- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СЪСЕДКАТА СЕ ЗАЯЖДА ЗА КЛИМАТИКА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
СЪСЕДКАТА СЕ ЗАЯЖДА ЗА КЛИМАТИКА
Живея на последния етаж в един стар 4-етажен блок. Таванско помещение. Имам проблеми със съседите си от етажа, понеже си купих климатик. Техниците ми казаха, че няма да е проблем да монтират външното тяло в коридора на таванския етаж, понеже тавана и стените в моето помещение са скосени (скатови) и за да може нормално да се монтира външното тяло навън, се налага техниците да се спускат от покрива с въжета като алпинисти. А и няма как да качат самото тяло на покрива. Досещате се, че такъв сложен монтаж, почти всяка фирма ще ми откаже или ще ми излезе доста скъпо и непосилно. Казаха, че не нарушавам никакъв закон, и че и преди са го правили. Съгласих се. Не след дълго почнаха проблемите ми с една от съседките. Каза, че щяла да прави подписка срещу мен за да го махна, понеже “духал” топло в коридора и й “пречел”. Обясних й ситуацията със по-сложния монтаж. Напомних й, че не живее в коридора, където било по-топло заради моя климатик. Не можела по тоя начин да си отваря вратата през лятото, че да ставало течение. И по тоя начин да пести от ток, понеже не искала да й се налага да вклюва нейния си климатик. А през зимата, понеже “духа” студено в коридора ставало много студено заради него. Въпросите ми са … нарушавам ли всъщност закона? И въобще как най-цивилизовано да постъпя? Имам ли някакви права? Къде и към кого да се обърна за помощ за да разрешим спора по мирен начин, защото усещам, че много скоро може да й изтръгна главата заедно със гръбначния стълб … Предварително благодаря за отделеното внимание
- axel_79
- Нов потребител
Re: СЪСЕДКАТА СЕ ЗАЯЖДА ЗА КЛИМАТИКА
Иzлъгали са виaxel_79 написа:Техниците ми казаха, че няма да е проблем да монтират външното тяло в коридора на таванския етаж, понеже тавана и стените в моето помещение са скосени (скатови) и за да може нормално да се монтира външното тяло навън, се налага техниците да се спускат от покрива с въжета като алпинисти. А и няма как да качат самото тяло на покрива.
ДА! Монтаж на инсталация в общи части - съгласиеaxel_79 написа: Въпросите ми са … нарушавам ли всъщност закона?
Монтаж на покрива (пак обща част, но не се вижда и не пречи).axel_79 написа:И въобще как най-цивилизовано да постъпя?
Ох.....! Мога да ви препоръчам на адвокат по наказателни дела, ако не е късноaxel_79 написа:защото усещам, че много скоро може да й изтръгна главата заедно със гръбначния стълб …
- anserk
- Активен потребител
Това което мога да ти кажа е от техническа и етична гледна точка.
И това е че съседката ти е права.
Вентилатора на външното тяло създава особено голям шум в коридора .
Освен това климатика ти изсмуква топлината на сградата.И си на чиста далавера.
За съжаление техниците са се подиграли с тебе.НЕ съм видял свестно монтиран климатик в нашия град.Поставят или по един тампон или хич.А се поставят по два гумени тампона и в средата рамото на климатика и така вибрира межу двата тампона . Освен това трябва да се монтира на колона или ъгъл, където има стени по 3 те направления. Иначе създава ужасни вибрации.А вибрираща стена понеже е с голяма площ създава звукови вълни с голяма амплитуда и независимо че не се чуват защото са субхармонични на основната която е към 40-50 херца. МОже да доведе до болки в ушите. Аз това съм го преживял и съм стигал до там да си сложа гимени тампони на кревата и да търся зони на затихване по стаята за да мога да спя.Накрая напуснах жилището.
Тъй като аз съм от тормозените от климатици не смятай че защитавам съседката ти.
И това е че съседката ти е права.
Вентилатора на външното тяло създава особено голям шум в коридора .
Освен това климатика ти изсмуква топлината на сградата.И си на чиста далавера.
За съжаление техниците са се подиграли с тебе.НЕ съм видял свестно монтиран климатик в нашия град.Поставят или по един тампон или хич.А се поставят по два гумени тампона и в средата рамото на климатика и така вибрира межу двата тампона . Освен това трябва да се монтира на колона или ъгъл, където има стени по 3 те направления. Иначе създава ужасни вибрации.А вибрираща стена понеже е с голяма площ създава звукови вълни с голяма амплитуда и независимо че не се чуват защото са субхармонични на основната която е към 40-50 херца. МОже да доведе до болки в ушите. Аз това съм го преживял и съм стигал до там да си сложа гимени тампони на кревата и да търся зони на затихване по стаята за да мога да спя.Накрая напуснах жилището.
Тъй като аз съм от тормозените от климатици не смятай че защитавам съседката ти.
- mladomo
- Потребител
Компетентния орган, който взема отношение и разполага с правомощия да решава въпросите свързани уреждането на спорове между собствениците по повод използването на общите части е общото събрание на собствениците в етажната собственост. Съгласно разпоредбите на чл.11 от Закона за управление на етажната собственост /ЗУЕС/ общото събрание на собствениците в етажната собственост приема решения за използване на общите части на сградата при възникнали спорове, както и за спазване на вътрешния ред и санитарно-хигиенните норми.
Струва се да се опита този начин
Струва се да се опита този начин
- apknokia
- Младши потребител
mladomo написа:За съжаление техниците са се подиграли с тебе.НЕ съм видял свестно монтиран климатик в нашия град.
Просто е трябвало преди това малко да се помисли, както от собственика, така и от монтажниците
- anserk
- Активен потребител
axel_79 написа:Живея на последния етаж в един стар 4-етажен блок. Таванско помещение. Имам проблеми със съседите си от етажа, понеже си купих климатик. Техниците ми казаха, че няма да е проблем да монтират външното тяло в коридора на таванския етаж, понеже тавана и стените в моето помещение са скосени (скатови) и за да може нормално да се монтира външното тяло навън, се налага техниците да се спускат от покрива с въжета като алпинисти. А и няма как да качат самото тяло на покрива. Досещате се, че такъв сложен монтаж, почти всяка фирма ще ми откаже или ще ми излезе доста скъпо и непосилно. Казаха, че не нарушавам никакъв закон, и че и преди са го правили. Съгласих се. Не след дълго почнаха проблемите ми с една от съседките. Каза, че щяла да прави подписка срещу мен за да го махна, понеже “духал” топло в коридора и й “пречел”. Обясних й ситуацията със по-сложния монтаж. Напомних й, че не живее в коридора, където било по-топло заради моя климатик. Не можела по тоя начин да си отваря вратата през лятото, че да ставало течение. И по тоя начин да пести от ток, понеже не искала да й се налага да вклюва нейния си климатик. А през зимата, понеже “духа” студено в коридора ставало много студено заради него. Въпросите ми са … нарушавам ли всъщност закона? И въобще как най-цивилизовано да постъпя? Имам ли някакви права? Къде и към кого да се обърна за помощ за да разрешим спора по мирен начин, защото усещам, че много скоро може да й изтръгна главата заедно със гръбначния стълб … Предварително благодаря за отделеното внимание
Насилието не е решило досега ничий проблем, едва ли твоят ще е първият.
-
teogeo - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|