начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Неспазване на съдебно решение - родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Неспазване на съдебно решение - родителски права

Мнениеот sisi19 » 01 Фев 2010, 22:31

Хммм, интерсно?? Защо ли задавам винаги този въпрос?????
778899-надсмейсте се, ваше право.Но се надявам да не попадате на такива клиенти като въпросния г-н.След което ако имате съвест да си казвате " Какво причиних".
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 01 Фев 2010, 23:07

..... Вие си знаете.
Последна промяна poli_g на 02 Фев 2010, 00:47, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 01 Фев 2010, 23:56

И аз това се питам, защо е нужно всичко това?!?
Уважаема sisi19 до тук нито веднъж не съм нарушил добрия тон, както няма и да го направя поради възпитанието ми. До тук нито веднъж не съм си позволил да ви квалифицирам и да изкажа лично мнение към Вас. Вие с вашите думи и квалификаций към мен ме обиждате. Не ме познавате и незнаете нищо за мен. Не съм Ви молил да ми направите психо портрет. Виждам , че лично Вие няма как да ми помогнете с компетентен съвет за моя казус. Всичко, което виждам е злоба, ненавист, обиди и тъга за собствената си съдба от Вас. Сякаш се познаваме, но аз нямам такива хора като Вас в моето обкръжение. За в бъдеще не смятам да да комуникирам с Вас и да Ви отговарям, тъй като това е безполезно, както на мен , така и на другите хора. Разбирам, че неволно по някакъв начин съм отключил във Вас всичко това.
Пожелавам Ви да намерите начин да бъдете истински щастлива в този живот, защото е единствен и неповторим.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 02 Фев 2010, 00:53

sisi, не се "надсмивам", повярвай...вярно, може и да съм се разсмяла, но го разграничавам от "надсмиването"...ако съм те засегнала-извинявай, не съм го целяла!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 02 Фев 2010, 09:33

rumpenshtilken написа:И аз това се питам, защо е нужно всичко това?!?
Уважаема sisi19 до тук нито веднъж не съм нарушил добрия тон, както няма и да го направя поради възпитанието ми. До тук нито веднъж не съм си позволил да ви квалифицирам и да изкажа лично мнение към Вас. Вие с вашите думи и квалификаций към мен ме обиждате. Не ме познавате и незнаете нищо за мен. Не съм Ви молил да ми направите психо портрет. Виждам , че лично Вие няма как да ми помогнете с компетентен съвет за моя казус. Всичко, което виждам е злоба, ненавист, обиди и тъга за собствената си съдба от Вас. Сякаш се познаваме, но аз нямам такива хора като Вас в моето обкръжение. За в бъдеще не смятам да да комуникирам с Вас и да Ви отговарям, тъй като това е безполезно, както на мен , така и на другите хора. Разбирам, че неволно по някакъв начин съм отключил във Вас всичко това.
Пожелавам Ви да намерите начин да бъдете истински щастлива в този живот, защото е единствен и неповторим.

Прав сте че не мога да ви помогна с компетентен отговор. Надявам се и другите да не го направят, защото в противен случай ще направят мечешка услуга на сина ви, т.е ще спомогнат за провалата на един човешки живот, ще го поставят там къдетео не му е мястото.
Не ви познавам г-не, и не искам да ви познавам,но познавам достатъчно такива като вас и това ми стига.Социалната маска която носите пред социума не означава "интелигентност", тя е прикритие зад която седи съшноста на чеовека, а това господине се проверява с експертиза, за която съм убедена че при налияието на такава, ще се потвърди описаният от мен портред относно вашата типология.
Както и да е. Ще бъде само жалко за детето .
sisi19
Потребител

Мнениеот sisi19 » 02 Фев 2010, 09:40

778899 написа:sisi, не се "надсмивам", повярвай...вярно, може и да съм се разсмяла, но го разграничавам от "надсмиването"...ако съм те засегнала-извинявай, не съм го целяла!

Не си ме засегнала с нищо. Знам че по някога въпросите които задавам се струват на околните малко тъй да се каже "странни", които привидно на пръв поглед нямат връска с даден казус.Но това е вид "техника" която доста често използвам, и от която се ръководя до успешния край на делото.
Както и да е.
Пожелавам ви успешна и доходна седмица.
sisi19
Потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 02 Фев 2010, 21:37

Днес пуснах молба за преразглеждане на съдебно-счетоводната експертиза на база мойте доказателства за изплетана и надвенесена издръжка при ЧСИ. Утре ще пусна молба в СГС за издаване на изпърнителен лист.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 02 Фев 2010, 22:57

rumpenshtilken написа:Днес пуснах молба за преразглеждане на съдебно-счетоводната експертиза на база мойте доказателства за изплетана и надвенесена издръжка при ЧСИ. Утре ще пусна молба в СГС за издаване на изпърнителен лист.

Разумен човек сте.
Успех.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 17 Фев 2010, 20:58

Привет на всички. Продължение на темата. След няколкоседмично тичане по съдилища и институций, вече имам дългоочаквания изпълнителен лист издаден от СГС. До тук добре. Обиколих почти всички ЧСИ в София, но уви. Като им разкажа ситуацията и всички отговарят едно и също - НЕ се занимаваме с това. Обърнете се към колега. Вече не знам какво да направя? Оставя ми една единствена възможност - държавния съдебен изпълнител. Ако и там ми откажат?!? Моля ви, дайте съвет, насока. Как да постъпя?
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Фев 2010, 22:50

:) Е, да, в столицата не само това е така... дълга тема.

Харесайте си един ЧСИ, депозирайте писмена молба с вх. № и чакайте писмен отговор( не, че е особено почтено, но така трудно да ви откажат).
На СИ точно това им е работата - да приведат в изпълнение ИЛ( навярно всички искат дела с материален интерес, но пълно щастие няма).
При отказ ( мотивиран!) - пишете до камОрата им( така я нарича достопочтения Балуев :wink: :lol: , аз цитирам само).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vioma » 18 Фев 2010, 09:11

Благодаря, Поли!
vioma
Младши потребител

Мнениеот evrata » 19 Фев 2010, 12:41

Това с ЧСИ е проблем не само тук , но и в цяла България. А държавните не работят събота и неделя, което е проблем при подобни дела, защото обикновенно дните за свиждане с детето (все едно е затворник) са обикновенно събота и неделя. Малко са щастливците, които имат "предаване" в петък. Ако намериш Частен , който да му се занимкава с подобни дела- прати ЛС. Успех
evrata
Младши потребител

Мнениеот xaoc1973 » 19 Фев 2010, 12:57

Съжалявам, че ще Ви заболи, но съм длъжен да Ви го кажа.
НЯМАТЕ НИКАКВИ ШАНСОВЕ ДА СИ ВИДИТЕ ДЕТЕТО, АКО МАЙКАТА Е ПРОТИВ.
Имах точно такъв случай преди няколко години по стария СК.
Развод, присъдено виждане - стандартно, отказ на майката, изпълнително дело, ДСИ, взимане на детето, след няколко метра детето казва: "Искам при мама!" и започва да реве и да се съпротивлява (от комшиите разбрахме, че е малтретирано от майката, за да направи това; но жалбата до Прокуратурата за домашно насилие бе отхвърлена, поради липса на доказателства).
Ще му се нарушат правата, ако го вземете и сте длъжен да го върнете. Законът е безсилен. Същото ми написаха и от отдела за Закрила на правата на детето.
Въобще - ОГРОМНА ГРЕШКА НА НАШЕТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ Е, ЧЕ Е СИЛНО ФЕМИНИЗИРАНО и създава матриархални взаимоотношения.
Единствено възможните Ви действия биха излезли извън рамките на законово допустимите, поради което не бих желал да Ви ги препоръчвам.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот portokal » 19 Фев 2010, 13:19

По повод феминизираното правосъдие и матриархалните взаимоотношения - какво би направил в описания случай един съдия / съдебен изпълнител, който е мъж на място?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот evrata » 19 Фев 2010, 13:32

portokal написа:По повод феминизираното правосъдие и матриархалните взаимоотношения - какво би направил в описания случай един съдия / съдебен изпълнител, който е мъж на място?

Ако изходим от българската ни народопсихология един мъж на място, би шибнал един-два и повече шамара на подобна майка, която по- далече от носът си не вижда и използва детето си за личната вендета към вече бившият си мъж... но това би го направил мъжът на място, което е съсед, или просто минувач. Съдиите в България , било то мъже или жени ги мързи да мислят, да търсят истината и да се занимават с каквото и да е . Те искат едно дело да приключи за 10 мин, да минаваме към следващото, като се приберат вечер не се замислят чий живот днес са унищожили- сипва им се ракийката, слага им се салатката и лягат с чиста съвест.
Не искам да нагрубя никой съдия , но до сега не съм видяла един да се отнесе по същество към даден казус. Всички се опират на "практиката" и "по принцип майката се грижи най- добре за децата, тя знае кое е добро и лошо за тях, така че щом тя не иска да дава децата на бащата, кои сме ние , че да й пречим да изпълнява поверените й права в/у детето" И до там. За какво им е да назначават експертизи, за какво им е да ровят тия деца наистина ли са в добри ръце. Презумцията е такава и точка. А това че има закони, това, че и ответния родител има права(тук не визирам извергите, които за мен не са родители) няма значение. Правата на майката, в горепосочените случаи , са повече от тези на бащата, така че да не задълбаваме. Следващото дело, моля!
evrata
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 19 Фев 2010, 15:10

Аз по принцип съм против боя във всичките му форми, но със съжаление, независимо от пола си , ще отбележа, че напоследък имам не един и два случая, където майките използват упражняването на родителските права върху децата , като лична вендета срещу бившите съпрузи.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот evrata » 19 Фев 2010, 15:24

sunrise написа:Аз по принцип съм против боя във всичките му форми, но със съжаление, независимо от пола си , ще отбележа, че напоследък имам не един и два случая, където майките използват упражняването на родителските права върху децата , като лична вендета срещу бившите съпрузи.

ММм дам и аз съм запозната с няколко такива случая и ми е много странно каква по дяволите им е идеята и кярът и колко това на бившия да му е гадно е цел номер 1. Аз също имам дете и при един евентуален развод много бих се радвала, ако бащата на детето проявява интерес и иска да се грижи за него и с удоволствие бих му давала детето във всеки удобен за него и мен момент. Така ще имам повече време за себе си, грижата за детето няма да пада само на моите плещи, няма само аз да се грижа за прехрана, дрехи, училище... А познавам жени, които зорлем гладуват, само и само да не дават децата на бащите им, щото видите ли го "оня мръсник избра другата пред мен." Къде отиде женската хитрост...
evrata
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 19 Фев 2010, 16:05

evrata написа:
sunrise написа:Аз по принцип съм против боя във всичките му форми, но със съжаление, независимо от пола си , ще отбележа, че напоследък имам не един и два случая, където майките използват упражняването на родителските права върху децата , като лична вендета срещу бившите съпрузи.

ММм дам и аз съм запозната с няколко такива случая и ми е много странно каква по дяволите им е идеята и кярът и колко това на бившия да му е гадно е цел номер 1. Аз също имам дете и при един евентуален развод много бих се радвала, ако бащата на детето проявява интерес и иска да се грижи за него и с удоволствие бих му давала детето във всеки удобен за него и мен момент. Така ще имам повече време за себе си, грижата за детето няма да пада само на моите плещи, няма само аз да се грижа за прехрана, дрехи, училище... А познавам жени, които зорлем гладуват, само и само да не дават децата на бащите им, щото видите ли го "оня мръсник избра другата пред мен." Къде отиде женската хитрост...

Ами да си е седял на Д-то, да не ехайтосвал след разни фусти дето не се съобразяват че ще разбията едно семейство и ще оставят едно детет без баща. Пък после да си мислят как да отсранят майчето и да и вземат детето. :lol: :lol: Ама да не правим правния форум в клюкарник. Иначе бЕгай бърдже в бг-мамма :lol: :lol: :lol: :lol: , там са само "специалисти" :lol: :lol: :lol:
sisi19
Потребител

Мнениеот sisi19 » 19 Фев 2010, 16:12

П.П - А познавам жени, които зорлем гладуват, само и само да не дават децата на бащите им.....
--------------------------------------
Това пък каво общи има с личния режим на детето? :?: Защо трябва да гладуват???
sisi19
Потребител

Мнениеот evrata » 20 Фев 2010, 18:43

sisi19 написа:Ами да си е седял на Д-то, да не ехайтосвал след разни фусти дето не се съобразяват че ще разбията едно семейство и ще оставят едно детет без баща. Пък после да си мислят как да отсранят майчето и да и вземат детето. :lol: :lol: Ама да не правим правния форум в клюкарник. Иначе бЕгай бърдже в бг-мамма :lol: :lol: :lol: :lol: , там са само "специалисти" :lol: :lol: :lol:

Това ти изказване е много бг-мамма... ама много, явно имаш практика как стоят темите там... Кой къде си седи не е наша работа, но аз не бих си седяла на Д-то с някой с който не ми е кеф, само 'щото имаме дете. Да, благодарна съм на себе си, че съм гледала за кой се женя, че смятам че той е най- доброто за мен и за детето ми, ама от де да знам дали аз за него съм всьо и вся? Може утре да се влюби в жена , която не му вдига скандали що си е разхвърлял чорапите из хола и това го прави спокоен и уравновесен. Не мога и не искам да спирам някой в това да се чувства добре и това, че сме прекарали няколко месеци/ години заедно не ни прави завинаги свързани. Единственото което ни свързва е детето, та дори и да се появи "фустата" докато той иска да има контакти с детето си- ще ги има , независимо дали е с мен или с някоя друга. Въпрос на мислене според мен и на това да си по- висш от егото си. Моята свобода се простира до границите на свободата на другия, и съответно аз не искам да нарушавам ПРАВОТО на свобода и избор на съпруга ми. Както и правото му да бъде с детето си , независимо от изборите които е направил. И изхождайки от тези ми мисли не искам и моите права да бъдат нарушавани. Именно за това не правя на никой нищо, което не искам да бъде направено на мен.
evrata
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси