начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Фирма под наем

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Фирма под наем

Мнениеот samsara » 24 Апр 2010, 20:50

Здравейте,
Бих била много благодарна, ако някой ми помогне със съвет или ми каже какво мога да очаквам, като санкции например. Проблемът е следния, имам апартамент, който отдавам под наем на фирма от 3 години. Договорът ми изтича след 2 месеца. Досега съм била абсолютно изряден платец, всички данъци, сметки, ремонти в блока, въобще каквото се е наложило съм плащала. Но не съм имала ни най-малка представа, че не мога да давам под наем на фирма без да имам подписи от всички съседи и преди няколко дни, след обаждане от общината, разбирам, че нарушавам закона. Брокерите, които ми намериха фирмата не ме предупредиха и аз прецених, че ще е най-добре от гледна точка на това, че апартамента ще бъде по малко време обитаем, съответно повече пазен. Но, предполагам, на общо събрание на входа, за което, както винаги, не съм уведомена (нямали ми били телефона, странно, защото като трябва нещо да се плаща го намират), решават да подадат жалба срещу мен в общината, че нямам необходимите подписи. Касиерката си прави списък и тръгва по етажите да ги събира. Успяла е да вземе на 33 души от общо 48 против фирмата. Уточнявам, че аз никой не познавам от входа, не съм живяла там, ползвам апартамента, за да си подпомагам финансово, защото едното от децата ми е болно и нямам избор. Наемателите са били много коректни до този момент, но при последното посещение на касиерката са имали някакво пререкание относно таксата и предполагам това е разковничето. Първо опитах да говоря със касиерката и някои от съседите по телефона, но като разберат, че съм аз и ми затварят. Отидох лично да говоря с тях, но се крият и не ми отварят. Не искат да се срещнем лично, за да се уточним. Само въпросната касиерка откликна, с която не може да се говори нормално. Тя само крещи, изпада в някакви истерии и буйства и не оставя да й се обясни. Постоянно повтаря, вие взимате пари, а аз мизерствам. Да разбирам, сигурно, че и аз трябва да мизерствам. Реших да махна фирмата, за да не ми създават повече проблеми, а и нямам време, с две бебета, да се разправям. Успях да се свържа по телефона с домоуправителя, който ми заяви, че не желае да оттегли жалбата с оправданието, че го мързяло да ходи до общината, да съм се оправяла сама и ми нареди да му преснимам каквото ми дадат от там и да му го занеса. Какво да очаквам от тук нататък? Най-вече се притеснявам от това, че не мога да оставя децата си и да се занимавам по цял ден с институции, да си взема ли адвокат, големи ли са санкциите? В тоя блок живеят само пенсионери от 70 години нагоре, нямат си работа по цял ден и само се чудят с кого да се захванат.
Благодаря предварително на отзовалите се!
samsara
Нов потребител

Re: Фирма под наем

Мнениеот prophecy » 26 Апр 2010, 11:14

Моля Ви, обяснете СИ САМИ дали и с какво ("къде") точно е нарушен закона
(за управление на етажната собственост - ЗУЕС, за собствеността - ЗС).

"Обаждане от Общината" не е сериозно - определящо е предупреждението в
ПИСМЕН ВИД (с мотиви за определеното за "нарушение" действие).

Търсейки съдействие/препоръка, моля, прочетете двата закона и "се намерете"
в някой от казусите (вие си знаете най-добре и най-точно...).

Може пък съсобствениците да си искат "нещо", а да нямат ЗАКОННО основание !

P.S. А и как така - има жалба в Общината срещу Вас, а не знаете точния текст на мотивите ...
prophecy
Младши потребител

Re: Фирма под наем

Мнениеот samsara » 26 Апр 2010, 23:28

Благодаря за отговора! :)
samsara
Нов потребител

Назад към Етажна собственост