- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Правилник за вътрешния ред по ЗУЕС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
59 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Правилник за вътрешния ред по ЗУЕС
ЗУЕС Чл. 11. (1) Общото събрание:
1. приема, изменя и допълва правилник за вътрешния ред;
Въпроса ми е:
Има приет от ОС правилник за вътрешния ред през 2007г. От тогава не е променяно и една запетайка по него. Голяма част от приетите в него точки противоречат на сега действащия ЗУЕС.
Например:
Пенсионери плащат 50% разходи за консумативи
Нищо не се говори за кучетатат
Деца до 6 години заплащат 70% от сумата за 1 член на семейство
Трябва ли да се съобразяваме с този правилник или управителя на ЕС е длъжен да свика събрание за приемане на нов правилник и до приемането на новия правилник стария има ли стойност и трябва ли да се спазва?
И като цяло може ли правилника да противоречи на ЗУЕС?
1. приема, изменя и допълва правилник за вътрешния ред;
Въпроса ми е:
Има приет от ОС правилник за вътрешния ред през 2007г. От тогава не е променяно и една запетайка по него. Голяма част от приетите в него точки противоречат на сега действащия ЗУЕС.
Например:
Пенсионери плащат 50% разходи за консумативи
Нищо не се говори за кучетатат
Деца до 6 години заплащат 70% от сумата за 1 член на семейство
Трябва ли да се съобразяваме с този правилник или управителя на ЕС е длъжен да свика събрание за приемане на нов правилник и до приемането на новия правилник стария има ли стойност и трябва ли да се спазва?
И като цяло може ли правилника да противоречи на ЗУЕС?
- avana
- Младши потребител
Re: Правилник за вътрешния ред по ЗУЕС
Не може да противоречи на ЗУЕС. Ако противоречи , не се прилага. Върховенството е на закона , а не на правилника. Трябва да премете новия правилник по ЗУЕС.
- kirile
- Потребител
Добро утро!
Домоуправител съм на входа и проведох събрание, което се провали от страна на съседите. Исках да разпределим поравно разходите за асансьора, тъй като разбрах, че има хора, които го ползват, но не плащат и се уповах на закона, но някои съседи направиха един вид "саботаж" направиха на събранието и нищо не се прие. Искам да попитам какво мога да направя в този случай и как да постъпя? И дали мога да се откажа като домоуправител, тъй като не знам как ще ми издържат нервите?
Предварително ви благодаря!!!
Домоуправител съм на входа и проведох събрание, което се провали от страна на съседите. Исках да разпределим поравно разходите за асансьора, тъй като разбрах, че има хора, които го ползват, но не плащат и се уповах на закона, но някои съседи направиха един вид "саботаж" направиха на събранието и нищо не се прие. Искам да попитам какво мога да направя в този случай и как да постъпя? И дали мога да се откажа като домоуправител, тъй като не знам как ще ми издържат нервите?
Предварително ви благодаря!!!
- sonya7
- Младши потребител
sonya7 написа:И дали мога да се откажа като домоуправител, тъй като не знам как ще ми издържат нервите?
А аз имам контра въпрос: как да притисна домоуправителя да не се отказва Едва убедих (близо месец ми отне) доктор-психиатър да стане управител на ЕС от 12 апартамента и 2 ателиета (заключени от собствениците от 15 год.). Преди време ми каза, че е готова на безплатни сеанси с всеки член на ЕС, но това не впечатли никой, не че нямаме нужда
Преди дни дойде да ме пита как да се откаже! Да..., ама това никой не устройва ....
И аз не знам как да притисна психиатъра, да не се отказва... Пратих я при адвокат и тя ми се обиди
Само да добавя, че в рамка имаше правилник за вътрешния ред от 981 г., който свалих, защото вече нямаме "ленински" и "димитровски" съботници и събрания на ОФ
От мен е изготвянето на всички протоколи, декларации и т.н. по ЗУЕС (обещана помощ)!
- anserk
- Активен потребител
anserk написа:sonya7 написа:И дали мога да се откажа като домоуправител, тъй като не знам как ще ми издържат нервите?
А аз имам контра въпрос: как да притисна домоуправителя да не се отказва Едва убедих (близо месец ми отне) доктор-психиатър да стане управител на ЕС от 12 апартамента и 2 ателиета (заключени от собствениците от 15 год.). Преди време ми каза, че е готова на безплатни сеанси с всеки член на ЕС, но това не впечатли никой, не че нямаме нужда
Преди дни дойде да ме пита как да се откаже! Да..., ама това никой не устройва ....
И аз не знам как да притисна психиатъра, да не се отказва... Пратих я при адвокат и тя ми се обиди
Само да добавя, че в рамка имаше правилник за вътрешния ред от 981 г., който свалих, защото вече нямаме "ленински" и "димитровски" съботници и събрания на ОФ
От мен е изготвянето на всички протоколи, декларации и т.н. по ЗУЕС (обещана помощ)!
Добър ден!
Ще ме посъветвате ли какво да направя, за да ги убедя, че всеки трябва да заплаща, а аз да не ставам пъдарин? Имам нужда от Вашата помощ като съвет, че май и аз ще изтръгна главата на комунистката със все гръбнак
- sonya7
- Младши потребител
sonya7 написа:Ще ме посъветвате ли какво да направя,
Първо: намерете поне още един съмишленик (да минава средната възраст и да може да се усмихва ).
Второ: напишете съобщението за събранието, протокола с една точка (при повече се объркват), като на мястото на датата в протокола има .........
Трето: разделете ЕС на "групи" в зависимост от "поносимостта" им към вас и колегата ви.
И накрая, от врата на врата. Ако някой се опъне - подгответе и писмо някакво до Кмета, който има право да наложи..... (хваща декиш).
Ето така ние (12 бр.в ЕС) проведохме и провеждаме събранията. Само не питайте за парите за ремонт! Всичките имат (не сме от бедните), но нали сме с BG МАНТАЛИТЕТ ( към бумагите има една подготвена искова молба до съда за събиране на дължимите вземания .... (минава с показване при нужда).Ако добавя, че имаме и един висш (ама много висш) магистрат за съсед. Имах надежда в него, ама няма брате, не го бр....ат за слива
Това е от мен! Трябва известна "артилерийска " подготовка преди атака!
Приятен ден и не се отчайвайте!
PP. Избягвайте да ги събирате на едно място, защото те и без това не могат да се гледат, камо ли да се понасят!
- anserk
- Активен потребител
Благодаря ви много!!!
- sonya7
- Младши потребител
От три години съм управител и не съм излезъл от съдилищата ! Дори по съдебен ред не успявам да накарам хората да изпълняват задълженията си по закон. Като неудобен управител от две години искат да ме сменят , но не могат. Целта на смяната - прекратяване на вече заведени изпълнителни дела , като разбира се новият управител е длъжник по едно от тези дела. Принуден съм да обжалвам по съдебен ред избора на нов управител , за да успея успешно да довърша дейността си през тези три години. Какво ще кажете - един не иска да е управител , защото ангажимента и неприятностите са големи , а аз като последен самарянин се натискам да бъда ?!
- kirile
- Потребител
Просто когато живееш "сред селяндури"... ( селянин е синоним на работлив човек, а не обида ) не може да живееш като човек.
Единия си тупа килима върху прането ти, другия му скимти кучето, третия недочува и му слушаш сериалите, четвърти обича да пие и пее след полунощ, друг като пие 100 грама с гостите си и става шеф на входа и всички трябвало да му се кланят...
живял съм във вход с 20 апартамент и във вход с 8. Разлика няма. Винаги има по един я наемател я пенсионер я идиот, който да създава някакъв вид проблеми.
Това е истината. Не правилник, не закон, Конституция да има за етажната собственост, селяндура си е селяндур.
Единия си тупа килима върху прането ти, другия му скимти кучето, третия недочува и му слушаш сериалите, четвърти обича да пие и пее след полунощ, друг като пие 100 грама с гостите си и става шеф на входа и всички трябвало да му се кланят...
живял съм във вход с 20 апартамент и във вход с 8. Разлика няма. Винаги има по един я наемател я пенсионер я идиот, който да създава някакъв вид проблеми.
Това е истината. Не правилник, не закон, Конституция да има за етажната собственост, селяндура си е селяндур.
- nikiboy
- Потребител
Така си е, селяндура си е селяндур!!!
Засега не се отказвам, взех касовата книга заедно с касовата наличност в мене като домоуправител и явно ще се наложи и тази длъжност да изпълнявам, имам ли такова право ми е въпроса, защото очаквам обиди и нападки и то големи? Моите проблеми идват точно от едни наематели и една простачка пенсионерка.
А комбинацията е ужасна.
Засега не се отказвам, взех касовата книга заедно с касовата наличност в мене като домоуправител и явно ще се наложи и тази длъжност да изпълнявам, имам ли такова право ми е въпроса, защото очаквам обиди и нападки и то големи? Моите проблеми идват точно от едни наематели и една простачка пенсионерка.
А комбинацията е ужасна.
- sonya7
- Младши потребител
И още един въпрос имам, правилника за реда на етажната собственост от 2002 г. по този начин отпада ли автоматично, след като е влезъл в сила закона за етажната собственост?
- sonya7
- Младши потребител
Добър ден!
Ще ми отговори ли някой на въпросите ми, много е важно за мен!
Благодаря предварително.
Ще ми отговори ли някой на въпросите ми, много е важно за мен!
Благодаря предварително.
- sonya7
- Младши потребител
sonya7 написа:И още един въпрос имам, правилника за реда на етажната собственост от 2002 г. по този начин отпада ли автоматично, след като е влезъл в сила закона за етажната собственост?
Привет! Май малко хора сме минали по този ред
Тук от форума миналата година извадих "Примерен правилник за вътрешния ред в ЕС (по чл.11, ал.5 от ЗУЕС)", утвърден от Министър /А.Гагаузов/ - 37 члена и един параграф Такива ......има вътре, че явно е писан от отшелник, който живее в манастир. Без коментар.
По тази причина го съкратих, махнах тъпотиите, така че да се събере на формат А3. Оставих глобите и единствения парграф от ЗР (приет от ОС на ......). Копия 12 бр. и на всяка врата. Срок- 1 месец за възражения и допълнения. Да са чели, да са се консултирали. След месец- протокол на ОС с дата, подпис и ГОТОВО !Никой нищо не каза!
Ето това е челния ми опит в писане (редактиране) на правилници! Дали е законно, или не, кой да ти каже
- anserk
- Активен потребител
Вие сте добре , при нас този номер не минава , затова 3 години не мога да излезна от съдилищата и за съжаление продължавам. Мога да твърдя , че в цяла България съм управителят с най - богат опит , защото въпреки краткото време (в рамките на 3 години) ми се наложи да управлявам и водя дела по ПУРНЕС и стария ГПК , а от миналата година по ЗУЕС и новия ГПК. В момента обжалвам пред РС приетия от ОС Правилник за вътрешния ред , защото при нас мнозинството не прие Правилника на министър Гагаузов , а си състави и прие свой собствен , защото правилника на министъра не отговарял на условията на нашата ЕС , естествено съставения и приет Правилник напълно противоречи на ЗУЕС. Изобщо мисля , че в сравнение с моите проблеми , Вашите са цвете !
- kirile
- Потребител
Помогнете, моля
Малкото, сплотено , в този случай, общество( защото за разноски са все разединени) единодушно ме титуловаха "управител на ЕС" . ( репликата на съпруга да не ме избират, че скъпо взимам не хвана дикиш, ама след месец , като ги свикам ще го разберат!)
Отворена съм за идеи, литература и каквото се сетите относно ЕС( разбира се, сега ще изчета всички теми в този раздел, а детайлно потопяване в нормите на ЗУЕС е крещящо наложително.
Като за начало бих помолила за преработения/подобрен/съкратен...правилник на anserk.
Благодаря предварително.
Отворена съм за идеи, литература и каквото се сетите относно ЕС( разбира се, сега ще изчета всички теми в този раздел, а детайлно потопяване в нормите на ЗУЕС е крещящо наложително.
Като за начало бих помолила за преработения/подобрен/съкратен...правилник на anserk.
Благодаря предварително.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:...ме титуловаха "управител на ЕС"...
Честито и на слука
poli_g написа:Като за начало бих помолила за преработения/подобрен/съкратен...правилник на anserk.
Няма никакъв проблем! Във вторник ще го изпратя на ЛС, защото е на РС в офиса.
- anserk
- Активен потребител
А може ли да го качите в dox, tranz.it или някоя подобна услуга за седмица, защото и аз в момента "модвам"/ "фризирам" нашия по новия закон. Тамън може да обменим опит.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Благодаря, anserk, ще си активирам личните.
По повод идеята на колегата kontrol, пък и по навик от днес , гласувам " За" обмяна на опит.
- Гост.
- Старши потребител
Ще го кача в dox, но няма много да ме плюете правистите
Сложих го в рамка при входа и много му се радваха (цветен е)
Сложих го в рамка при входа и много му се радваха (цветен е)
- anserk
- Активен потребител
@kontrol, пусни си ЛС, да ти изпратя обещаното!
- anserk
- Активен потребител
59 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|