начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод

Мнениеот stojan29 » 02 Фев 2010, 23:36

Здравейте,
моля някой да ми помогне. :|

Майка ми,която ни напусна (мен,брат ми и баща ми ) по собствено желание,не иска да се разведе официално с моя баща,а той е готов да го направи.
Ако при някакво стечение на обстоятелствата,тя се съгласи да подпише,какво следва от това.

Аз съм на 16 години,а брат ми - 7 години.

Също така искам да Ви попитам,какви права има ТОЙ над нас и имаме ли право на глас,ние с брат ми в съда?
Знам,че при развод малолетните деца отиват по закон при майка си(е може да греша,но за това се обръщам към Вас).
Моля Ви,посъветвайте ме как да постъпим.

Благодаря ви предварително ! :)
stojan29
Младши потребител

Re: Развод

Мнениеот sunrise » 03 Фев 2010, 10:41

Ами да се разведе баща Ви, кой му пречи. Подава си иск в съда и се развежда.
Вас съдът ще пита и ще се съобрази с желанието Ви, а що се отнася до брат Ви, по принцип майките получават правата обикновено , но не е задължително, особено , ако тя сама е напуснала дома и баща Ви се грижи добре за Вас.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 03 Фев 2010, 19:07

Здравей, Стояне /извинявай за обръщението ми, лишено от всякаква фамилярност/,

по въпросите, които си задал, ще се опитам да дам сравнително изчерпателен отговор.

1-во. Както е посочила колегата по-горе, не е необходимо съгласието на майка ви, за да се образува производство по прекратяване на брака с развод. Нейното съгласие е необходимо единствено при развод по взаимно съгласие. Няма пречка обаче, баща ти да образува делото и в рамките на вече образуваното производство, родителите ти да постигнат споразумение. При постигане на споразумение, вероятно ще включат и кой от тях ще упражнява родителските права върху вас /тъй като е възможно да се постигне и частично споразумение и упр. на род. права да не са част от него/.

2-ро. Ако не се споразумеят, ти ще бъдеш изслушан задължително от съда относно това при кой от двамата родители желаеш да останеш. Според мен, при наличие на добри предпоставки, а именно: място, на което баща ви да ви отглежда и възпитава, привързаност към него от ваша страна, неговите финансови възможности, /скоро имах включени и "морални ценности" в едно съдебно решение :wink: /...и т.н., плюс свидетели, които да удостоверят изброеното до тук ПЛЮС "майка ми ни напусна" /ако това просто се е случило ей така и баща ви не я е принудил да го направи, като единствен неин възможен изход от ситуацията...често застрашаваща живота или здравето....мисля, че ме разбра/...считам, че шансът ви, като семейство от трима мъже :D е съвсем реален!

п.п. И няма такова нещо, като това, че "по закон малолетните деца отиват при майка си". Всеки развод, зависи от съответната конкретика на обстоятелствата!

Ако имаш други въпроси-с радост бих помогнала!
Последна промяна 778899 на 03 Фев 2010, 21:45, променена общо 2 пъти
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот stojan29 » 03 Фев 2010, 21:16

Сърдечно ви благодаря. :)
Наистина доста ме успокоихте с тези факти...ще видим как ще се развият нещата 8)
... ако се случи нещо непредвидено или пък неясно за мен,с голяма радост ще ви запитам пак :P

БЛАГОДАРЯ!
stojan29
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 03 Фев 2010, 21:26

:D няма за какво!

Успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси