начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Жилищно мъчение!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жилищно мъчение!

Мнениеот savonarola » 26 Яну 2010, 16:26

Живея на 3-тия етаж.Преди 2 години под нас дойде семейство на квартира.То е в състав майката на детето,баща му, баба му и детето(което на 2 години).Под нас са минавали много квартиранти и всякакви цигани,турци,арменци,каракачани,оногундури,алкохолици,дървари,власи,варвари,римляни и всякакви прослойки на обществото.Като тези обаче никога не съм си и представял ,че ще дойдат.Никога дори не съм си представял ,че съществуват!Проблемът е следният- вдигат много шум-много, много шум.Започват сутрин рано и спират едва когато заспят.Шумът се състои в викане,кряскане,говорене на висок тон,тряскане на врати.Отделно като прибавим и детския плач, наподобяващ бебе по време на клане.И това по цял ден 7/24!!!Не мога да спя,да уча, да почивам, дори не мога да остана сам с мислите си!

Аз и семейството с което живея ги умолявахме многократно да спрат геролтията, но те категорично отказват да променят каквото и да било.Аз съм бивал отпъждан с заплахи,псувни,ръмжене,викане,наругаване и оскърбяване.Бях заплашван с чупене на глави, с оправяне(вероятно съд), с полиция дори.Дори когато отида те викат Полицията -все едно аз съм нарушителя на общественият ред.
Тъй като са на квартира ние молихме собственика на апартамента да ги изгони, но той многократно и категорично отказа.Всъщност той дори не живее в кооперацията а на село.
Веднъж дори се чух с него по телефона и той се изсмя ехидно!Господи помилуй!
Всяка сутрин бивам буден около 8 часа от силното викане на дъртата.Всъщност тя е основният нарушител на реда.Висока 160 см, тегло 215 кг. глава колкото кофа и глас като на 5 Боримечки x 55.Страда от проблема ,че непрекъснато вика.Не, не се шегувам проблемът е много сериозен.Господи помилуй!

Всъщност полицията по скоро защитава тях ,тъй като те се оправдават с това ,че гледат малко дете.Всъщност тук долу са минали около 3 семейства с бебета,малки и големи деца ,но никога никой не си е позволявал такова нещо.
Всеки ден използвам метода да ......... по пода та дано млъкнат и като предупреждение ,но никога не млъкват.Дори казват "На който не му изнася на палатка".На мястото където съм отраснал и живея цял живот 19 години ми казват да ходя на палатка!Представяте ли си??Не знам колко наглост трябва да притежаваш за да го правиш това?Да отидеш в чужда кооперация и да безпокоиш собственикът?Аз това не бих го направил никога.

Сградата е така направена ,че хората от другата страна няма как да я чуят.Те подкрепят тях, а мен изкарват убиец!Убиец!!!Господи помилуй!Аз не мога и мравка да убия.Впрочем дори винаги съм бил примерен и като ученик и всякак.Смятам ,че е справедливо човек да защитава правото си на живот.През живота си никого не съм убил или наранил или каквото и да било.

Закон е буденето сутрин от геролтията, добре ,че съм все още ученик в 12 клас та ставам и ходя на училище.Затова пък всеки уикенд съм стресово буден в 8 часа!Господи помилуй!

Досега полицията е идвала 2 пъти заради тях защото те са я повикали-заради мен.Аз не съм викал полиция все още.Те бяха подали и жалба!Аз не съм подавал жалба.

Всяка нощ ги чувам как се смеят.Силен смях.Разбирам ,че на тях им е удоволствие да знаят ,че ден по ден,час по час,минута по минута не издържам.
От прекомерният ежедневен стрес аз дори изгубих апетит и сега се храня веднъж дневно.

Страх ме е да занимавам полицията с моя случай, дори честно казано ме е срам да ходя.Знам ,че най-вероятно пак ще кажат:''Ти не можеш да им забраниш да си приказват на хората''.Звучи мижитурско и ехидно, нали?Или пък "Те гледат малко бебе".И когато им кажа ,че от тяхното викане и геролтия и дори то самото бебе крещи и реве те казват "То не е твойо ,че да казваш".О, Господи помилуй!Ами ако бях аз на негово място?Горко ми!

И така
Чудя се да подам ли жалба и ако подам с какво обвинение?До кого-до полиция или прокуратура?

Ако знае нещо по подобен род случаи някой може да напише.
savonarola
Нов потребител

Re: Жилищно мъчение!

Мнениеот inspectora » 26 Яну 2010, 17:08

Има си решение на проблема Ви /съвсем легално - юридическо/. Въпросът е колко сте готови да платите за това? /като парична сума :) /
inspectora
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 26 Яну 2010, 17:09

Чл. 45. (Доп. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 01.05.2009 г.) Собственикът на етаж или на част от етаж се изважда от сградата по решение на общото събрание за срок до три години:

а) ако използува или допуска да се използуват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, и

б) (изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.

Общото събрание може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота и ако и след това предупреждение не е прекратил нарушението.

Прочетете глава 4та(след чл 37) от Закона за собствеността(има го в лекс.бг) и прочетете и Закона за управление на етажната собственост.
nksuccess
Потребител

Мнениеот savonarola » 26 Яну 2010, 19:33

nksuccess написа:Чл. 45. (Доп. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 01.05.2009 г.) Собственикът на етаж или на част от етаж се изважда от сградата по решение на общото събрание за срок до три години:

а) ако използува или допуска да се използуват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, и

б) (изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.

Общото събрание може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота и ако и след това предупреждение не е прекратил нарушението.

Прочетете глава 4та(след чл 37) от Закона за собствеността(има го в лекс.бг) и прочетете и Закона за управление на етажната собственост.

1 - Кои са общото събрание?
2 - Кои е управителя?
3 - Ако събранието защити нарушителите?
savonarola
Нов потребител

Мнениеот nksuccess » 26 Яну 2010, 23:47

Е сега. Предполагам, че си на 18-19. С кой живееш в този апартамент? В закона за управление на втажната собственост ги има отговорите на всичките ти въпроси. Отдели си малко време и ги прочети( едва ли ще се справиш сам с проблема или с помощ от форума). Както съм писал и другаде форума може само да ви насочи или обърка, но се съмнявам, че ще решите проблема си с помощ от тук дори и да опишем ( което едва ли някой ще направи ) стъпка по стъпка какво да правите.
nksuccess
Потребител

Мнениеот voltron » 27 Яну 2010, 00:00

Нали имаш 18. Взимай ваще и бегай у БигБрадару. Нов апартамент и кеш.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот namakak » 27 Яну 2010, 14:29

Правилно са ви обяснили,че ако не ви харесва имате право да помислите за самостоятелна къща.
А как реагират като цепите дърва за камината в хола?А когато къртите при ремонти и будите всички по тръбите,ама моля ви се не се оправдавайте,защото дори и примитивни тези хорица също имат нерви и се нуждаят от сън и спокойствие.
Възможно ли е при малко дете да вдигат врява?Та това са недостойни родители ,нарушавайки детското спокойствие,а вие вместо като комшия да се обърнете към закрила на децата,особено при тоя неистов рев,то с основание бих ви нарекъл серджия с тайно доволство към това насилие.Кой знае какво му правят на детето :shock: Обърнете се към кварталния отговорник,за закрила на детето,ако имате съмнения :evil:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот savonarola » 27 Яну 2010, 17:05

Абе ............. казах ти ,че казахме на Полицията за тормоза над детето и ти обясних ,че казват ''Детето си е тяхно да си правят каквото искат с него''.
savonarola
Нов потребител

Мнениеот kirile » 27 Яну 2010, 20:49

Хората ти казват да се обърнеш не към полицията , а към организацията за закрила на детето , това са две различни неща !
kirile
Потребител

Мнениеот savonarola » 28 Яну 2010, 18:46

ЕЕЕ като се обърна към Агенция за закрила на детето кво?Пак накрая по моята глава ще капе от пукнатината!
savonarola
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 28 Яну 2010, 19:09

Нали "Господи помилуй" бяха под Вас?! Май в училище още не сте стигнали до Нютон и до гравитацията...
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот dimist » 28 Яну 2010, 19:38

Явно не случайно сте с ник Савонарола
dimist
Потребител

Мнениеот Melly » 28 Яну 2010, 19:57

magodeoz написа:Нали "Господи помилуй" бяха под Вас?! Май в училище още не сте стигнали до Нютон и до гравитацията...

Развеселихте ме. :D

Към питащия:
Господинчо, тук ще ви се сбъркат преставите относно вашия, толкова елементарен проблем.
Но продължавайте, от страни вашата "сага" дори е забавна.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 28 Яну 2010, 20:15

Мъка, Melly, мъкааа...
И прав(а) да мислиш, и седнал(а), че и легнал(е) - все е тая...
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот trid281277 » 02 Фев 2010, 16:11

Господи помилуй!!!
trid281277
Нов потребител

Назад към Етажна собственост