Привет!
Имам следният проблем : Живея във фамилна къща с общ вход заедно с приятеля ми(живеем на семейни начала от 12год. ),преди около година почина баба ми която е построила къщата с дядо разбира се. До като тя беше жива поддържаше хигиената и подредбата на общите части и двора,но .... сега всичко е многе зле.Роднините ми живеещи на втория етаж гледат животни - кози,зайци,котки,кокошки и 4 кучета.Кокошките и 3 кучета са из целия двор и дори по стълбите,мърсотията е невероятна и навсякъде. Започнаха строеж на помещение за отопление на терасата от което на моята тераса тавана се напука и има опасност.Стълбищата са заети с цветя,обувки,и една огромна печка на площадка между стълбите,оставяха на входа велосипеда на едно от децата и гумата направи стените с черни петна,за мърсотията която не смогвам да измия не ми се и споменава даже....Често се карат,пералнята им работи винаги след 23:00ч.,братовчед ми пие и взе да краде - изнесе купища наше желязо.При опит да разговарям с тях - налетяха на бой и викнах полиция.Не смея да пускам жалби защото майка ми се притеснява ,че може да ме осакатят за това,а аз съм едно дете и родителите ми живеят на друго място.Във всички институции не приемат анонимни оплаквания и сигнали,а дори и социалните биха могли да проверят в каква мърсоти живеят двете деца който са без майка - живеят с баба си и баща си.
Моля за помощ и съвет!Благодаря!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с роднини.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с роднини.
Роднинските отношения са най -труден спор за решаване щом има страх от саморазправа ако се оплачете.Най добре е Вашият приятел и братовчед Ви да се разберат по мъжки за проблемите.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
До lea31
Защо не помислите да разделите по някакъв начин дворното място на две и ако позволява архитектурният план на сградата да си изведете самостоятелен вход към Вашата собственост.Разбира се,за тази цел се изискват разрешителни от съответните органи(Попитайте в кметството или общината) най-вероятно ще се изисква и съгласието на братовчед Ви,тъй като общи части трудно се делят.Свързано е и с разходи,но поне ще Ви е мирна главата.Страхът от евентуална саморазправа с вас не е правилният път.Ако роднината Ви откровено отправи заплахи към Вас(хубаво е в такъв момент да имате свидетел или случайно го запишете с телефона:) подайте молба до прокуратурата,оттам ще наредят на РПУ да го предупредят,при рецидив може да му се наложи ограничителна заповед.
От друга страна с отглеждането на животни в дворното място с което Вие не сте съгласна братовчед Ви също отнема част от правата Ви.
Най-добре според мен,понеже кашата е доста голяма,отидете при адвокат за консултация,ще Ви вземе 20-30лв. Тука трудно ще получите еднозначен отговор,поради трудността да се обхване проблема откъм всички аспекти.
Защо не помислите да разделите по някакъв начин дворното място на две и ако позволява архитектурният план на сградата да си изведете самостоятелен вход към Вашата собственост.Разбира се,за тази цел се изискват разрешителни от съответните органи(Попитайте в кметството или общината) най-вероятно ще се изисква и съгласието на братовчед Ви,тъй като общи части трудно се делят.Свързано е и с разходи,но поне ще Ви е мирна главата.Страхът от евентуална саморазправа с вас не е правилният път.Ако роднината Ви откровено отправи заплахи към Вас(хубаво е в такъв момент да имате свидетел или случайно го запишете с телефона:) подайте молба до прокуратурата,оттам ще наредят на РПУ да го предупредят,при рецидив може да му се наложи ограничителна заповед.
От друга страна с отглеждането на животни в дворното място с което Вие не сте съгласна братовчед Ви също отнема част от правата Ви.
Най-добре според мен,понеже кашата е доста голяма,отидете при адвокат за консултация,ще Ви вземе 20-30лв. Тука трудно ще получите еднозначен отговор,поради трудността да се обхване проблема откъм всички аспекти.
- trando58
- Потребител
Много благодаря за съветите!Смятам,че сте прави по отношение на страха от саморазправа и мисля, да се обърна към инстанциите.Пък,да видим...
Мислех също така за продажба,но при тези услови едва ли на някой ще му е по сърце,да си го закупи.Обмислям ипотека... обаче и това не знам възможно ли е.... За съжаление разделянето също е невъзможно А не искам да ме лишът безвъзмездно от домът ми
Мислех също така за продажба,но при тези услови едва ли на някой ще му е по сърце,да си го закупи.Обмислям ипотека... обаче и това не знам възможно ли е.... За съжаление разделянето също е невъзможно А не искам да ме лишът безвъзмездно от домът ми
- lea31
- Нов потребител
lea31 написа:... налетяха на бой и викнах полиция. ... майка ми се притеснява ,че може да ме осакатят ...
lea31 написа:...(живеем на семейни начала от 12год.) ...
макар мястото на завряния зет да е между прозореца и фикуса (за да пази завет на фикуса), все пак не всички роднини заслужават еднакво уважение. тъщата стига и остава.
lea31 написа:Смятам,че сте прави по отношение на страха от саморазправа ...
браво, с това се започва! дори и да избягате от един насилник, ще се намерят още като него. те надушват страха също както хищниците надушват кръвта.
ще получите предимно правни съвети в този форум, но ще са безполезни ако нямате воля да ги приложите. преборите ли себе си, другото е фасулска работа.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|