начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

подялба на кредит при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба на кредит при развод

Мнениеот mimeto_8189 » 13 Авг 2010, 11:10

Здравейте!
Казуса е следния:Приятелят ми е женен,но от 1 год.не живее със съпругата си,с която по време на брака теглят кредит,който заедно с лихвите е 55 000лв.От тези пари той е използвал само 6 000лв.,а тя-останалите-около 30 000лв.Сега се опитват да се разведат по взаимно съгласие,но тя протаква нещата,тъй като не иска да подпише споразумение(с нотариална заверка),че дължи тези пари.Въпросът е,че приятелят ми е титуляр по кредита,а тя-солидарен съдлъжник,няма поръчители и ипотеки,тъй като кредита е с преференции.През цялото време тя е внасяла месечните вноски и почти всички извлечения са на нейно име,въпреки,че парите са от семейния бюджет.Въпроса ми е как може по друг начин да се докаже,че тя е използвала парите?А ако в случай,че се съгласи на споразумение с нотариална заверка-съдът признава ли ги тези споразумения или е по-удачно кредита да се раздели в споразумението по чл.51 СК?
И още нещо-някой ако има мнение за адв.Даниела Хаджова и адв.Радослав Шулев,моля ако не е коректно тук,поне на ЛС да ми пише!
Благодаря,предварително!
mimeto_8189
Нов потребител

Re: подялба на кредит при развод

Мнениеот donna » 13 Авг 2010, 16:35

Скъпа ,като си се набутала на място където семейството е теглило кредит с оглед бъдещето си и т.н , ще изтърпиш и последствията , права е жената да не иска да подпише каквото на оня ваш приятел му се иска . Никой не му е виновен на тоя ,че му се е .........оная работа ,сега ще търпиш последствията това .
Плаща , щото в една нормална държава каквото БГ не е един такъв щеше и кредит да плаща и да си издържа бившата съпруга!

Ама сте и нагла настоящо -бившата съпруга дължи тия пари , НИЩО не дължи приятелят ви дължи това е!
donna
Старши потребител

Мнениеот Pause » 13 Авг 2010, 16:42

Чл.121. (1) Освен в определените от закона случаи солидарност между двама или повече длъжници възниква само когато е уговорена.
(2) (отм.,ДВ,бр.12 от 1993 г.)
Чл.122. (1) Кредиторът може да иска изпълнение на цялото задължение от когото и да е от длъжниците.
Дори и да се раздели със споразумение ще има сила за бившите съпрузи,не и за банката.Тя си има договор за кредит и въз основа на него упражнява претенциите си. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот mimeto_8189 » 13 Авг 2010, 16:43

Не сте толкова компетентна по случая,за да ми казвате какво да търпя и какво не,защото жена му си ходеше при любовниците в испания с тия пари,даже и в кредитната история им се вижда,че е прехвърлила 2 пъти по 10 000лв.в сметка в испания,така че не те питам какво да търпя,а търся правна помощ!Явно ти и в тази област не си компетентна,така че твоите съвети не ми трябват,а на професионалисти-каквито има в този форум!Явно и ти си някоя такава с огромни задължения и се чудиш на кой да ги прехвърлиш!Ако някой разбира от тези неща нека пише,ако мисли да ми се прави на много открехнат като тази госпожа-няма смисъл!
mimeto_8189
Нов потребител

Мнениеот donna » 13 Авг 2010, 18:30

Много по компетентна съм от колкото смяташ , хак да ти е, тва е цената на новия живот и виренето на оная работа !
Ревнала за приятеля ,реве щото ще плаща , щото докато оная работи в чужбина нашия си е вял байрака ,сега вс. последсвия ще си изтърпиш- това е!

За твое сведение ,аз съм една от най-добрите в този форум ,но на такива като теб бих казала да си обират крушите от тука и да не се вестяват по-вече...така е маце като не ти стиска !Eй уби рибата жена му ходела при любовниците , пък той теглили кредит/така както е написано явно с тая цел е теглен да ходи жена му при любовниците/ ...тия ги разправяй на някой ,който да ти повярва ...ха ха ха !

И гледай да не се постарая да си обереш крушите от тука.

Здрасти колеги ,не съм влизала много отдавна ,жалко че ще започна с тая тема и с тая жалка чаршафена история, предоставена от незнайната любовница ,на незнайния герой!
donna
Старши потребител

Мнениеот mimeto_8189 » 13 Авг 2010, 21:53

Явно не ти достига мозъчния капацитет,за да разбереш какво питам!Май нещо се вживяваш в ролята на съдник.Както и да е,не ми се занимава с тебе,тъй като си ми доста под нивото,но не забравяй,че от хора като мене си изкарваш хляба или най-вероятно не,след като имаш толкова свободно време да пишеш по форумите.Доста свободно време има човек,който живее със заблудата,че е един от най-добрите във форума:):):)

С лош човек можеш да се разбереш,но с прост-никога!Поради тази причина не смятам и да продължавам да се занимавам с тебе donna или която и да си незнайна героиня!
mimeto_8189
Нов потребител

Мнениеот mimeto_8189 » 13 Авг 2010, 21:58

И още нещо-момиче,след като имаш претенции,че много знаеш и си много добра,мой съвет е да си обърнеш внимание на речника,правописа и пунктоацията,щото сигурно и името не можеш да си напишеш без грешка!И си гледай твоя живот,а не съди другите хора,щото нали знаеш приказката(а може и да незнаеш)-Присмеяла се куката на кривото дърво!
mimeto_8189
Нов потребител

Мнениеот bulgarboy » 14 Авг 2010, 01:14

donna,защо не замълчите отново за дълго Коментара Ви ме :roll:
bulgarboy
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Авг 2010, 01:18

:) Изкарвайки си хляба с проблемите човешки, без претенции за професионални качества, да вметна - търсената корелация между брой форумни постовете и вероятна липса на ангажименти не е коректна.
Дори вие, ако и да сте вероятно ангажирана, за последните 12 часа имате 4 поста. :)
Толкоз по тази тема.

mimeto_8189 написа:приятелят ми е титуляр по кредита,а тя-солидарен съдлъжник

Потърсете колега, ангажиран в реалността, който да ви укаже евентуалните начини и възможности за изплащане на кредита от съпругата, вкл. и как да докажете, че половината от сумата не е разходвана от приятелят ви, и че месечните вноски, платени от нея, са от семейния бюджет.

п.п. Хайде, без съвети, моля. Аз искам да чета професионалните мнения на колегата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bulgarboy » 14 Авг 2010, 01:42

супер,мен също ми се четат професионални мнения
bulgarboy
Младши потребител

Мнениеот d_d » 15 Авг 2010, 10:58

Мимеее, приятелят ти ще духа супата. Ако искаш може и да му помагаш в това начинание ! :D

Причините са 2 бр. -
1. Щото сте тъпи
2. Поради една разпоредба в ТЗ, ама няма да ти кажа коя, поради т.1

П.П.
Честит ти имен ден !
d_d
Потребител

Назад към Семейни казуси