начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Благодаря на всички за мненията им

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Благодаря на всички за мненията им

Мнениеот nikolai66 » 30 Окт 2010, 11:52

Помогнахте ми :)
Последна промяна nikolai66 на 31 Окт 2010, 14:04, променена общо 1 път
nikolai66
Нов потребител

Re: как да върна детето си

Мнениеот Гост. » 30 Окт 2010, 12:58

nikolai66 написа:...Моля Ви,какво ми препоръчвате да направя,за да си върна дъщерята,..... :)

Да посетите адвокат, на първо време.

:roll: Това дете къде е записано да учи?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikolai66 » 30 Окт 2010, 13:05

Записано е да учи в Англия,но преполагам че ако успея да я върна ще я вземат обратно в училището,където учеше в България
nikolai66
Нов потребител

Мнениеот sunshine_75 » 30 Окт 2010, 13:46

Без да съм експерт в тесен смисъл, щом родителските права са присъдени на майката, детето следва да живее с нея... Макар фактически да се ограничава Вашия контакт с детето, ако имате обявен адрес, на който ще живеят, макар и в Англия, не се приема за ограничен режима на лични контакти.
Дъщеря Ви е 17-годишна, едва ли майка й я е завлякла или я държи там против волята й...Наясно ли сте за себе си какво и на кого искате да върнете?... Не ми отговаряйте - важното е Вие да знаете отговора...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот Гост. » 30 Окт 2010, 14:07

:) И сега, след като се включи, аз ще задам съвсем логичният въпрос- по време на бракоразводното дело майката не е живеела в Англия, нали!?
Налице ли е изменение на обстоятелствата?- категорично, да!
Присъдени са и правата- да, но при онези обстоятелства. Местоживеенето на детето, и по СК отм. и ГПК отм.се определя към момента на постановяване на брачното решение... :wink: има относими материални норми.
Изключение ли е да се скрие от съда едно такова обстоятелство( местоживеене извън пределите на страната?)- не, някак е станало порочно правило.
Постановява ли се режим на лични при идентични обстоятелства- да.
И се пита- аджеба един такъв режим на лични отношения не противоречат ли на закона и морал? Най-вече на закона!
Е, да - има отговор на този въпрос от ВКС( фен съм на съдебните актове на съдия Жабинска)...

А по темата- може да се стори много. От правна страна- зависи от целите, които се преследват. Както често напоследък повтарям- освен правото, стремежът от доказване ( на кого и защо?) и нуждата от хонорар( на всяка цена и при всякакви условия) не са изход от ситуацията. Не и човешки.

Към питащият- обърнете се към адвокат. Разбира се, ако прецените, може да усложните значително живота на бившата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikolai66 » 30 Окт 2010, 14:40

sunshine_75 написа:Без да съм експерт в тесен смисъл, щом родителските права са присъдени на майката, детето следва да живее с нея... Макар фактически да се ограничава Вашия контакт с детето, ако имате обявен адрес, на който ще живеят, макар и в Англия, не се приема за ограничен режима на лични контакти.
Дъщеря Ви е 17-годишна, едва ли майка й я е завлякла или я държи там против волята й...Наясно ли сте за себе си какво и на кого искате да върнете?... Не ми отговаряйте - важното е Вие да знаете отговора...

И да е и да не е против волята й,тя в тази ситуация не може сама да се прибере.Благодаря Ви :)
nikolai66
Нов потребител

Мнениеот nikolai66 » 30 Окт 2010, 14:44

poli_g написа::) И сега, след като се включи, аз ще задам съвсем логичният въпрос- по време на бракоразводното дело майката не е живеела в Англия, нали!?
Налице ли е изменение на обстоятелствата?- категорично, да!
Присъдени са и правата- да, но при онези обстоятелства. Местоживеенето на детето, и по СК отм. и ГПК отм.се определя към момента на постановяване на брачното решение... :wink: има относими материални норми.
Изключение ли е да се скрие от съда едно такова обстоятелство( местоживеене извън пределите на страната?)- не, някак е станало порочно правило.
Постановява ли се режим на лични при идентични обстоятелства- да.
И се пита- аджеба един такъв режим на лични отношения не противоречат ли на закона и морал? Най-вече на закона!
Е, да - има отговор на този въпрос от ВКС( фен съм на съдебните актове на съдия Жабинска)...

А по темата- може да се стори много. От правна страна- зависи от целите, които се преследват. Както често напоследък повтарям- освен правото, стремежът от доказване ( на кого и защо?) и нуждата от хонорар( на всяка цена и при всякакви условия) не са изход от ситуацията. Не и човешки.

Към питащият- обърнете се към адвокат. Разбира се, ако прецените, може да усложните значително живота на бившата.

-По време на делото(което беше предии доста години,те бяха в България),Благодаря Ви за бързия отговор!:)
nikolai66
Нов потребител

Мнениеот sisi19 » 30 Окт 2010, 15:11

nikolai66 -от юридическа гледна точка Поли Ви е дала възможностите. НО, помислете какво бихте постигнали с това, и кои интереси бихте задоволили. Детето Ви е на 17г. Тя се нуждае от ДОБЪР социален живот, развитие на образованието в постигане на целите си. Да речем(защото за мен е загубено дело), че я върнете тук в БЪЛГАРИЯ. И, какво???
1.Ще трябва да повтаря даден клас
2. Това ще бъде срам за нея
3.Образованието тук, няма да и даде старта, който ще и даде образованието в Англия
4. Чрез това което сте замислили и ще направите, ще травмирате детето си, ще му съсипете бъдещето, а е много вероятно то да започне да изпитва и омраза към Вас.

Помислете ПЪРВО за детето си, като си зададете въпросите, какво би спечелило ТО и какво би загубило?Помислете, въпросите които бихте могли да си зададете са много, както и отговорите на тези въпроси, защото те са във вас и само вие можете да си отговорите на тях.
Надявам се да проявите благоразумие.
Последна промяна sisi19 на 30 Окт 2010, 15:36, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 30 Окт 2010, 15:13

Би и ми обяснила защо да е загубено дело и кое е делото, което евентуално ще загуби?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 30 Окт 2010, 15:26

poli_g написа:Би и ми обяснила защо да е загубено дело и кое е делото, което евентуално ще загуби?

Да, една единствена причина:
Детето е в момента на 17г, което практически означава, че след 1г навършва пълнолетие. Да ,погледнем закона и сроковете му.
Примерно: Сега сме 30 Октомври 2010г, ако се насрочи такова дело, то ще да е най-вероятно Декември 2010 или началото на Януари 2011г, от там имаш срокове за отговори по ГПК и прочее, което означава, че ще минат още няколко месеца до първо заседани(в най-добрият слуяай)- но и тук не се знае, защото противната страна може да отлага поради куп причини. Т.е влизаме вече в 2011г. И след като незнаем детето му кога е родено, т.е кога навършва пълнолетие(макар и в случая факта да е маловажен), то тогава кажи ми до окончателното решение на съда(защото решението на РС не е окончателно , а има и обжалване) колко време ще мине? И дали, през този период от време детето няма да навърши пълнолетие??? А знаеш какво значи това. :wink:
Ти как мислиш, по съществуващите факти дали не е загубено дело?М???
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 30 Окт 2010, 15:36

хе-хе..." м?" :roll:
Къде прочете от мен да иска промяна в режима на лични контакти? :roll: Като чета обясняваш ми процесуални норми с които, извини, но съм запозната, и според обяснението което даваш разбирам, че предполагаш промяна в режима на лични.

Много неща може да научиш от този форум, но не всичко. :)

Брачната връзка( това е лично към теб) е като танц. Такива са и последиците от прекратяването и ако и когато има деца, ненавършили пълнолетие- продължаваш да танцуваш, дори нестройни да са от страни движенията. Когато често настъпваш партньора си, то няма сила, която да ме убеди, че е неправилно да го плеснеш по ръката.

Надявам се съм разбрана. Майка съм и колкото и да проявавам разбиране-границата отколе е мината някъде. Майките днес "не са това, което бяха".
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 30 Окт 2010, 15:50

poli_g написа:хе-хе..." м?" :roll:
Къде прочете от мен да иска промяна в режима на лични контакти? :roll: Като чета обясняваш ми процесуални норми с които, извини, но съм запозната, и според обяснението което даваш разбирам, че предполагаш промяна в режима на лични.

Не, Поли, непредполагам нищо, и не казвам, че иска промяна в режима на лични контакти.
А , ти къде прочете от мен, че искам това което казваш??? Просто констатирам фактологията сръвнявайки я със законовите норми и срокове.
Каквото и дело да се започне, то ще е по реда на ГПК.
В този ред на мисли, при добро желание от воя страна, можем и да започнем едно такова виртуално производство с Вас. Ще ми бъде приятно да сте ми опозиция.
Винаги избирам да се уча от най-добрите :wink: (в най-добрият смисъл на думата).

Във връзка с послеписа Ви, не считам за наобходимо да влизаме в полемики, макар и до определена степен сте права, но това няма нищо общо с казуса.
sisi19
Потребител

Мнениеот sisi19 » 30 Окт 2010, 16:05

poli_g написа:Би и ми обяснила защо да е загубено дело и кое е делото, което евентуално ще загуби?

Извън темата, във връзка с правописа: Пише се БИ ЛИ МИ, а не "би и ми".
Просто "закачка" от всички претендиращи тук в този форум :wink:
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 30 Окт 2010, 16:34

:) Мила, ако при някого е lapsus linguae, то при мен иде реч за lapsus calami, но ще приема забележката.

А съм права, защото просто давам глас на обективната действителност. Додея ми, при все разбирането, откровената наглост на "майчетата".
Последното ме мотивира да заставам все по-често от страната на бащата.

Благодаря съм на предложението- надживяла съм едни времена и ми е малко късно да си замервам несъществуващи неща с когото и да е. Още по-малко виртуално.
Приятен ден.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 30 Окт 2010, 16:50

poli_g написа::) Мила, ако при някого е lapsus linguae, то при мен иде реч за lapsus calami, но ще приема забележката.

А съм права, защото просто давам глас на обективната действителност. Додея ми, при все разбирането, откровената наглост на "майчетата".

Благодаря съм на предложението- надживяла съм едни времена и ми е малко късно да си замервам несъществуващи неща с когото и да е. Още по-малко виртуално.
Приятен ден.

А кое е обективната истина??? Не е ли фактологията???? Е, другото е ваш избор.
П.П - пак да попрявя защото Вие бяхте един от най-големият противник на правописа: пише се - "благодарна съм" ,а не -"благодаря съм".
Поли, Поли, Поли, с тези нерви в съда, с опозоция която ви изкарва нервите в момента.........мммм.....губите, не само делото ,а и клиента си.....
Просто пример: Имаше една адвокатка-силна, вилна, голямата работа, съпруга на клечка в общината, високоплатежоспособна. Но, в един момет, тя загуби баланс в с.з.-последствията ги знаете вие....... :?
Ех, Поли, Поли, имате много знания и умения, но необузданият Ви гняв проваля до извстна степен целите Ви.Все пак това е лично мнение. Не забравяйте, че все пак съм и пфен на психологията. :wink: просто, "закачка".
А съм права- само това говори, че мнениевто Ви не подлежи на друго мнение, противнбото такова го приемате като къмшик.Хубаво е да отстояваш мнението си, но е още по хубаво когато се огледаш и видиш, че няма само черно и бяло, а съществуват различни цветове.
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 30 Окт 2010, 17:17

sisi19 написа:
poli_g написа::) Мила, ако при някого е lapsus linguae, то при мен иде реч за lapsus calami, но ще приема забележката.

Приятен ден.

П.П - пак да попрявя защото Вие бяхте един от най-големият противник на правописа: пише се - "благодарна съм" ,а не -"благодаря съм".
Поли, Поли, Поли, с тези нерви в съда, с опозоция която ви изкарва нервите в момента.........мммм.....губите, не само делото ,а и клиента си.....
Просто пример: Имаше една адвокатка-силна, вилна, голямата работа, съпруга на клечка в общината, високоплатежоспособна. Но, в един момет, тя загуби баланс в с.з.-последствията ги знаете вие....... :?
Ех, Поли, Поли, имате много знания и умения, но необузданият Ви гняв проваля до извстна степен целите Ви.Все пак това е лично мнение. Не забравяйте, че все пак съм и пфен на психологията. :wink: просто, "закачка".
А съм права- само това говори, че мнениевто Ви не подлежи на друго мнение, противнбото такова го приемате като къмшик.Хубаво е да отстояваш мнението си, но е още по хубаво когато се огледаш и видиш, че няма само черно и бяло, а съществуват различни цветове.

Излизам и не търпи отлагане, но си запазвам правото довечера, по някое време, да ти развия тезата за наглостта човешка ( съпоставимо, примерно, с твоето дело за изменение- увеличение на постановен размер на издръжка- за да е по-понятно, ако не възразяваш), както и за правописа, за който толкоз ратуваш.

:!: Никога не съм била противник на правописа.
:roll: Някакъв non-sens е това!

п.п. "Благодаря съм" е изписано правилно. Не съм ти благодарна ( няма за какво), а учтиво отказвам... не ми се влиза в допълнително времегубене.
До после.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 30 Окт 2010, 18:04

poli_g написа:
sisi19 написа:

Приятен ден.

Излизам и не търпи отлагане, но си запазвам правото довечера, по някое време, да ти развия тезата за наглостта човешка ( съпоставимо, примерно, с твоето дело за изменение- увеличение на постановен размер на издръжка- за да е по-понятно, ако не възразяваш), както и за правописа, за който толкоз ратуваш.

:!: Никога не съм била противник на правописа.
:roll: Някакъв non-sens е това!

п.п. "Благодаря съм" е изписано правилно. Не съм ти благодарна ( няма за какво), а учтиво отказвам... не ми се влиза в допълнително времегубене.
До после.

Аха, ръкавицата вече е хвърлена.....
Стъпка 2- подготовка за стратегия.......
Подготвям се и аз......
Удоволствието е изцяло мое.....
П.П-предизвикатеслтвото беше във връзка с този казус, а не за моето дело за издръжка както Вие сте го формулирали. Но, без значение. Ще набавя необходимите знания и подготовка за това.
sisi19
Потребител

Мнениеот nikolai66 » 30 Окт 2010, 20:31

poli_g написа:хе-хе..." м?" :roll:

Брачната връзка( това е лично към теб) е като танц. Такива са и последиците от прекратяването и ако и когато има деца, ненавършили пълнолетие- продължаваш да танцуваш, дори нестройни да са от страни движенията. Когато често настъпваш партньора си, то няма сила, която да ме убеди, че е неправилно да го плеснеш по ръката.

Надявам се съм разбрана. Майка съм и колкото и да проявавам разбиране-границата отколе е мината някъде. Майките днес "не са това, което бяха".

По закон детето трябва да е с мен 1 месец в годината,но тази година не съм я видял за повече от 1-2 седмици,това може ли да ми помогне в този случай?Не съм компетентен по тези въпроси,извинете ме за което :)
nikolai66
Нов потребител

Мнениеот namakak » 30 Окт 2010, 21:58

А дадохте ли пари на детето си за самолет и други разходи,за да ви види,за ново пълномощно?
Нали мислите само с добро за детето си,все пак е престижно да учи там,а е много отвратително заради война с майката да я лишите от добро образование?
Даже бих ви насърчил,да я обезпечите и финансовозащото когато дойде време детето ще знае ,че може да разчита на вас.Ще ви има доверие и само ще ви потърси.Докато навърши 18,едва ли ще можете да заведете нужните дела,ненужно си привличате тревоги.
Нека детето ви запомни с добро.Не му спирайте престижното училище за бога,що за родител сте!?Или забравихте,че е половината ваше и утре ще се гордеете с него.Ако можете помогнете,не развалайте всичко добро за бъдещето на детето си.Лично мой родителски съвет.Ако не можеш да помогнеш,поне не пречи.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот nikolai66 » 31 Окт 2010, 00:06

Да не мислите че не съм я питал,тя сама не желае да е там
nikolai66
Нов потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси