла да дам- при изложените факти.
Успех!

п.п. Не се оставяйте по течението- ако нещо ви задушава- просто се откъснете от него. Животът е кратък.... :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот anelgim » 29 Дек 2009, 20:31

Благодаря за мнението и за съвета !
Ще ви послушам .
Ако повече не мога то поне ще се консултирам с адвокат.
anelgim
Младши потребител

Назад към Семейни казуси