начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

чл.62, ал.4 от СК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: чл.62, ал.4 от СК

Мнениеот Гост. » 03 Фев 2010, 13:09

Майкато може да заведе делото от името на детето.Вярно,че е "азбучен казус",но колко му е на човек понякога да побърка малко азбуката.. :)

:) М`да, как да не ти харесвам мислите?
Вчера нещо ти написах и за извънредните способи за отмяна...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:10

poli_g написа:
REVOLUTION написа:
poli_g написа:И е права!
Въпреки, че и малолетно може да предяви установителен иск ( Различна наистина провокира мисли), но само при определени обстоятелства( самостоятелен този иск няма да успее, каквото и да си дращим тук) задължително в условията на ОСИ, и ето я черешката- съдът ще стори останалото.
Това бе интересното за коментар.
Вчера.

Тъй като си допълнила.Това според мен не е вярно.Напълно си е възможно да се предяви самостоятелно , тоже и да успее.

Вчера не си следил дискусията... та за това, сега ще се повторя. Какво е водещото в СК? - интересите на детето. :)
За това УИ следва да е в условията на ОСИ...

Защо смяташ, че не съм права? :roll:

Ами защото макар и нормално да има ОСИ е напълно възможно и допустимо от гледище на ГПК и СК, искът за оспорване на бащинство да се предяви самостоятелно.Няма изискване за задължително ОСИ , нито пък искът за оспорване на бащинство е възможно да се остави без разглеждане като недопустим ако няма ОСИ , остави че няма такова нещо в ГПК и СК , ами и интересът на детето пак ще бъде защитен , доколкото в интерес на последното е да се обори една презумция за бащинство , която не отговаря на обективната истина.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:15

mibora написа:На 15.10.2009г. присъствах на семинара в зала Максима на УАСГ на тема "Новият семеен кодекс", където доц. д-р Велина Тодорова обясни, че детето има право да оспори бащинството след навършване на 14год. възраст до 19год. Това продиктува моето питане. Явно е имала предвид самостоятелно оспорване.

Точно!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Фев 2010, 13:27

REVOLUTION написа:Ами защото макар и нормално да има ОСИ е напълно възможно и допустимо от гледище на ГПК и СК, искът за оспорване на бащинство да се предяви самостоятелно.Няма изискване за задължително ОСИ , нито пък искът за оспорване на бащинство е възможно да се остави без разглеждане като недопустим ако няма ОСИ , остави че няма такова нещо в ГПК и СК , ами и интересът на детето пак ще бъде защитен , доколкото в интерес на последното е да се обори една презумция за бащинство , която не отговаря на обективната истина.

:roll: Това не е отговор на питането ми. :)

REVOLUTION написа:
mibora написа:На 15.10.2009г. присъствах на семинара в зала Максима на УАСГ на тема "Новият семеен кодекс", където доц. д-р Велина Тодорова обясни, че детето има право да оспори бащинството след навършване на 14год. възраст до 19год. Това продиктува моето питане. Явно е имала предвид самостоятелно оспорване.

Точно!

Е, защо? Правото му съществува от по-рано .... :wink:

п.п. до после!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 03 Фев 2010, 13:30

REVOLUTION написа:

Точно!

Хайде де! И от къде на къде тази констатация? Право на детето е да знае своя произход /Евр. конвенц. за правата на детето, Закона за закрила на детето и пр- нямам вр. да търся разпоредбите/и това му право не може да се обвързва с възрастта му.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:31

poli_g написа:
REVOLUTION написа:Ами защото макар и нормално да има ОСИ е напълно възможно и допустимо от гледище на ГПК и СК, искът за оспорване на бащинство да се предяви самостоятелно.Няма изискване за задължително ОСИ , нито пък искът за оспорване на бащинство е възможно да се остави без разглеждане като недопустим ако няма ОСИ , остави че няма такова нещо в ГПК и СК , ами и интересът на детето пак ще бъде защитен , доколкото в интерес на последното е да се обори една презумция за бащинство , която не отговаря на обективната истина.

:roll: Това не е отговор на питането ми. :)

REVOLUTION написа:

Точно!

Е, защо? Правото му съществува от по-рано .... :wink:

п.п. до после!

Защо да не е? :roll:
Ами защото макар да съществува от по-рано , самостоятелно може да го упражни от по-късно. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:33

razli4na написа:
REVOLUTION написа:

Точно!

Хайде де! И от къде на къде тази констатация? Право на детето е да знае своя произход /Евр. конвенц. за правата на детето, Закона за закрила на детето и пр- нямам вр. да търся разпоредбите/и това му право не може да се обвързва с възрастта му.

Е че кой го обвързва.Въпросът е от кога може да го упражни самостоятелно и как ще го упражни преди това.Капиш! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 03 Фев 2010, 13:34

Водиш ни към чл. 13 от Конвенцията за правата на човека и осн. свободи, относно задължението на държавата да осигури ефективен способ на защита?
Не, не мисля, че искаш революция, макар и да съответства на ник- а.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Фев 2010, 13:36

REVOLUTION написа:Защо да не е? :roll:
Ами защото макар да съществува от по-рано , самостоятелно може да го упражни от по-късно. :D

Е, дойдохме си на думата...
Може и преди това. :) :P ( на мен това ми беше интересно)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:39

poli_g написа:
REVOLUTION написа:Защо да не е? :roll:

Е, дойдохме си на думата...

Е може де, значи се разбрахме! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Фев 2010, 13:40

REVOLUTION написа:
poli_g написа:Е, дойдохме си на думата...

:roll: :) Сещаш ли се как?

п.п. Насрочи ли среща?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:46

poli_g написа:
REVOLUTION написа:
poli_g написа:Е, дойдохме си на думата...

:roll: :) Сещаш ли се как?

п.п. Насрочи ли среща?

Да , писах го по-горе!

п.п.Не съм още , знаеш че ще си от първите , които ще чуят новината. :D
Скоро...!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 03 Фев 2010, 17:08

Относно п. п.: нали ще свирнете по- силничко!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Фев 2010, 17:16

:lol: Доста силничко ще е, за да го чуя и аз при това разстояние :lol: :lol:

Темата не е изчерпана. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 17:21

razli4na написа:Относно п. п.: нали ще свирнете по- силничко!

Разбира се! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот portokal » 03 Фев 2010, 17:25

REVOLUTION написа:...е напълно възможно и допустимо от гледище на ГПК и СК, искът за оспорване на бащинство да се предяви самостоятелно.Няма изискване за задължително ОСИ , нито пък искът за оспорване на бащинство е възможно да се остави без разглеждане като недопустим ако няма ОСИ , остави че няма такова нещо в ГПК и СК , ами и интересът на детето пак ще бъде защитен , доколкото в интерес на последното е да се обори една презумция за бащинство , която не отговаря на обективната истина.

+1. Темата е доста дъвкана и мнението за задължително съединяване като че ли е разпространено - учудващо за мен. :oops:
"Няма такова нещо в ГПК и СК" - именно; а ако случайно законодателят беше имал предвид, че никога ама в никакъв случай не е в интерес на детето да остане макар и за секунда без установен произход от бащата, със сигурност щеше да понапише нещо за задължително съединяване.
Също съм 100% съгласна и че в интерес на всички, вкл. на детето, е да се установи истината по възможност, а не само формално да има някакъв, все едно какъв, запис в полето "баща". Особено когато този резултат е желан от "заинтересованите". Нали установяването на истината е основната цел на тези искове.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот mibora » 03 Фев 2010, 19:05

Из "Етичен кодекс на адвоката":

Доверие и почтеност

Чл. 4. Взаимоотношенията между адвоката и неговия клиент се градят на основата на доверието, което е и в основата на отношенията между адвокатите и между тях и властите. Такива отношения не могат да съществуват, ако има съмнение в честността, личното достойнство и почтеността на адвоката.

Поверителност

Чл. 5. (1) Адвокатът е длъжен да пази тайната на своя клиент без ограничение във времето. Опазването на професионалната тайна е основно и първостепенно задължение на адвоката.

(2) Адвокатът пази в тайна всяко узнато от него при и по повод упражняване на дейността си поверително сведение.

(3) Адвокатът изисква опазването на професионалната тайна от своя персонал и от всяко лице, с което си сътрудничи в професионалната дейност.

(4) Адвокатът може да разкрие поверителна информация само доколкото това е необходимо, за да се защити в хода на гражданско-правни, административно-правни, наказателно-правни, дисциплинарни или други производства, свързани със спор между него и неговия клиент.
"Казаното отлита,
написаното остава"

С уважение:
Е.И.
mibora
Потребител

Мнениеот svettoslav » 03 Фев 2010, 19:24

:D
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Фев 2010, 11:31

Преминаваме към коментар на ЕК на адвоката ли?
REVOLUTION
Активен потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси