начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Смяна фамилното име на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна фамилното име на дете

Мнениеот alexander_the_great » 01 Юни 2010, 09:37

Здравейте,
Синът ми е на 2.5год. С баща му се разделихме още преди раждането на детето, но той го припозна. Причината поради която се съгласих на това беше натиска от страна на моите роднини, че в противен случай в акта за раждане на детето се записва баща - неизвестен (което според техните разбирания означава "копеле") Бащата няма ангажимент към детето, не го е виждал не проявява интерес не плаща издръжка и т.н. Въпросът ми е: Как мога да променя фамилията на сина ми - той да приеме моето фамилно име? Убедена съм, че бащата няма да възрази предвид пълната му апатия към детето и ще подпише всички документи. Каква причина бих могла да изтъкна в съда като предпоставка за тази смяна на име та делото да бъде допуснато за разглеждане?
Благодаря Ви!
alexander_the_great
Нов потребител

Re: Смяна фамилното име на дете

Мнениеот Pause » 01 Юни 2010, 12:19

Дали,тези чисто емоционални причини които сте описали във въпросът ви могат да се тълкуват като важни обстоятелства по смисъла на Чл19 от ЗГР,разгледани като комплекс.Както и някой имуществени? :idea:
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: Смяна фамилното име на дете

Мнениеот Гост. » 01 Юни 2010, 14:58

Не.
И го знаете и сам/а.
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси