начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Продажба на обща движима вещ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на обща движима вещ

Мнениеот bobi19744 » 26 Окт 2010, 22:18

Със съпругът ми сме във фактическа раздяла от близо година. Имаме няколко автомобила, които са придобити по време на брака. Скоро научих, че е продал една от леките коли за сумата от 8000 лв. /с договор за покупко-продажба/след което е купил друга по-скъпа и е записана на името на майка му. Аз не съм присъствала и сделката. Опасявам се, че по същия начин може да е продал/прехвърлил и останалите автомобили съответно на други лица. По какъв начин мога да оспоря сделката и в какъв срок? И изобщо имам ли шанс да получа полагащата ми се част от продажбата на автомобила?
bobi19744
Нов потребител

Re: Продажба на обща движима вещ

Мнениеот Гост. » 26 Окт 2010, 23:09

bobi19744 написа:Със съпругът ми сме във фактическа раздяла от близо година. Имаме няколко автомобила, които са придобити по време на брака. Скоро научих, че е продал една от леките коли за сумата от 8000 лв. /с договор за покупко-продажба/след което е купил друга по-скъпа и е записана на името на майка му. Аз не съм присъствала и сделката. Опасявам се, че по същия начин може да е продал/прехвърлил и останалите автомобили съответно на други лица. По какъв начин мога да оспоря сделката и в какъв срок? И изобщо имам ли шанс да получа полагащата ми се част от продажбата на автомобила?

6м. от узнаването...
Дали имате шанс зависи от адвокатът ви, и обстоятелствата по казуса. Дали се е разпоредил и с останалите или не - има начини да установите( поне от три места).

Да сте мислила за официализиране на сегашното положение? Защото, както правилно отбелязвате, се извъшва ликвидация на съществуващите семейни активи, а вие не сте главно действащо лице.
Гост.
Старши потребител

Re: Продажба на обща движима вещ

Мнениеот Pause » 27 Окт 2010, 09:13

До ,poli_g аз съм на друго мнение за 6-месечният срок понеже в СК не срещнах срок ,за оспорване на разпореждане, на движими вещи без участието на другия съпруг .И го тълкувам ако е добросъвестен владелец на вещта купувача след пет години от продажбата ще стане абсолютен собственик разбира се ако не е оспорена продажбата Чл79 ал2 ЗС. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси