Живея в чужбина вече близо 2 години. Имам дъщеря на 3.6г от жена, с която нямам сключен граждански брак. Помежду ни отношенията не вървяха и сме разделени. Детето живее с нея, във фамилен имот (на моите родители), не работи и живее изцяло от издръжката, която изпращам редовно, всяка седмица и помощта на родителите ми, които освен, че плащат всички сметки й дават пари на ръка, пазаруват прана и абсолютно всичко необходимо за отглеждането на детето, а и майката, разбира се, защото тя няма никакви доходи или имоти. Спорът между нас е за детето и за това, че тъй като аз нямам възможност да пътувам често до България, но мога да осигуря транспорта на детето и придружител - родителите ми, негови баба и дядо, с които дъщеря ми се чувства много комфортно, тъй като майка й я оставя със седмици при тях. Време, през което детето ми не плаче и не иска да се връща при майка си.
Объркан съм, искам да си виждам детето, но не зная дали да заведа дело за попечителство или може би по-правилно ще е разрешение за виждане на дете, тъй като бившата ми жена не разрешава детето ни да напуска България.
Зная, че ще ми е необходим много добър адвокат, защото не е лесно да се отдели дете от майка, за това ще съм Ви благодарен, ако ми изпратите и кооридинати на такъв.
Всяко мнение и съвет ще ми бъде от полза. Твърдо решен да не прекъсвам връзката с детето си.
- Дата и час: 22 Дек 2024, 10:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дело за попечителство или разрешение за виждане на дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: дело за попечителство или разрешение за виждане на дете
Практически, сте живели на семейни начала, като по време на вашето същителство ви се е родило дете, което най-вероятно сте припознали.
Вие заминавате за чужбина, а "съпругата" ви оства да живее в дома където се е осъществявало вашето фактическо съжителсство. С доходите поемате издръжката на майката и детето ви.Като предполагам, че след като сте имали спор относно детето - при кого да бъде, сте разговаряли с майката за раздяла.
Дефакто, когато сте заминали извън България, детео ви е било на 1г и 6м, от който момент майката се грижи за неговото възпитание, здравословно състояние и други ежедневни нещица НЕмаловажни за израстването на детето ви. Вие през тези 2 години, не сте осъществявали контакт с детето си (за което финасовото състояние не ви оправдава), и в еднин даден момент иската да вземете детето от майката.
1. Нямате шанс, това че работите в чужбина и получавате добри доходи единствено ще наклони везните в полза на детето (издръжка).Детето ви е много малко, към този момент ТО има нужда повече от грижите на майката.
Не съм адвокат - но моят съвет е да се споразумеете с нея.
Вие заминавате за чужбина, а "съпругата" ви оства да живее в дома където се е осъществявало вашето фактическо съжителсство. С доходите поемате издръжката на майката и детето ви.Като предполагам, че след като сте имали спор относно детето - при кого да бъде, сте разговаряли с майката за раздяла.
Дефакто, когато сте заминали извън България, детео ви е било на 1г и 6м, от който момент майката се грижи за неговото възпитание, здравословно състояние и други ежедневни нещица НЕмаловажни за израстването на детето ви. Вие през тези 2 години, не сте осъществявали контакт с детето си (за което финасовото състояние не ви оправдава), и в еднин даден момент иската да вземете детето от майката.
1. Нямате шанс, това че работите в чужбина и получавате добри доходи единствено ще наклони везните в полза на детето (издръжка).Детето ви е много малко, към този момент ТО има нужда повече от грижите на майката.
Не съм адвокат - но моят съвет е да се споразумеете с нея.
- sisi19
- Потребител
Re: дело за попечителство или разрешение за виждане на дете
Има логика в предходния пост.
Ще добавя че за попечителство не може да става и дума, освен това без съгласието на майката, надлежно документирано, детето не може легално да напусне пределите на РБ.
Ще добавя че за попечителство не може да става и дума, освен това без съгласието на майката, надлежно документирано, детето не може легално да напусне пределите на РБ.
- apknokia
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|