Здравейте!
Имам следният проблем. Ще се опитам да бъда кратък, защото историята е безкрайно дълга и искам да изложа най-същественото.
Под апартамента ми се помещава гараж, който от много години насам е превърнат в сборен пункт на пияници, безделници и всякаква паплач от квартала. Освен, че е много мръсно, миризливо и неприветливо около него, най-големият проблем е, че вдигат невъобразим шум с викане, тропане, понякога пеене. Със собственика е милион път говорено, но той не се впряга изобщо, неговите доводи са, че той е в своята собственост и може да прави каквото си поиска. Отваря сутрин рано и затваря много късно. Изключително нагъл е, крещи псува и нищо не го плаши.
Моля за съвет, със жалби до РПУ-то дали би могъл да се реши проблема? Скептичен съм, че само извикване и подпис ще дадат резултат. В смисъл, че ако не е идвала патрулка на място, защото те не правят точно купон, а в момента само викат и крещят как мога да докажа, че ме тормозят?
To е ясно, че с добро нищо няма да постигна, но има ли на света сила, която е в състояние да ме отърве от този вулгарен, груб, незачитащ и неспазващ никакви правила и закони, и най-вече без капка човечност субект?
Благодаря на всеки отзовал се.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с ужасен съсед
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с ужасен съсед
kirilas написа:Здравейте!
......Под апартамента ми се помещава гараж, ............ Отваря сутрин рано и затваря много късно. .........
Тоя гараж, да не окаже по-късно някъкъв вид търговски обект?
Тази ЕС има ли ОС и какво е неговото (на ОС) становище по проблема?
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
Той вече беше, но с прекратяване на дейността проблемите не свършиха.
Имаме ОС, но не знам дали то е в състояние да се справи с 'човека', защото никой друг освен мен не е пряко засегнат от шума. По принцип мисля в тази посока като вариант, макар да съм скептичен.
Имаме ОС, но не знам дали то е в състояние да се справи с 'човека', защото никой друг освен мен не е пряко засегнат от шума. По принцип мисля в тази посока като вариант, макар да съм скептичен.
- kirilas
- Нов потребител
kirilas написа:Моля за съвет, със жалби до РПУ-то дали би могъл да се реши проблема? ...
съдейки от описанието Ви също съм скептичен, че ще реши проблема, но прескачането на тази стъпка е възможно да Ви препъне на някой от следващите етапи.
пуснете си жалби (повече от една) дори и да не вярвате да променят нещо - те са немаловажна част от бъдещата Ви аргументация!
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
По същата логика ,ако гаража и да не е търговски обект а комшията Вие нещо като автомонтьор ,пак може да Ви притеснява ако е решил да си ремонтира колата по всяко време,е няма да има викане а стържене на шлайв машини и други там подобни. По добре с Управителя на ЕС вижте наредбата на общината каква е и то там потърсете решение
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Също вариант е гаража да бъде откупен/нает/ от друго лице или от вас, лице което "по-нормално" ще ползва имота.
Макар това в много случай да не е възможно или да е скъпо
Макар това в много случай да не е възможно или да е скъпо
- p_dyan
- Потребител
Хмм ами трудно би могъл да бъде даден под наем освен, ако не е за някоя голяма сума, защото въпросния тип е като обсебен от него. Освен това за коли не може да се ползва, защото просто не могат да се вкарват понеже има тунелче пред гаража.
тони-сф, и други съседи също имат гаражи под нас и доста често извършват монтьорски дейности, но не ми пречат. Изобщо когато човек си ползва гаража по предназначение не ми е дразнещо.
Дразнещи са наглостта и безочието на някои 'хора', че след като е техен обекта може да издевателстват над нормалните живущи в апартаментите си граждани. Едва ли не аз трябва да се съобразявам с него, а не той, който беснее в някакъв гараж.
Изобщо това, че сме собственици на някакво помещение не значи може да тровиме живота на останалите. Не знам с какви очи може да си правиш кефа и да знаеш, че това пречи на някой друг. Такова повдение отива на някой тинейджър, не на 60 г. мъж.
Ще се опитам да си търся правата по редовен ред, колкото и да не ми се вярва това да промени нещо.
Благодаря на отзовалите се!
тони-сф, и други съседи също имат гаражи под нас и доста често извършват монтьорски дейности, но не ми пречат. Изобщо когато човек си ползва гаража по предназначение не ми е дразнещо.
Дразнещи са наглостта и безочието на някои 'хора', че след като е техен обекта може да издевателстват над нормалните живущи в апартаментите си граждани. Едва ли не аз трябва да се съобразявам с него, а не той, който беснее в някакъв гараж.
Изобщо това, че сме собственици на някакво помещение не значи може да тровиме живота на останалите. Не знам с какви очи може да си правиш кефа и да знаеш, че това пречи на някой друг. Такова повдение отива на някой тинейджър, не на 60 г. мъж.
Ще се опитам да си търся правата по редовен ред, колкото и да не ми се вярва това да промени нещо.
Благодаря на отзовалите се!
- kirilas
- Нов потребител
За съжаление, шумните съседи в повечето случаи са преди всичко егоистични и брутални хора, които си мислят, че светът е създаден за тяхното удоволствие. Равнодушието на съкооператорите, които не са пряко засегнати от шума и бездействието на полицията ги кара да се чувстват безнаказани.
Оплачете се до управителя на Етажната собственост в ПИСМЕН вид. Може да подадете жалба до Полицията и ви съветвам да бъдете настоятелен. Ако гаража се ползва не по предназначение (заведение), може да се оплачете до НАП. Не се предавайте. В крайна сметка, точно на нас, законопослушните хора се крепи тази пропаднала държава и не бива да позволяваме на измет като вашия съсед да ни трови живота.
Оплачете се до управителя на Етажната собственост в ПИСМЕН вид. Може да подадете жалба до Полицията и ви съветвам да бъдете настоятелен. Ако гаража се ползва не по предназначение (заведение), може да се оплачете до НАП. Не се предавайте. В крайна сметка, точно на нас, законопослушните хора се крепи тази пропаднала държава и не бива да позволяваме на измет като вашия съсед да ни трови живота.
- svdim
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|