начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Жилищно мъчение!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жилищно мъчение!

Мнениеот savonarola » 26 Яну 2010, 16:26

Живея на 3-тия етаж.Преди 2 години под нас дойде семейство на квартира.То е в състав майката на детето,баща му, баба му и детето(което на 2 години).Под нас са минавали много квартиранти и всякакви цигани,турци,арменци,каракачани,оногундури,алкохолици,дървари,власи,варвари,римляни и всякакви прослойки на обществото.Като тези обаче никога не съм си и представял ,че ще дойдат.Никога дори не съм си представял ,че съществуват!Проблемът е следният- вдигат много шум-много, много шум.Започват сутрин рано и спират едва когато заспят.Шумът се състои в викане,кряскане,говорене на висок тон,тряскане на врати.Отделно като прибавим и детския плач, наподобяващ бебе по време на клане.И това по цял ден 7/24!!!Не мога да спя,да уча, да почивам, дори не мога да остана сам с мислите си!

Аз и семейството с което живея ги умолявахме многократно да спрат геролтията, но те категорично отказват да променят каквото и да било.Аз съм бивал отпъждан с заплахи,псувни,ръмжене,викане,наругаване и оскърбяване.Бях заплашван с чупене на глави, с оправяне(вероятно съд), с полиция дори.Дори когато отида те викат Полицията -все едно аз съм нарушителя на общественият ред.
Тъй като са на квартира ние молихме собственика на апартамента да ги изгони, но той многократно и категорично отказа.Всъщност той дори не живее в кооперацията а на село.
Веднъж дори се чух с него по телефона и той се изсмя ехидно!Господи помилуй!
Всяка сутрин бивам буден около 8 часа от силното викане на дъртата.Всъщност тя е основният нарушител на реда.Висока 160 см, тегло 215 кг. глава колкото кофа и глас като на 5 Боримечки x 55.Страда от проблема ,че непрекъснато вика.Не, не се шегувам проблемът е много сериозен.Господи помилуй!

Всъщност полицията по скоро защитава тях ,тъй като те се оправдават с това ,че гледат малко дете.Всъщност тук долу са минали около 3 семейства с бебета,малки и големи деца ,но никога никой не си е позволявал такова нещо.
Всеки ден използвам метода да ......... по пода та дано млъкнат и като предупреждение ,но никога не млъкват.Дори казват "На който не му изнася на палатка".На мястото където съм отраснал и живея цял живот 19 години ми казват да ходя на палатка!Представяте ли си??Не знам колко наглост трябва да притежаваш за да го правиш това?Да отидеш в чужда кооперация и да безпокоиш собственикът?Аз това не бих го направил никога.

Сградата е така направена ,че хората от другата страна няма как да я чуят.Те подкрепят тях, а мен изкарват убиец!Убиец!!!Господи помилуй!Аз не мога и мравка да убия.Впрочем дори винаги съм бил примерен и като ученик и всякак.Смятам ,че е справедливо човек да защитава правото си на живот.През живота си никого не съм убил или наранил или каквото и да било.

Закон е буденето сутрин от геролтията, добре ,че съм все още ученик в 12 клас та ставам и ходя на училище.Затова пък всеки уикенд съм стресово буден в 8 часа!Господи помилуй!

Досега полицията е идвала 2 пъти заради тях защото те са я повикали-заради мен.Аз не съм викал полиция все още.Те бяха подали и жалба!Аз не съм подавал жалба.

Всяка нощ ги чувам как се смеят.Силен смях.Разбирам ,че на тях им е удоволствие да знаят ,че ден по ден,час по час,минута по минута не издържам.
От прекомерният ежедневен стрес аз дори изгубих апетит и сега се храня веднъж дневно.

Страх ме е да занимавам полицията с моя случай, дори честно казано ме е срам да ходя.Знам ,че най-вероятно пак ще кажат:''Ти не можеш да им забраниш да си приказват на хората''.Звучи мижитурско и ехидно, нали?Или пък "Те гледат малко бебе".И когато им кажа ,че от тяхното викане и геролтия и дори то самото бебе крещи и реве те казват "То не е твойо ,че да казваш".О, Господи помилуй!Ами ако бях аз на негово място?Горко ми!

И така
Чудя се да подам ли жалба и ако подам с какво обвинение?До кого-до полиция или прокуратура?

Ако знае нещо по подобен род случаи някой може да напише.
savonarola
Нов потребител

Re: Жилищно мъчение!

Мнениеот inspectora » 26 Яну 2010, 17:08

Има си решение на проблема Ви /съвсем легално - юридическо/. Въпросът е колко сте готови да платите за това? /като парична сума :) /
inspectora
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 26 Яну 2010, 17:09

Чл. 45. (Доп. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 01.05.2009 г.) Собственикът на етаж или на част от етаж се изважда от сградата по решение на общото събрание за срок до три години:

а) ако използува или допуска да се използуват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, и

б) (изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.

Общото събрание може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота и ако и след това предупреждение не е прекратил нарушението.

Прочетете глава 4та(след чл 37) от Закона за собствеността(има го в лекс.бг) и прочетете и Закона за управление на етажната собственост.
nksuccess
Потребител

Мнениеот savonarola » 26 Яну 2010, 19:33

nksuccess написа:Чл. 45. (Доп. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 01.05.2009 г.) Собственикът на етаж или на част от етаж се изважда от сградата по решение на общото събрание за срок до три години:

а) ако използува или допуска да се използуват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, и

б) (изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.

Общото събрание може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота и ако и след това предупреждение не е прекратил нарушението.

Прочетете глава 4та(след чл 37) от Закона за собствеността(има го в лекс.бг) и прочетете и Закона за управление на етажната собственост.

1 - Кои са общото събрание?
2 - Кои е управителя?
3 - Ако събранието защити нарушителите?
savonarola
Нов потребител

Мнениеот nksuccess » 26 Яну 2010, 23:47

Е сега. Предполагам, че си на 18-19. С кой живееш в този апартамент? В закона за управление на втажната собственост ги има отговорите на всичките ти въпроси. Отдели си малко време и ги прочети( едва ли ще се справиш сам с проблема или с помощ от форума). Както съм писал и другаде форума може само да ви насочи или обърка, но се съмнявам, че ще решите проблема си с помощ от тук дори и да опишем ( което едва ли някой ще направи ) стъпка по стъпка какво да правите.
nksuccess
Потребител

Мнениеот voltron » 27 Яну 2010, 00:00

Нали имаш 18. Взимай ваще и бегай у БигБрадару. Нов апартамент и кеш.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот namakak » 27 Яну 2010, 14:29

Правилно са ви обяснили,че ако не ви харесва имате право да помислите за самостоятелна къща.
А как реагират като цепите дърва за камината в хола?А когато къртите при ремонти и будите всички по тръбите,ама моля ви се не се оправдавайте,защото дори и примитивни тези хорица също имат нерви и се нуждаят от сън и спокойствие.
Възможно ли е при малко дете да вдигат врява?Та това са недостойни родители ,нарушавайки детското спокойствие,а вие вместо като комшия да се обърнете към закрила на децата,особено при тоя неистов рев,то с основание бих ви нарекъл серджия с тайно доволство към това насилие.Кой знае какво му правят на детето :shock: Обърнете се към кварталния отговорник,за закрила на детето,ако имате съмнения :evil:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот savonarola » 27 Яну 2010, 17:05

Абе ............. казах ти ,че казахме на Полицията за тормоза над детето и ти обясних ,че казват ''Детето си е тяхно да си правят каквото искат с него''.
savonarola
Нов потребител

Мнениеот kirile » 27 Яну 2010, 20:49

Хората ти казват да се обърнеш не към полицията , а към организацията за закрила на детето , това са две различни неща !
kirile
Потребител

Мнениеот savonarola » 28 Яну 2010, 18:46

ЕЕЕ като се обърна към Агенция за закрила на детето кво?Пак накрая по моята глава ще капе от пукнатината!
savonarola
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 28 Яну 2010, 19:09

Нали "Господи помилуй" бяха под Вас?! Май в училище още не сте стигнали до Нютон и до гравитацията...
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот dimist » 28 Яну 2010, 19:38

Явно не случайно сте с ник Савонарола
dimist
Потребител

Мнениеот Melly » 28 Яну 2010, 19:57

magodeoz написа:Нали "Господи помилуй" бяха под Вас?! Май в училище още не сте стигнали до Нютон и до гравитацията...

Развеселихте ме. :D

Към питащия:
Господинчо, тук ще ви се сбъркат преставите относно вашия, толкова елементарен проблем.
Но продължавайте, от страни вашата "сага" дори е забавна.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 28 Яну 2010, 20:15

Мъка, Melly, мъкааа...
И прав(а) да мислиш, и седнал(а), че и легнал(е) - все е тая...
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот trid281277 » 02 Фев 2010, 16:11

Господи помилуй!!!
trid281277
Нов потребител

Назад към Етажна собственост