начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

защо да си изберем професионален домоуправител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: защо да си изберем професионален домоуправител

Мнениеот georgiev_sfbg » 07 Окт 2010, 21:37

toni_sf написа:значи според теб, всяка една чистачка която е наета от Управител на ЕС ,може да не си плаща данък , :D Аз съм сигурен в едно ,след малко време ще тръгнат и такива проверки нека само да минат регистрациите в общината

...нещо бъркаш нещата и имам чуството, че в главата ти, е пълна "боза"! 8)
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Окт 2010, 07:26

до-georgiev_sfbg Нямам идея защо мислите ,че ги бъркам, но в едно съм сигурен ;този закон така добре ще заработи след време; ,че всички Управители на ЕС ще се чудят как да обясняват на ОС как ще имат данъчна проверка :wink: и не Ви ли се струва ,че все повече и повече се затяга режима .И ми се струва ,че в скоро време и НАП ще почне проверки .И понеже засегнахте темата за договорите ще Ви кажа ,че по указание на ИТ всеки един портиер който работи при мен трябва да е на трудов договор, а всяка една чистачка мога да я сложа на граждански :D защото имало разлика между постоянно работно място и временно или по точно така казано ;определено работно място;
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 08 Окт 2010, 21:15

toni_sf написа:до-georgiev_sfbg Нямам идея защо мислите ,че ги бъркам, но в едно съм сигурен ;този закон така добре ще заработи след време; ,че всички Управители на ЕС ще се чудят как да обясняват на ОС как ще имат данъчна проверка :wink: и не Ви ли се струва ,че все повече и повече се затяга режима .И ми се струва ,че в скоро време и НАП ще почне проверки .И понеже засегнахте темата за договорите ще Ви кажа ,че по указание на ИТ всеки един портиер който работи при мен трябва да е на трудов договор, а всяка една чистачка мога да я сложа на граждански :D защото имало разлика между постоянно работно място и временно или по точно така казано ;определено работно място;

Изображение
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 09 Окт 2010, 14:09

За това, как ще се урежда договорянето, си има законодателство. По-важното е решаване на проблема с управлението на ЕС и съдържанието му в това отношение. По-важното е да се върви към политика на управление на ЕС с професионален домоуправител, а параметрите на управлението ще се уточняват в договор.
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 10 Окт 2010, 11:40

Е тук имаше малко отклонение от темата , за въпроса за договорите, :D а и друго се чудя ,хем се вижда накъде отиват нещата със законите и не се мисли в перспектива а гледаме сегашното как е.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 10 Окт 2010, 12:03

toni_sf написа:Е тук имаше малко отклонение от темата , за въпроса за договорите, :D а и друго се чудя ,хем се вижда накъде отиват нещата със законите и не се мисли в перспектива а гледаме сегашното как е.

Как да се изразя, но аз съм се занимавал със законотворство в областта на държавното управление, и с доста закони съм запознат, като философия.
Та и тук нещата са такива. Инициатор на политика са обикновено заинтересованите лица, но когато те "помпят" само с юридически аргументи, а не с резултатите от управлението на етажната собственост и с философията на отношенията в етажната сибственост, то започваш да отбягваш или търсиш друга дискусия.
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 10 Окт 2010, 12:38

до-todorb2000 Аз да си призная честно искам да чуя много мнения по въпроса за професионалният домоуправител, защото това ми е работата, и за това зададох тази тема тук, но срещнах съпротива от страна на юристи, и досега все още няма аргумент, дали мойта дейност е правилна или все още лежим на старото правило , аз живея но не плащам. Темата е разгледана поне над 2000 пъти и няма мнения ,това според мен е болест на обществото в което живеем.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 10 Окт 2010, 14:08

Така е, за съжаление. Уважавам всяко мнение, стига да е поднесено коректно. Но и аз като Вас проверявам "предавателната функция" на форума. Понякога и от упрека се вижда полезния ход, но когато влизаш във форума да се караш, да бъдеш вулгарен, да се покажеш колко много знаеш и т.н., няма как да излезе "функционална" дискусия.

И пак ще се повторя или аз вече не знам, за кой ли път го казвам, но темите са юридически, а участниците различни, дето се казва "от кол и въже" :D Но такива са гражданите на България :)
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Окт 2010, 09:21

до-todorb2000 Е все пак е форум ,всеки има право на мнение по даден казус, аз също уважавам всяко мнение тук, и харесвам и желая да има дискусия по дадена тема.Ето сега предстои промяна в закона ЗУЕС ,не виждам някои да се интересува за какво става въпрос
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 11 Окт 2010, 10:03

До toni_sf,
Пишем си ние с теб тук, а другите, какво ли си викат??? :D
Ниска гражданска култура, то и затова ние е съдебната власт такава, то и за това уважаваните от мен юристи, са се превърнали в обикновени чиновници. Но какво да се прави? Такъв е българинът. Псува и беснее на маса, а една жалба, не сяда да напише.
Българинът не познава законите, както се казва философски, а като не ги познава, същият позволява на недобросъвестни юристи, да си играят с него.
НИСКА ГРАЖДАНСКА КУЛТУРА!!!
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Окт 2010, 10:41

Е това е нормално и не го считам чак за толкова важно,не всеки е длъжен да знае какво да прави в даден момент.Но трудно възприемам безотговорноста която е налегнала обществото ни.И затова много се възползват от незнанието ,нямам впредвид само един бранш , а изобщо.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 12 Окт 2010, 08:06

Днес във вестник 24ч е публикувана статия за" Професионалният домоуправител".И съм много благодарен на автора на публикацията защото е посочил много истини,както имаше и намеци тук ,че съм бил брокер и как съм щял да скубя живущите.Който желае може да я прочете и ще разбере каква е разликата между фирмите който са от минимум 1,5г на пазара ,за тази услуга
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 12 Окт 2010, 22:37

Професионален домоуправител
Предложения за цени
Всяка сграда и нейните обитатели имат различни нужди и потребности. Затова ние Ви предоставяме възможността сами да съставите пакети услуги които да ползвате. Всяка от предлаганите от нас услуги може да се ползва индивидуално и цената и не следва да бъде променена.
1. Почистване на входа
Измитане и измиване на общите части на сградите (стълбища, фоайе, между етажни площадки, обслужващи коридори асансьор, парапети, первази, врати, прозорци). Почистването се извършва от професионални хигиенисти по предварително установен график, като за качеството се следи от инспектори. Използват се професионални препарати за всички видове настилки и повърхности (Kimberly-Clark; Kleen Purgatis).
Почистване на входа веднъж седмично 115 лв. месечно
Почистване на входа два пъти седмично 220 лв. месечно
2. Поддръжка на прилежащите зелени площи
Услугата включва поддръжка на съществуващите растения. Два пъти седмично поливка. Веднъж седмично косене на тревната настилка. Ежеседмично почистване и плевене. Веднъж сезонно пресявка на тревната настилка. До 100 м2
- 160 лв. месечно
3. Поддръжка и смяна на ел.крушки и фасонки.
Поддръжка и смяна на ел. крушки и фасонки във общите части на входа. Констатиране и локализиране на други проблеми по ел. инсталацията в общите части.
- 35 лв. месечно
4. Превантивна борба с вредителите – дезинфекция и дератизация
Превантивна борба с вредители дезинсекция и дератизация, на общите части на сградите (в т.ч. стълбища, между етажни пространства и площадки, мазета, тавани и др.) срещу: мравки, хлебарки, кърлежи, мишки.
- 30 лв. месечно
5. Поддръжка на асансьор
Гаранционно и извънгаранционно обслужване и профилактика на пътнически и товарни асансьори. 24 часова аварийна служба за заседнали хора.
- 8 лв. на спирка месечно
6. Приблизителни режийни и консумативи на входа
Средно месечно изчислена сума за изразходваната от ЕС електрическа енергия, вода. Всички средства над събрани при изравнителни фактури се досъбират или над събраната сума отива в касата за „Възстановяване и развитие” на ЕС
- 85 лв. месечно
7. Каса за „Възстановяване и развитие”
Събиране на средства за възстановяване и развитие на прилежащите общи части, извършване на дребни ремонтни дейности свързани с амортизирани, повредени или счупени части /стъкла, врати, парапети, осветителни тела и др./ на сградата.
- 50 лв. месечно
8. Портиер
Осигуряване на 12/24 часов режим на живо наблюдение и контрол на достъпа до сгради, комплекси, гаражи и др. Изготвяне и налагане на стандарти за работа.
Денонощен пост – 2000 лв. месечно
Нощен пост – 1100 лв. месечно
Дневен пост – 900 лв. месечно
9. Управление и индивидуално заплащане на дължимите такси към ЕС / Касиер на входа
1. Поемане и изпълняване на функцията на Управител на ЕС по ЗУЕС в т.ч. организиране и провеждане на Общи събрания , изготвяне и съхранение на документацията свързана с общите събрания на съсобствениците, изготвяне и поддържане на книга на собствениците по ЗУЕС, уреждане на взаимоотношения с общината и др. институции, изготвяне на 4 м. отчети за извършената работа и състоянието на сградата.
2. Поемане и изпълняване на функциите касиер на ЕС. Изготвяне на годишни финансови и бюджетни отчети и доклади представяни пред ОС на ЕС Таксата включва
заплащане консумативите на входа както и разноските по индивидуалното събиране на дължимите такси към обслужващите фирми.
Заплащане на таксите четири пъти годишно - 15% от общата сума на бюджета

Заплащане на таксите два пъти годишно – 12% от общата сума

Заплащане на таксите веднъж годишно – 10% от общата сума
* Съсобствениците са солидарно съучастни към разноските по закупуването на резервни части или за ремонтирането на такива в случаите когато това трябва да бъде извършено от трети лица и парите в касата за възстановяване и развитие не достигат или такава не е организиранa.
Цените са примерни и са изчислени на база 6 етажна сграда с18 апартамента.
За да изготвим конкретна ценова оферта моля да се свържете с нас за да направим оглед на Вашата сградата.
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 13 Окт 2010, 07:56

до-todorb2000 Леле ти ме закла какви са тези цени,явно тези от новите фирми не си играят на шега
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 13 Окт 2010, 09:06

toni_sf написа:до-todorb2000 Леле ти ме закла какви са тези цени,явно тези от новите фирми не си играят на шега

Ами всичко подлежи на договаряне и това е. :D
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 13 Окт 2010, 09:44

Е така е,но нали за това преди написах,че точно професионалният домоуправител е този който помага и гледа да намали разходите ,на собствениците и обитателите :D
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Окт 2010, 08:34

:D В кръга на шегата само гледате и четете темата , няма дискусия , и мисля ,че не може да е гледана от поне 1000 човека и само 5-6 да спорим за нея
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 20 Окт 2010, 09:40

До toni_sf
Ами има една точна дума, която се казва "кибици". :D Повечето са такива. Страх ли е или предпазливост, не зная.
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Окт 2010, 11:18

:D Да прав сте, има тук една компетентна по всички въпроси и мотото и ;просто седя и мисля а когато седя не мисля;.Е казано е, само с пехидрол не става :D
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот c_nikolov » 20 Окт 2010, 12:59

Докато има толкова много пролуки,както в ЗЗЕС,така и в съдебната ни система , а и докато Българинът вярва ,че за 4.25 лв на апартамент ще живее в чистота,мир и безпроблемност професията "професионален домоуправител" е повече нерви и губене на време,отколкото успешен бизнес ;)
c_nikolov
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Етажна собственост