начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Принудително лечение на алкохолик?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Принудително лечение на алкохолик?

Мнениеот a_milanova » 16 Авг 2010, 10:28

Здравейте. :)
Бих искала да Ви помоля за съвет.

Аз съм на 21 години от София имам бебе на 9 месеца. С бащата на детето ми нямаме брак , но живеем на семейни начела. Сестра ми е на 26г и има две деца съответно по голямото е на 7г а по малкото на 1,6г. И тя няма брак с бащата на децата си но живеят заедно. И така всички заедно и майка ми живеем в двустайно жилище. Това на кратко като инфо за мен. А ето и моя проблем. Майка ми е алкохоличка и не желае да се лекува. Не може да започне работа , защото ходи пияна или изобщо не ходи на работа и я уволняват. Аз и сестра ми сме в отпуск по майчинство и не можем да започнем работа сега, а и след като изтече този отпуск не знам как ще може защото няма кой да гледа децата. В детските заведения места няма , а на майка ми очевидно не може да и се гласува такова доверие. Моят мъж и зет ми работят и не могат да гледат не прекъснато децата. И от цялата работа излиза че ние със сестра ми трябва да си седим в къщи и да си гледаме децата мъжете ни да работят за да можем да свързваме двата края и майка ми да си седи и да си пиянства и така до без край. А вярвайте ми вече не мога да издържам това.:roll:

Искам да Ви помоля ако знаете да ми кажете как става принудителното вкарване на алкохолик за лечение в държавна клиника?

Предварително Ви благодаря за отделеното време.

( (Боже колко ме е срам.........))
Последна промяна a_milanova на 16 Авг 2010, 22:20, променена общо 1 път
a_milanova
Нов потребител

Re: Принудително лечение на алкохолик?

Мнениеот REVOLUTION » 16 Авг 2010, 10:50

Здравейте , на първо място е редно да се отбележи , че майка Ви няма правно задължение нито да работи , нито ако не работи да гледа децата Ви.Това може да стане само доброволно.
Относно настаняването за принудително лечение от алкохолизъм , то съгласно действащата нормативна база е невъзможно.Страдащите от алкохолизъм подлежат на лечение само в условията на доброволност.
Единствената възможност за принудително лечение е , ако вследствие на злоупотребата на алкохол се е развило/отключило психично заболяване(в тесен смисъл) съгласно Закона за здравето , под въздействието на което майка Ви е опасна , може да извърши престъпълние.Ако тези обстоятелства са налице се подава сигнал до Районната прокуратура , която да извърши проверка и ако се съберат необходимите данни да внесе искане за настаняване за принудително лечение.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот a_milanova » 19 Авг 2010, 19:57

Само да уточня че не ми е отеснял апартамента. Майка ми е алкохолик за ради това баща ми ни напусна. Като по малка ме пребиваше от бой и много пъти ми се е налагало да спя по улиците защото тя не ме чува че званя. Сега като съм по голяма и не може да прави тези неща краде от мен. Пари бижута и т.н.

anette честно казано ми пука повече за 9 месечната ми дъщеря от колкото за майка ми. :evil: Защото веднъж отидох на итервю за работа и когато се прибрах тя беше пияна а детето ми мръсно не преобуто и гладно. :!:

Такаче вие май повече съдите хората от колкото да има давате съвети.

Бих казала, че с алкохолизма си е опасна за здравето на децата и на себе си.
Апартамента е разделен на баща ми, който не съм виждала от 7 години, и на майка ми при развода.
Родителите на съпругът ми са настанени в общинско жилище в Плевен и нямат особено много средства.

А и не е проблема, че живеем с нея напротив аз ако се изнеса (надявам се скоро това да стане) много ми се иска да я взема със себе си( майка ми имам в предвид), но преди всичко това да се случи искам тя да се лекува.

От това, че няма какво да пие почна да се вижда с един циганин и двамата си поркаха разреден спирт :shock: Започна да го води в къщи и така нататък. Намирала съм празни шишета от алкохол и спирт по земята, скрити зад легла , дивани и къде ли не. Ако това не е опасно за нея и за децата не знам кое е. Трите деца се расхождат из апартамента непрекъснато. Едното е на 7г второто е на 1.9м а третото е на 9м. Най голямото и средното ходят третото лази.
Извинявам се че не споменавам имената на децата просто така ми се вижда по редно.
a_milanova
Нов потребител

Мнениеот Pause » 19 Авг 2010, 20:43

a_milanova написа:

Защо не се допитате за съвет и препоръка до Закрила на детето. :roll:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 20 Авг 2010, 14:34

Pause написа:
a_milanova написа:

Защо не се допитате за съвет и препоръка до Закрила на детето. :roll:

Развеселихте ме. Кое дете ще закриляме: питащата или детето й. Щото по отношение на второто , бабата няма задължения. Родителите са натресли и себе си и детето в къщата на бабата.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Pause » 20 Авг 2010, 15:05

Реално е така ,но подхождайки с разбиране към проблема може да се намери по благоприятен изход и развитие.Нали съм си оптимист :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси