- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съсед паркира пред гаража ми твърди, че има право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Съсед паркира пред гаража ми твърди, че има право
Съсед паркира пред гаража ми и твърди, че има право. Проблема е, че като има паркирала кола аз няма как нито да излезна от гаража, нито да си вкарам колата в него. Въпросния съсед твърди, че мястото пред гаража се води общо. Така ли е в действителност и ако ДА има ли начин с някакъв документ да се защитя.
- velvet_nn11
- Нов потребител
Re: Съсед паркира пред гаража ми твърди, че има право
Съдедът Ви нарушава чл.98, ал.2, т.2 от ЗДвП. Сигнализирайте КАТ.
Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
2. до престояващо или паркирано пътно превозно средство от страната на движението;
3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в участъци с ограничена видимост;
4. върху трамвайни и железопътни линии или в такава близост до тях, която може да затрудни движението на релсовите превозни средства;
5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;
6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;
7. на платното за движение, където разстоянието между пътното превозно средство и пътната маркировка, забранена за пресичане, е по-малко от 3 метра или с пътен знак е забранено изпреварването;
8. върху пътна лента, предназначена за движение на бавнодвижещи се пътни превозни средства, обозначена с пътен знак.
(2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;
4. на места, определени за инвалиди;
5. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) на пътя - за регистрирани пътни превозни средства, свидетелството за регистрация на които е отнето или върнато в Министерството на вътрешните работи;
6. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.
Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
2. до престояващо или паркирано пътно превозно средство от страната на движението;
3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в участъци с ограничена видимост;
4. върху трамвайни и железопътни линии или в такава близост до тях, която може да затрудни движението на релсовите превозни средства;
5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;
6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;
7. на платното за движение, където разстоянието между пътното превозно средство и пътната маркировка, забранена за пресичане, е по-малко от 3 метра или с пътен знак е забранено изпреварването;
8. върху пътна лента, предназначена за движение на бавнодвижещи се пътни превозни средства, обозначена с пътен знак.
(2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;
5. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) на пътя - за регистрирани пътни превозни средства, свидетелството за регистрация на които е отнето или върнато в Министерството на вътрешните работи;
6. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.
- sogio
- Потребител
А как седи въпроса, ако достъпа до гаража е през вътрешния двор на кооперацията. Важи ли чл.98, ал.2, т.2 от ЗДвП в този случай и може ли потърпевшия да се обърне към КАТ? А към автомобил за репатрация?
- avalche
- Нов потребител
2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
Много е неясна т. 2, на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
Ето тази т. 2 предизвиква доста препирни /считай "спорове"/ у живеещите в обособен вход на ЕС. КОГАТО ТОВА ЗАТРУДНЯВА ДОСТЪПА ДО ТЯХ. Много разтегливото понятие ЗАТРУДНЯВА ДОСТЪПА ДО ТЯХ не дава яснота достъп на какво на МПС или на живеещите. Ако достъпът на живеещите или изобщо на всякакви хора не се затруднява, паркирането на МПС може евентуално да затрудни пожарната или на линейката /понеже живеещите в обособения вход на ЕС са на пределна възраст и са с мисълта постоянно за това така нужно превозно средство/. Горките стари люде. Те не са разбрали още, че идването изобщо на линейката е под въпрос или че ще дойде това возило /както е в повечето случаи/ след часове, вместо в необходимия срок. По една или друга причина. Иначе паркирането на линейката може да бъде осъществено на няколко метра от желаното от тях место пред жилищния блок, но тези няколко метра притесняват далеч повече, отколкото самото идване на медиците.
Много е неясна т. 2, на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
Ето тази т. 2 предизвиква доста препирни /считай "спорове"/ у живеещите в обособен вход на ЕС. КОГАТО ТОВА ЗАТРУДНЯВА ДОСТЪПА ДО ТЯХ. Много разтегливото понятие ЗАТРУДНЯВА ДОСТЪПА ДО ТЯХ не дава яснота достъп на какво на МПС или на живеещите. Ако достъпът на живеещите или изобщо на всякакви хора не се затруднява, паркирането на МПС може евентуално да затрудни пожарната или на линейката /понеже живеещите в обособения вход на ЕС са на пределна възраст и са с мисълта постоянно за това така нужно превозно средство/. Горките стари люде. Те не са разбрали още, че идването изобщо на линейката е под въпрос или че ще дойде това возило /както е в повечето случаи/ след часове, вместо в необходимия срок. По една или друга причина. Иначе паркирането на линейката може да бъде осъществено на няколко метра от желаното от тях место пред жилищния блок, но тези няколко метра притесняват далеч повече, отколкото самото идване на медиците.
- lakavitsa
- Потребител
Със огромно съжаление ще ти кажа, че живееме в БАНАНА РЕПАБЛИК..... Това ми се случи преди години в чужбина и проблема ми беше решен на момента само с едно обаждане до местната полиция.
Тук в тази държава, този наглец дето ти прави тези проблеми, може да ти скъса нервите, че даже и да те набие ако е по-здрав от теб. Пак казвам, за съжаление WELCOME TO ABSURDISTAN.....
Тук в тази държава, този наглец дето ти прави тези проблеми, може да ти скъса нервите, че даже и да те набие ако е по-здрав от теб. Пак казвам, за съжаление WELCOME TO ABSURDISTAN.....
- limited
- Нов потребител
Аз имам същия проблем и го реших като си поставих заключващо се антипаркинг устройство - струва около 120-150 лв /забравих точно/ и се продава от "Трафик пътна сигнализация", на моста на Бакърена фабрика /ако си от София/. Вече 2 години нямам проблем, но чакам всеки момент Общината да ме глоби, защото по принцип това нещо май се поставя от КАТ или трябва разрешение от някой!
- pspetia
- Младши потребител
до-pspetia трябва ти разрешение от общината да си плащаш парко място
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
*toni_sf Защо трябва да плащам паркомясто като си имам гараж, но не мога да го ползвам от навлеци! Тогава Общината или който трябва да ми осигури свободна денонощна възможност да си ползвам гаража! Нарушават ми правото да се разпореждам със собствеността си както намеря за добре! Изв. за нервите,но... аз очаквам някой да ме санкционира за това нещо! Все пак благодаря!
- pspetia
- Младши потребител
Мисля, че решението на проблема Ви е "ПАЯКЪТ" на общинската фирма Паркинги и гаражи. Викайте го винаги, когато съседът паркира пред гаража Ви. Уверявам Ви, че съседът ще бъде вразумен чрез таксите за "евакуация на МПС"
- luba
- Младши потребител
*luba - какво правим в населено място в което няма паяк????
- pspetia
- Младши потребител
до-pspetia измисли някоя гадост например спирачна течност
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Как стои въпроса за достъп от улицата до собствения ми гараж през вътрешен двор, който е чужда собственост. Имам ли права над територия пред гаража ми и да престоявам пред гаража или само трябва да премина през двора и вляза в гаража. Трябва ли да сключвам договор със собственика на двора за преминаване през чужд имот. Вече 5 г. нямам проблем, но напоследък той твърди, че нямам право да ползвам дворното му място за престой, а трябва да прибирам колата си в моята собственост- гаража.
- ivbost
- Нов потребител
ivbost написа:Как стои въпроса за достъп от улицата до собствения ми гараж през вътрешен двор, който е чужда собственост. Имам ли права над територия пред гаража ми (само на т.н. "улица пред гаражите -пътя") и да престоявам пред гаража (време за отваряне и затваряне на гаражната врата) или само трябва да премина през двора и вляза в гаража (ДА, при дистанционно отваряне и затваряне). .............
- anserk
- Активен потребител
то е веме вече общините да вземат мерки за паркирали коли пред блокове на тротоари и на малки улички, ако имаш кола да имаш гараж, иначе такса паркиране или такса престой иначе не може да се разминеш от автомобили около блоковете всеки си спира кьдето поиска и както иска то затова направиха особено места за паркинги но там трябва да се плаща нали
- toni_sf
- Активен потребител
Каква ти спирачна течност? Хората забиват кирки! Може да опиташ и с други средства. На познат му бяха сипали няколко кг. захар или сол. Кофти. После той им го върнал. На война, като на война. Очудващо е как едно противопаркинг средство е подействало. Ако е темерут ще вика общината и предписание за демонтаж, може и глоба.. Защо не се размените- продай му гаража, а ти паркирай на неговото място! Успех
- todorst
- Потребител
до- todorst е това с кирките показваш показност и може да се стигне до саморазправа затова по тихите елементи те носят поражение за много дьльг период
- toni_sf
- Активен потребител
Здравейте,
Аз имам подобен проблем - една съседка непрекъснато паркира пред гаража ми. Предупреждавал съм я многократно но тя не обръща никакво внимание, когато тръгна да излизам или да се прибирам с колата трябва да я търся да си премести нейната кола. Мисля да подам писмена жалба до КАТ.
Бихте ли ми казали дали има стандартни бланки или някакви формуляри, които да се използват в този случай или се подава жалба със свободен текст.
Благодаря ви предварително.
Аз имам подобен проблем - една съседка непрекъснато паркира пред гаража ми. Предупреждавал съм я многократно но тя не обръща никакво внимание, когато тръгна да излизам или да се прибирам с колата трябва да я търся да си премести нейната кола. Мисля да подам писмена жалба до КАТ.
Бихте ли ми казали дали има стандартни бланки или някакви формуляри, които да се използват в този случай или се подава жалба със свободен текст.
Благодаря ви предварително.
- sgrapt
- Младши потребител
по-възпитателно е да викнете паяк, ако във вашият град има такъв. пригответе се и да заплатите за "услугата", вече не е безплатна.
Също така съм чувал, че четири срязани гуми рязко намаляват желанието за повторно паркиране на нерегламентираното място.
Също така съм чувал, че четири срязани гуми рязко намаляват желанието за повторно паркиране на нерегламентираното място.
- naughty
- Потребител
до-sgrapt Най лесният вариант е да си поръчате лепенки с надпис не паркирай но такива и с такова лепило както са направени стикерите за ГО и го лепнете на предното стъкло точно над волана
- toni_sf
- Активен потребител
Благодаря ви за отговорите. Паяка като платен вариант не ме устройва, а лепенките едва ли биха имали необходимия ефект. Надявам се, че писменна жалба до КАТ би помогнала. След няколко акта за неправилно паркиране би трябвало да се откаже да паркира пред гаража ми при положение, че на улицата има свободни места.
- sgrapt
- Младши потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|