- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нямаме домоуправител и касиер
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Нямаме домоуправител и касиер
Какво следва?Никой не иска да поеме тая отговорност от блока?
Много искат ,аз да поема железните нерви,
аз не искам и да ми плащат,но има нещо с което съм обвързан и не ставам за утрепки да работя!!!Педантичен съм.Аз не изчаквам ден до пладне да ме успиват за некви си 4 лева на човек.Аз съм човек ,който само един да не си плати ,ще спра асансьора на 20 етажен блок.Чип,донякъде ни устройва.
Аз съм животно,и на такива гадове точно такъв им трябва,затова честните хора искат аз да съм контролата.Аз винаги мога да откажа.Защото съм атлет
Няма да се продават апартаментите,няма да има наематели,няма да отдаваме помещенията към блока под наем.
Ще започнат войните.Хвърковата боклукчийска от горните етажи..По етажите на гадните съседи пред апартаменти ще има миризливки.
Незнам и какво да попитам..
Много искат ,аз да поема железните нерви,
аз не искам и да ми плащат,но има нещо с което съм обвързан и не ставам за утрепки да работя!!!Педантичен съм.Аз не изчаквам ден до пладне да ме успиват за некви си 4 лева на човек.Аз съм човек ,който само един да не си плати ,ще спра асансьора на 20 етажен блок.Чип,донякъде ни устройва.
Аз съм животно,и на такива гадове точно такъв им трябва,затова честните хора искат аз да съм контролата.Аз винаги мога да откажа.Защото съм атлет
Няма да се продават апартаментите,няма да има наематели,няма да отдаваме помещенията към блока под наем.
Ще започнат войните.Хвърковата боклукчийска от горните етажи..По етажите на гадните съседи пред апартаменти ще има миризливки.
Незнам и какво да попитам..
-
namakak - Потребител
Re: Нямаме домоуправител и касиер
Ти си веселяк, но днес изтича крайният срок.
Ей, това 30.06.2010г. е паметна дата, която ще остане в историята, като доста стресов ден. Толкоз срокове: ТР, ИТ- декларации разни, МДТ- по чл. 14 за ЮЛ. До тук- ок., ама и срокът за регистрация по ЗУЕС е от изтичащите...
http://www.vbox7.com/play:0eaae079
Не мога да преценя кой от всичките е фаворит, но според зависи санкцията мога да спретна една подредба.
Казваш си атлет?
Е, скоростните отсечки може и да не са ти стихията, така щото санкциите са ( поне за ЕС) от 20.00 до 100.00. За всеки обект в сградата ( 5 месеца за хигиенист, нищо работа )
Ей, това 30.06.2010г. е паметна дата, която ще остане в историята, като доста стресов ден. Толкоз срокове: ТР, ИТ- декларации разни, МДТ- по чл. 14 за ЮЛ. До тук- ок., ама и срокът за регистрация по ЗУЕС е от изтичащите...
http://www.vbox7.com/play:0eaae079
Не мога да преценя кой от всичките е фаворит, но според зависи санкцията мога да спретна една подредба.
Казваш си атлет?
Е, скоростните отсечки може и да не са ти стихията, така щото санкциите са ( поне за ЕС) от 20.00 до 100.00. За всеки обект в сградата ( 5 месеца за хигиенист, нищо работа )
- Гост.
- Старши потребител
По ангелите, всяка вещ, пък била тя и (етажно-)съсобствена, се нуждае от поддръжка.
Така че по необходимост се налага някой да е касиер (и домоуправител). Добрият стопанин се сеща овреме.
Като че ли решението в етажните собствености е да се привлекат максимален брой лица в управлението, май съм го писал и преди. Или УС + КС + касиер = поне 7 души; или ежегодна ротация на еднолични органи.
Така че - заемете се, успех, а за компенсация поискайте някакво заплащане. Пък ако сте много лют - ще Ви сменят. Макар че като ще живееш с години с някого и той години наред ще трябва да плаща - трябва и с малко любезност.
Така че по необходимост се налага някой да е касиер (и домоуправител). Добрият стопанин се сеща овреме.
Като че ли решението в етажните собствености е да се привлекат максимален брой лица в управлението, май съм го писал и преди. Или УС + КС + касиер = поне 7 души; или ежегодна ротация на еднолични органи.
Така че - заемете се, успех, а за компенсация поискайте някакво заплащане. Пък ако сте много лют - ще Ви сменят. Макар че като ще живееш с години с някого и той години наред ще трябва да плаща - трябва и с малко любезност.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Ще изчакам първо да спре асансьора и сами да се избият,после или аз ще се въведа в бюрократичните неволи без рушвети,или един по-зъл и от мен се закани ,че може и той да стане.
Проблема е,че днешното ръководство си работеше много добре,но има години в които самочувствието на хората опира до авторитета на можещите.Не плащат,като претенцията им е че са с две или три висши образования,същите не се включват в никаква дейност и не идват на събрания.Орицата са от Враца.Друга персона,психоложка направо обижда на любовници...Друга обижда хигиенистката..Абе село с две думи..
Благодаря за отговорите,ако се наложи ще попитам.
Проблема е,че днешното ръководство си работеше много добре,но има години в които самочувствието на хората опира до авторитета на можещите.Не плащат,като претенцията им е че са с две или три висши образования,същите не се включват в никаква дейност и не идват на събрания.Орицата са от Враца.Друга персона,психоложка направо обижда на любовници...Друга обижда хигиенистката..Абе село с две думи..
-
namakak - Потребител
ти не разбрали че домоуправителя в блока е като кмета в едно село:)) ама кмета взима заплата почвай ги полека по закона и всички ще клекнат
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
ти на тия от враца можеш да ги попиташ така , защо вьв враца гарга не каца те ще ти отговорят така- защото е гнездо на орли а ти им кажа тогава какво правиш тук а не си си там там може да са останали само орлите а мьршата е им избягала
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Еволюция или регрес за 80 години
Наредбата закон за етажната собственост написа:Чл. 43. Изборът на нов управител или нов управителен съвет трябва да стане в две седмици от изтичането на срока на стария или от датата на сменяването му.
Ако при гласуването не се получи мнозинство (демек ако се/ ги натискат повече от двама), съгласно чл. 27, ал. I, гласуването се повтаря. В такъв случай е достатъчно относително мнозинство от представените дялове от общите части.
Ако събранието не бъде свикано в срока, то се свиква по молба на който и да е собственик от председателя на областния съд и се председателствува от него или от назначен от него съдия.
Ако не може да се получи мнозинство за избор на управител, въпросът се разрешава чрез теглене на жребие.
Чл. 44. Когато делът на един собственик в общите части надминава половината, той е по право управител.
Чл. 58. В случаите на чл. чл. 54, ал. I, 55, 56 и 57 виновният изгубва право да бъде управител или член на управителния съвет. Освен това, общото събрание може да го отстрани от зданието.
И тогава управителството е било почетна длъжност - и в прекия, и в правнотехническия смисъл на думата.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
namakak каза - Аз съм човек, който само един да не си плати ,ще спра асансьора на 20 етажен блок.
Подкрепям изцяло това мнение. В предишния ми живот като касиер на ЕтС съседи дължаха над 4 месечни сметки просрочие / все нямали /, обясних на техника, че няма откъде да му дам пари защото са еди къде си, спря асансьора за някой друг ден и се платиха сметките...
Но не смятам че това е начин...
Подкрепям изцяло това мнение. В предишния ми живот като касиер на ЕтС съседи дължаха над 4 месечни сметки просрочие / все нямали /, обясних на техника, че няма откъде да му дам пари защото са еди къде си, спря асансьора за някой друг ден и се платиха сметките...
Но не смятам че това е начин...
- dikobraz
- Потребител
до-kontrol Това за чл 44 от новите изменения ли е,защото в този закон го няма или не е цитирано така.
- toni_sf
- Активен потребител
до-namakak Щом казваш ,че сте 20 етажен блок сте поне с два асансьора и поне тока Вие средно 400лв месечно само за тях.Моят съвет е изберете си УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ КОНТРОЛЬОРИ и с решение на ОС си наемете фирма която да се грижи за общите части и тогава ще видиш как всеки плаща
- toni_sf
- Активен потребител
Темата поначало е стара. А аз съм написал откъде ми е находката.
- kontrol
- Активен потребител
Наредбата закон извинявам се нищо не ми говори, сега има нов проекто закон за изменение и допълнение на ЗУЕС.Аз съм го прегледал но чакам да се приеме и да се публикува в Държавен вестник ,за да е в сила а и съм сигурен,че ще има промени и в тези текстове който са публикувани на сайта на министерството.
- toni_sf
- Активен потребител
Няма необходимост от толкова сложни действия, достатъчно е да си вземете адвокат.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Добър съвет но на всяко действие има противоположно стига да не си се скарал със ЕС
- toni_sf
- Активен потребител
Не, просто, един организиран човек също ще свърши работа. Но адвокатите по принцип работят предимно с хора. Би трябвало да се ориентира бързо по стълбиците разни на йерархиите в групата на Етажната собственост.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Е аз съм слушал на ОС двама адвокати как оставиха съмнения за ЕС и объркаха толкова много другите си съседи ,че сега е хаос и честно Ви казвам съжалявам ,че живеят в един и същи вход и ще чакаме да видим съдебното решение
- toni_sf
- Активен потребител
namakak написа:Ще изчакам първо да спре асансьора и сами да се избият,после или аз ще се въведа в бюрократичните неволи без рушвети,или един по-зъл и от мен се закани ,че може и той да стане.
Тази тема я забрави нали но се шляеш из други това е демокрацията и свободата
- toni_sf
- Активен потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|