начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

На кого е имота?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

На кого е имота?

Мнениеот daniel04 » 09 Авг 2010, 21:15

Добър вечер,

Моля за вашето съдействие! Казусът е следният. Даваме къща на село под наем от 2005 г., квартирантите не си плащат наема от тогава, който е в размер на 30 лв. През 2008 г. са се разбрали с бащата ми да я купят като са подписали някакъв договор на хвърчащ лист (който е изгубен от наша страна) и са му дали около 1000 лв.Обещали са, че срещу документите(нотариален акт и т.н.) ще му дадат останалите пари, които са около 1500 лв. Договорът не е заверен никъде. Наемът надхвърля вече дадената сума, а аз искам да върна имота в семейството, мога ли да си търся правата като настоящ собственик(т.е. Баща ми)без страх от дело. МНОГО БЛАГОДАРЯ!
Това наистина е важно за мен, моля ви.
daniel04
Младши потребител

Re: На кого е имота?

Мнениеот Pause » 10 Авг 2010, 11:05

Чл.18. Договорите за прехвърляне на собственост или за учредяване на други вещни права върху недвижими имоти трябва да бъдат извършени с нотариален акт.

Правилото е императивно.Така ,че баща ви е собственик,споменавате някакъв договор с неясен произход на които трудно би се дал отговор както и ако е само един екземпляр не може да се каже за какво точно са се задължили.Затова писмената форма е за предпочитане.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот daniel04 » 10 Авг 2010, 20:40

Много Ви благодаря,Pause,извинявам се за отнетото време.
daniel04
Младши потребител

Мнениеот Pause » 10 Авг 2010, 20:44

Харесва ми една фраза и ще ти я кажа. Помагайки на другите,давам на себе си. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Авг 2010, 00:34

След години ще харесаш и друга- егоизмът не е порок. :P :lol:
Алтруизма и егоизма са като скачени съдове - балансът е трудно постижим, но нЕма лошо да си давателен... :lol:
Гост.
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба