начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Шумни съседи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Шумни съседи

Мнениеот morski1 » 17 Апр 2010, 00:28

Имам следният принципен въпрос относно шумни съседи.
Става въпрос за шум извън времевия интервал на обедна и нощна тишина, и по-точно имат куче, което изглежда е на няколко месеца и расте, не го извеждат навън, но се гонят из апартамента с него и си играят, което води до ужасно тропане, викане, скимтене и т.н. - като цяло шумът не е супер силен, но на моменти е такъв. Като се има предвид, че е ежедневно, вечер до към 11-12 часа, сутрин от 8-9.....
Преди време им обясних, че създават проблем, спряха, но от дни отново са забравили предупреждението.
Съседът до тях също е недоволен, но тй поне не чува тропането, което на моменти буквално стряска, а окаченият ми таван прощраква. Кучето към момента има 10кг. Хубавото е, че не лае и вие като е само, което е хубавият момент от проблема.
Кажете съвет, защото някой път няма да издържа и от жертва ще се превърна в другото.
В края на краищата какъв е смисъла от тази етажна собственост, като всеки може да си прави каквото поиска.
morski1
Нов потребител

Re: Шумни съседи

Мнениеот kirile » 17 Апр 2010, 20:46

Съседите над мен са с две малки деца , които по цял ден , а понякога и нощем реват или се гонят в апартамента. Уверявам Ви , че определено вдигат по - голям шум от 10 килограмово куче. Сещате се , че не можете да искате от хората децата им да не вдигат шум. По същия начин стоят нещата с кучето , то също е живо същество , а не умряло и вдига нормален за живота шум. Ако не Ви харесва , купете си жилище в гробището ! Уверявам Ви , че там е много тихо !
kirile
Потребител

Мнениеот morski1 » 18 Апр 2010, 18:41

kirile написа:Съседите над мен са с две малки деца , които по цял ден , а понякога и нощем реват или се гонят в апартамента. Уверявам Ви , че определено вдигат по - голям шум от 10 килограмово куче. Сещате се , че не можете да искате от хората децата им да не вдигат шум. По същия начин стоят нещата с кучето , то също е живо същество , а не умряло и вдига нормален за живота шум. Ако не Ви харесва , купете си жилище в гробището ! Уверявам Ви , че там е много тихо !

Само идиот може да сравни детски плач с кучешко скимтене и детско тракане с кучешко тропане. Най малкото децата не си суркат ноктите по теракота или лам. паркет. Обикновено където има деца, подът е послан, а не гол.
Какво и да е, не ме уверихте за по-големият шум.
Значи излиза, че всеки селяндур може да си прави каквото иска в имота.
morski1
Нов потребител

Мнениеот anserk » 18 Апр 2010, 19:29

morski1 написа:Кажете съвет, защото някой път няма да издържа и от жертва ще се превърна в другото.

Време е да си вземете куче и покрай грижите и възпитанието му, няма и да се сетите за съседското :D
И тогава ще разберете, че трудното е до 1 година на кучето (зависи от породата), а най-важното - разбирате кои са ви приятели и врагове!
"Господи, пази ме от приятели, от враговете си сам се пазя !" Вместо господ - кученцето ще помогне :lol:
anserk
Активен потребител

Мнениеот morski1 » 19 Апр 2010, 22:00

Ти ако имаш съседи дето цял ден слушат хард метъл, за да не ти пречи и ти ли ще заслушаш такава музика :mrgreen:
morski1
Нов потребител

Мнениеот anserk » 20 Апр 2010, 20:57

morski1 написа:Ти ако имаш съседи дето цял ден слушат хард метъл, за да не ти пречи и ти ли ще заслушаш такава музика

Аз съм добре със съседите, защото ползвам слушалки-сателитки :wink:
И цял ден у дома - това е мечтата ми :cry:
anserk
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 20 Апр 2010, 21:20

anserk написа:Аз съм добре със съседите, защото ползвам слушалки-сателитки :wink:
И цял ден у дома - това е мечтата ми :cry:

Сещам се преди години преди една нощна смяна отидох да поспа следобеда при баба - викам си тихо, хладно е там лятото.... а вкъщи лудница. Отидох, легнах, стана към 15.00 и започнаха едни жици, все едно съм на концерт. Тя бабата не чува, вика ела да се наспиш - да станеш, да се разправяш с хората, то после иди пак лягай и си почини.
За съжаление в такива ситуации заплахите най-помагат :mrgreen:
nikiboy
Потребител

Мнениеот anserk » 20 Апр 2010, 21:40

nikiboy написа:стана към 15.00 и започнаха едни жици, все едно съм на концерт.

А от кога не си ходил на концерт? Айде холан, спестил си 20-50 лв. :D
Все нещо ни пречи! И не позволявай в спалнята ти да е тихо :D :D :D
anserk
Активен потребител

Назад към Етажна собственост