- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ проблем със съседи!!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ проблем със съседи!!!!
Моля помогнете от около 6 год под нас се нанесоха съседи (живеем в къща на сравнително тиха улица)и се почна:пречели сме им като ходим ,като чистим ,като говорим.Пускаха се жалби,но резултат никакъв.Влязоха и в къщи и пукнаха главата на майка ми.Баща ми бе записал съседа като го заплашва,че ще го стреля.Нещата се бяха пооправили до миналата година ,когато сепреместихме да живеем с детето ми при родителите ми за постоянно.От почти 8 месеца се будим от чукане по стените,тропане и всякакви дразнещи звуци.На съседите се разправя ,че понеже детето им тропало вечер те ни го връщат денем.Детето ми е на 5 год. може ли да му се каже да стои мирно.На рожденния му ден направиха скандал защо се скача и бяга - пречели сме им(става въпрос за часовия интервал между 16:00 -17:30 часа).Когато стана скандала бях сама с две деца моето и на приятелка ,чието дете бях взела да гледам.Каза ми се да си правя рожденния ден на заведение ,че те не разрещавали да правя рожден ден в къщата на родителите ми.Уплашиха и моето дете и гостенчето.По същия начин наплашиха и сестра ми и сега тя не смее да дойде с децата си при родителите ни.Съседите около нас чуват разправиите ,но казват ,че ги е страх да ни станат свидетели.Притеснявам се ,за детето си -изплашено е , а и има здравословен сърдечен проблем миналата година правиха операция.МОЛЯ ВИ дайте ми някакъв съвет как да се справя с проблема.
- pateroni
- Нов потребител
Re: Помощ проблем със съседи!!!!
Струва ми се, че производството в този форум трябва да бъде прекратено и жалбата препратена на наказателния форум .
Не става ясно кой е пращал жалби - Вие или другата страна.
Струва ми се, че проблемът може да бъде решен на административно и наказателна правна плоскост:
- да се иска от МВР да им направи предупредителен протокол
- оплакване до прокуратурата (мярват се една телесна повреда, принуда, закана за убийство)
От гл. т. ЕтС, ако има и други собственици, ОС може да вземе решение по спорове за използването на общите части.
От гл. т. чл. 109 ЗС, ми се струва, че е възможен негаторен иск, а по чл. 45 ЗЗД - деликтен. Но не мисля, че това ще успокои обстановката.
Можете да пробвате медиация.
Във всички останали случаи биха трябвали свидетели.
Не става ясно кой е пращал жалби - Вие или другата страна.
Струва ми се, че проблемът може да бъде решен на административно и наказателна правна плоскост:
- да се иска от МВР да им направи предупредителен протокол
- оплакване до прокуратурата (мярват се една телесна повреда, принуда, закана за убийство)
От гл. т. ЕтС, ако има и други собственици, ОС може да вземе решение по спорове за използването на общите части.
От гл. т. чл. 109 ЗС, ми се струва, че е възможен негаторен иск, а по чл. 45 ЗЗД - деликтен. Но не мисля, че това ще успокои обстановката.
Можете да пробвате медиация.
Във всички останали случаи биха трябвали свидетели.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Аз не разбрах, влезли у вас, нападнали ви и т.н.?
Най-лесното - сложете си един СОТ с ПАНИК БУТОН, при скандал и навлизане у вас винаги ще имате свидетели.
Те писали жалби, че им шумите, а вас ви нападнали и няма жалби срещу тях? Ами сами сте си виновни, чакате да убият някого ли?
Най-лесното - сложете си един СОТ с ПАНИК БУТОН, при скандал и навлизане у вас винаги ще имате свидетели.
Те писали жалби, че им шумите, а вас ви нападнали и няма жалби срещу тях? Ами сами сте си виновни, чакате да убият някого ли?
- nikiboy
- Потребител
Жалби има пускани и от наша и от тяхна страна,но нищо.На кварталния му е дошло до гуша от прокуратурата нищо не правят.Почвам да си мисля ,че е истина като се казва :"Правдата е в този ,който разполага с пари".Те са "бизнесмени" ние работещи за други.
Все пак благодаря.
Все пак благодаря.
- pateroni
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|