начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Обща част ли е козирката на терасата на последен етаж?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Обща част ли е козирката на терасата на последен етаж?

Мнениеот goldie » 06 Ное 2010, 04:29

lakavitsa написа:... "народа" в по-голямата си част не иска законност или поне така е понавикнал и отвикнал напоследък...

недейте да се изживявате като говорител или съдник на "народа", хайде няма нужда! да не говорим, че по време на управлението на "Тато" от Правец се изреди повече от едно поколение, та не знам за кое от всичките опявате.

lakavitsa написа: ... тия дни един депутат, няма да казвам от коя партия, по битиви именно тях посочи, нежелаещите да се занимават или да участват в управлението на ЕС. И поиска същият законовообоснована принуда за именно такъв род хора.

явно и Вие, и така впечатлилия Ви дупетат не сте си дали труда да прочетете вече съществуващия ЗУЕС. препоръчвам Ви за домашно да си преговорите чл.20 и чл.55-57 от него.
разбира се Ваше право е да не следвате съвета ми и продължавате да рекламирате неосведомени дупетати.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
goldie
Потребител

Мнениеот lakavitsa » 10 Ное 2010, 21:35

"недейте да се изживявате като говорител или съдник на "народа", хайде няма нужда! да не говорим, че по време на управлението на "Тато" от Правец се изреди повече от едно поколение, та не знам за кое от всичките опявате.

lakavitsa написа:
... тия дни един депутат, няма да казвам от коя партия, по битиви именно тях посочи, нежелаещите да се занимават или да участват в управлението на ЕС. И поиска същият законовообоснована принуда за именно такъв род хора.

явно и Вие, и така впечатлилия Ви дупетат не сте си дали труда да прочетете вече съществуващия ЗУЕС. препоръчвам Ви за домашно да си преговорите чл.20 и чл.55-57 от него.
разбира се Ваше право е да не следвате съвета ми и продължавате да рекламирате неосведомени дупетати"

голди,
прочетен е ЗУЕС, направил съм си труда да го прочета, при това доста добре отколкото си мислите, и чл.20 и 55-57, но...Лошото е, че нито един от останалите около 15 собственици на ЕС не го е прочел, а и нямат намерение да го прочитат, като някои от тях, включително от УС...го считат за "измишльотина на Бойко", други го смятат за "царски" от 2019 г. после се поправят 1919 г., въпреки че ЗУЕС е създаден преди идването на момчето от Банкя, т.е. последният няма отношение специално по отношение на този полезен според мен закон. Законът е дошъл на бял свят в определен момент като необходимост и колкото и да има несъвършенства в него, си го има. А преди него ЗС, ЗУТ, ПУРНЕС и пр. също вършеха работа. Когато администрацията на определен район, община се държат по отношение на изпълнението му като че ли законът не съществува или говорят с насмешка за него, същият би бил ялов, най-много да си развалиш сериозно отношенията със съседите, с които си бил десетилетия в един вход. И, които са обезверени в голяма степен. А ако повечето са пенсиононери с по 200-300 лв., а други няколко и повече са безработни, как ще прилагаш административно-наказателните клаузи...Дано до Коледа МРРБ и НС да иззаконотворят нещо по-удачно. Изгубени са за някои ЕС 30-40-50 че и повече години. В "белите" държави контролът по ЕС започва с връчването на ключовете.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот toni_sf » 03 Дек 2010, 13:30

ДО-lakavitsa Имате право в изказването си,но пък последното Ви изречение не беше по протокола, :D защото в белите държави ключовете се връчват когато всички собственици са закупили имотите и са приели формулата за управление на ЕС , а не като тук , аз продавам аз упражнявам контрола .
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот lakavitsa » 17 Дек 2010, 00:06

с даване на ключовете започва в тези държави "управлението и поддържането на ЕС". Докато при нас ЗУЕС като нещо по-реално, ако мога да кажа, се появи едва май 2009 г. Даже с по-"строги" санкции. Но...
lakavitsa
Потребител

Мнениеот toni_sf » 17 Дек 2010, 00:38

до-lakavitsa Опитайте се да го приложите този закон в някоя стара панелка и ще видите резултата или пък в затворен комплекс където собственоста е изразена в % В ПОЛЗА НА ПРОДАВАЧА .
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот lakavitsa » 20 Дек 2010, 21:10

toni_sf написа:до-lakavitsa Опитайте се да го приложите този закон в някоя стара панелка и ще видите резултата или пък в затворен комплекс където собственоста е изразена в % В ПОЛЗА НА ПРОДАВАЧА .

Не се и опитваме да го прилагаме, защото се знае отговорът и реакцията. На останалите, които не са последния етаж или простичко казано не ги покрива тази последна козирка. Нали това е темата все пак на дискусията.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот trando58 » 20 Дек 2010, 23:24

До tony_sf
Собствеността,както пишеш,е в %В ПОЛЗА НА ПРОДАВАЧА,само ако той не е успял да си продаде повечето от построените апартаменти и магазини.Ако е обратно,какво преимущество има?Или други с полухотели,които продават ограничен брой апартаменти и магазини(особено ако е апетитно местото),а другото ползват сезонно или целогодишно за хотелски услуги. Този нерешен от закона въпрос,с времето ще набъбва като цирей,като накрая знаеш кво ще стане. Толкова вратички за неправомерно обогатяване и спекула ,до сега не бях виждал и то благодарение на безхаберието на официални структури. :x
trando58
Потребител

Мнениеот toni_sf » 21 Дек 2010, 09:07

до-trando58 Точно така е, най накрая с едно нещо да се съгласите с мен.И затова ще има много питания по този въпрос защото собственици на такива имоти в комплексите понасят тежеста на управлението на тези които притежават % и.ч. , и особено тези които ползват голяма част от апартаментите си само за сезона. А такива примери мога да Ви дам за София много, незнам как е при Вас вьв Варна но предполагам,че е същото. А и в един друг пост бях споменал ,че още през 2007г големите строителни компании и инвеститори се обединиха и сами си поискаха този закон Вие тогава се смяхте малко и като Ви казах ,че от 2005г ,се занимавам с това нещо и почти съм имал срещи със всичките такива които имаха интерес към такова управление . :D Мразя да пиша дълги постинги. Но си има и начини на откачане от Управление на такива комплекси от наложеният им натиск.
toni_sf
Активен потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост