здравейте,
имам следния проблем:
когато е строен жилищния блок, е направена стаичката която е с отделен вход и е била предвидена за боклучарник от другите стаички които са между етажите.
Дотук добре! Имаме протокол от общо събрание че тази стаичка може да се отдаде под наем за складово помещение, но се ползва от един от собствениците, който не желае да плаща! и така друг собственик (т.е. аз) от входа решава че иска тази стаичка и сключва договор с Председателя на УС за наем, както е по протокол.
и тук идва големия проблем, другия собственик не желае да напусне и не желае да плаща!
Явно е че не можем да се разберем!
Бихте ли ми помогнали със съвет!?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
общо помещение в режим на ЕС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: общо помещение в режим на ЕС
bivanova написа:Имаме протокол от общо събрание че тази стаичка може да се отдаде под наем за складово помещение,
Тази стаичка е част от междуетажната площадка, т.е.стълбището, и е ид.ч. от общите към всеки апартамент. Вратата е от санитарна гледна точка.
Как ОС трансформира част от стълбището в "складово помещение" - не знам
- anserk
- Активен потребител
може би не съм се изразила правилно!
тази стаичка е на партерния етаж. Нейната врата е до вратата на входа, т.е. тя е на целия вход. в съседните входове тази същатата стаичка по същия начин е отдадена под наем - има магазинче направено и складово помещение и ние искаме същото. Тук въпросна не е само дали аз искам да го взема и да си плащам наема или друг! Той го ползва, друг не може да го ползва а и не плаща за това!
тази стаичка е на партерния етаж. Нейната врата е до вратата на входа, т.е. тя е на целия вход. в съседните входове тази същатата стаичка по същия начин е отдадена под наем - има магазинче направено и складово помещение и ние искаме същото. Тук въпросна не е само дали аз искам да го взема и да си плащам наема или друг! Той го ползва, друг не може да го ползва а и не плаща за това!
- bivanova
- Нов потребител
bivanova написа:тази стаичка е на партерния етаж.
Е, това е друго - общо помещение (може би за чистачка).
Ако не става с добро, би трябвало с протокола от ОС на ЕС, договора и т.н., да се обърнете към адвокат за консултация - да види дали документите са оформени както трябва и дали са достатъчни, за да тръгнете на принудително освобождаване.
- anserk
- Активен потребител
Здравейте
В нашия вход положението е малко по разлино.Помещението по проект е предназначено за детски колички.Въпросите са ми следните.
Може ли да се даде под наем без съгласието на всички собственици
Има ли право домоуправителя да сключва договор за отдаване помещението под нам без да е оторизиран за това
В нашия вход положението е малко по разлино.Помещението по проект е предназначено за детски колички.Въпросите са ми следните.
Може ли да се даде под наем без съгласието на всички собственици
Има ли право домоуправителя да сключва договор за отдаване помещението под нам без да е оторизиран за това
- raina_43
- Младши потребител
И да и не .Зависи за какво ще се ползва помещението ако му се сменя статута трябва всички собственици да са съгласни.Ако ще се ползва за нещо подобно не е необходимо да са всички а само 67 на сто притежаващи ид.части.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРА . НА МЕН МИ ТРЯБВА ОЩЕ МАЛКО ПОЯСНЕНИЕ.ПОМЕЩЕНИЕТО ЩЕ БЪДЕ ОТДАДЕНО ПОД НАЕМ ЗА ОФИС. В ТОЗИ СЛУЧАЙ ТРЯБВА ЛИ ДА МУ БЪДЕ ПРОМЕНЕН СТАТУТА И ТРЯБВА ЛИ ДА СЪГЛАСИЕТО НА ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ.БЛАГОДАРЯ ЗА ОТДЕЛЕНЕТО ЗА МЕН ВРЕМЕ
- raina_43
- Младши потребител
Е може и да не се стигне до смяна на статута но пък за това са наистина необходими 100% съгласие на живущите но може да си и затворите очите ако този който ще го ползва си плаща до 5кратният размер консумативите и разходите за поддръжка ,все пак вашите ще паднат като цена а и парите от наема да отиват в фонда ремонт и обновление.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|