начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Теч от съседи - каскаден

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Теч от съседи - каскаден

Мнениеот hmilev » 29 Май 2010, 11:21

Живея на 1 етаж и стената на стаята ми граничеща с банята е наводнена а също и тавана на банята.Над мен на етаж 2 апартамента не е обитаван.При оглед се оказа че там също има теч.На 3 етаж апартамента също не е обитаван.При оглед там се оказа,че и там има течове отгоре и от страни и т.н. Все още източника на теча не е изяснен изцяло дали е от 4 етаж или от 3-ти.Това продължа повече от два месеца. Занимавах общината,домсъвета но няма съществен резултат.Няма никаква заинтересованост от собствениците на апартаментите над моя за решаване проблемите.(те не живеят тук и липсата на достъп до засегнатите от течове общи части много пречи).
Мисля да започна да съдя собственика над мен, защото от неговия апартамент идват течовете при мен и т.н.Какво да правя?
hmilev
Нов потребител

Re: Теч от съседи - каскаден

Мнениеот kirile » 29 Май 2010, 14:15

Заведете гражданско дело , но не срещу конкретен собственик , а срещу етажната собственост , защото всички собственици са отговорни. Успех !
kirile
Потребител

Мнениеот hmilev » 31 Май 2010, 19:25

Забравих да спомена че аз съм собственик.Как да съдя сам себе си.
hmilev
Нов потребител

Мнениеот drdre » 01 Юни 2010, 15:02

hmilev написа:Забравих да спомена че аз съм собственик.Как да съдя сам себе си.

На цалата сграда ?

всички собственици са отговорни.
Следователно трябва да съдите всички не само един.
Повече от 2 жени на една мивка, 2 мъже на един гараж и повече от 1 собственик под един покрив пожелавам само на враговете си.
drdre
Нов потребител

Мнениеот kirile » 02 Юни 2010, 10:47

Ами ако цялата сграда е ваша собственост си направете ремонта , какво ви пречи , вие разполагате със личната си собственост , какъв е проблема ?!
kirile
Потребител

Мнениеот hmilev » 02 Юни 2010, 17:23

Това е ЖСК строена е през 80 години.Не съм собственик на цялата сграда а на един апартамент от нея -където живея-водя се съкооператор.Има още 40 апартамента с други съкооператори
hmilev
Нов потребител

Мнениеот kirile » 03 Юни 2010, 11:32

hmilev написа:Забравих да спомена че аз съм собственик.Как да съдя сам себе си.

Един път казвате , че Вие сте собственик и не можете да съдите сам себе си. После са разбира , че сте много собственици , тоест сте етажна собственост. Аз Ви казвам да заведете дело срещу етажната собственост , а Вие не разбирате явно какво Ви казвам.
kirile
Потребител

Назад към Етажна собственост