начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Оспорване родителските права на майката

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оспорване родителските права на майката

Мнениеот racho99 » 16 Авг 2010, 16:12

Здравейте,
изчетох доста по темата, но все пак бих желела за мнение относно това, какви са шансовете на бащата на детето ми да оспори родителските ми права.
Фактите са следните: Нямаме брак. Дъщеря ни е на 3г- припозната от бащата. Вече от 1г. не живеем заедно с бащата, детето живее при мен, в собственото ми жилище. Бащата го посещава често, и дори веднъж го води на почивка- никога не съм отказвала достъп и посещение, дори и на бабата и дядото по бащина линия. Получавам от бащата месечна издръжка.
Аз самата съм самостоятелна - имам стабилна работа и печеля добре. Не пуша, почти не пия, не вземам лекарства и наркотици. Мога спокойно да се грижа за детето, дори и без издръжката.
Проблема ни е, че при всеки един скандал между нас, бащата ме заплашва, че ще ми отнеме детето с кавито и да е средства. Казва, че срещу малко пари всико е възможно.
Желая да урегулирам нашите права по отношение на дето в съда по взаимно съгласие, но се страхувам какви ли "компромати" може да изавади бащата срещу мен, ако не успеем да постигнем съгласие.
Мария.
racho99
Нов потребител

Re: Оспорване родителските права на майката

Мнениеот Гост. » 16 Авг 2010, 22:48

Ако е останала някаква диалогичност в отношенията ви с биологичния баща на детето - прочетете чл. 127 от СК ( има го на сайта на лекс)- едно споразумение с нотариално удостоверяване на подпис и съдържание е добро начало за доброволно уреждане на проблема.
Успех.

п.п. Не се впечатлявайте особено от отправените заплахи.
Гост.
Старши потребител

Re: Оспорване родителските права на майката

Мнениеот namakak » 16 Авг 2010, 23:29

Страха е еднакъв и за женския и мъжкия пол.И него ще го е страх,от това което би предприел,и още повече че ще го е причинил и на детето си,което винаги желае майчина обич и предпочита МАМА.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Семейни казуси