- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Начин на плащане и размер на вноски
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
Начин на плащане и размер на вноски
Здравейте,
Бих искал да задам следния въпрос :
В сградата, където живея, с решение на общото събрание е определено да се внася равна вноска от всеки апартамент (имот) за консумативни разходи и текуща поддръжка независимо от броя на обитателите.
На мен ми се струва, че това противоречи на Чл.51 от ЗУЕС, въпреки че и там тълкуването може да не е еднозначно, защото - какво означава "според броя на собствениците И обитателите"?
Ако е според броя на собствениците - един собственик - една вноска от обект и всичко е ОК. Но от друга страна петима цапат повече от един, амортизират повече асансьора и т.н.
Та въпросът ми е - ако такова решение наистина противоречи на закона, а живущите не са склонни да го променят, какво би могло да е решението?
В сградата, където живея, с решение на общото събрание е определено да се внася равна вноска от всеки апартамент (имот) за консумативни разходи и текуща поддръжка независимо от броя на обитателите.
На мен ми се струва, че това противоречи на Чл.51 от ЗУЕС, въпреки че и там тълкуването може да не е еднозначно, защото - какво означава "според броя на собствениците И обитателите"?
Ако е според броя на собствениците - един собственик - една вноска от обект и всичко е ОК. Но от друга страна петима цапат повече от един, амортизират повече асансьора и т.н.
Та въпросът ми е - ако такова решение наистина противоречи на закона, а живущите не са склонни да го променят, какво би могло да е решението?
- freakkit
- Нов потребител
Re: Начин на плащане и размер на вноски
В закона си пише ако не сте съгласен с решението на ОС ,в срок можете да го обжалвате.Най правилното решение е да свикате ново ОС ,ако притежавате 20% и.ч. и да го направите по закона , как да си разпределите консумативните разходи.Аз бих сметнал и друго защо така са решили,явно от тези месечни вноски оставят повечко пари и или се покрива зимните месеци когато се плаща повече ток ,или отива остатъка вьв фонда за ремонт и обновление.И ще Ви кажа лично мое мнение ,че така е най добре с това решение защото ако се почне и после спор кой колко да внася и за фонда по закона по и.ч. гаранция Ви давам че до 1г ще се изпокарате съседите.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
от една страна е по-добре - нещата наистина са по-чисти
от друга - жилищата с по-малко "обитатели" са ощетени
между другото фонд за ремонт не знам изобщо дали има
просто се интересувам дали едно такова решение противоречи на ЗУЕС, тъй като член 51, както го цитирах по-горе е крайно противоречив според мен - броят собственици или обитатели определя броя на вноските?
защото в болшинството си един имот има един собственик и по тази логика равни вноски за имот са логични
знам, че при стария закон се плащаше според броя на живущите
така беше там, където живеех преди
от друга - жилищата с по-малко "обитатели" са ощетени
между другото фонд за ремонт не знам изобщо дали има
просто се интересувам дали едно такова решение противоречи на ЗУЕС, тъй като член 51, както го цитирах по-горе е крайно противоречив според мен - броят собственици или обитатели определя броя на вноските?
защото в болшинството си един имот има един собственик и по тази логика равни вноски за имот са логични
знам, че при стария закон се плащаше според броя на живущите
така беше там, където живеех преди
- freakkit
- Нов потребител
Вие сте стигнали до истината и няма какво да слушате повече разни абракадабри от този и онзи.ОС на ЕС във Вашият случай е взело противозаконно решение. Имате два варианта на действие.Ако не са минали 14 дни от приетото решение,поискайте да Ви бъде предоставено копие от протоколът от ОС където е взето решението и подайте в районният съд искова молба то да бъде отменено поради несъобразяване със закона.Това е по-трудният и дълъг път.По-прекият е да говорите с Управата на ЕС и да им заявите,че не сте съгласен с приетото решение(поискайте да Ви бъде представен протоколът,където впишете несъгласието си и на какво основание) и спрете да плащате,да видим как ще предявят претенциите си.При всички положения сте в правото си.Законът е категоричен,че собствениците ,както и обитателите(това са членовете на семейството на собственикът ,наематели в ЕС) или общо казано всички живущи в ЕС,заплащат по-равно като физически лица(за Ю.Л. е друго) за консумативи и поддръжка. Само за ремонтни дейности собствениците плащат вноски по равно. И затова се правят вноски за два фонда,при първият за консумативи и поддръжка от всеки живущ в ЕС (над 6г.) И другият за фонд ремонти, по равно от всеки собственик на имот в ЕС или разговорно от всеки апартамент. Всичко друго е измишльотина.
- trando58
- Потребител
Много е важно какво решение е взето на ОС ,защото може и да зададете въпрос и по ал3 на този член.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
цитирам точно :
Чл. 51. (1) Консумативните разходи и разходите за текущо поддържане за общите части на етажната собственост се разпределят поравно според броя на собствениците и обитателите.
Логиката
- броят собственици на един имот е един - следователно една вноска
- обитатели (може да са повече от един) - следователно толкова вноски, колкото обитатели
това ако не е противоречие, здраве му кажи
ако беше записано :
"Консумативните разходи и разходите за текущо поддържане за общите части на етажната собственост се разпределят по равно според броя на живущите"
нещата щяха да са категорични
По отношение на решението на ОС - то е взето в началото, при издаване на разрешение за ползване на сградата. Аз се нанесох около година по-късно. Питах - един съсед ми каза - така решихме за по-лесно
И оттогава е така
Принципно нямам никакво желание да влизам в разправии, но може на някое следващо събрание да поставя въпроса
Чл. 51. (1) Консумативните разходи и разходите за текущо поддържане за общите части на етажната собственост се разпределят поравно според броя на собствениците и обитателите.
Логиката
- броят собственици на един имот е един - следователно една вноска
- обитатели (може да са повече от един) - следователно толкова вноски, колкото обитатели
това ако не е противоречие, здраве му кажи
ако беше записано :
"Консумативните разходи и разходите за текущо поддържане за общите части на етажната собственост се разпределят по равно според броя на живущите"
нещата щяха да са категорични
По отношение на решението на ОС - то е взето в началото, при издаване на разрешение за ползване на сградата. Аз се нанесох около година по-късно. Питах - един съсед ми каза - така решихме за по-лесно
И оттогава е така
Принципно нямам никакво желание да влизам в разправии, но може на някое следващо събрание да поставя въпроса
- freakkit
- Нов потребител
До freakkit
Усещам някаква неблагодарност от Ваша страна.Някои хора се постараха да откликнат на молбата Ви и да Ви дадат съвет,а Вие търсите логика в закона?
Закона е такъв какъвто е.И не е дадено на всеки да го променя или тълкува както си иска.Писах Ви ,че във Вашият случай той е нарушен във Ваша вреда,а Вие си правите Вашите тълкования и заключавате,че МОЖЕ НЯКОГА на следващо събрание да поставите въпроса? Ами защо тогава искате съвети и то безплатни?
Едно е да четете закона ,а друго е да го тълкувате.При Вас тълкуванията по казуса са меко казани наивни.
Първо: Собствениците в един имот в режим на етажна собственос може да са и двама,съпруг и съпруга.
Второ: Беше подчертано,че собственикът е също обитател(живущ,потребяващ,потребител,консумиращ и т.н.) Това ,че законът дели "живущите" в ЕС на "собственици" и на "обитатели",е защото в много от разпоредбите в ЗУЕС двата типа "обитатели"имат различни задължения и права. В случая в чл.51 законодателят е фиксирал задълженията както на собственикът(ците),така и на обитателят да заплащат по -равно приети те от ОС суми.
Така ,че не виждам никакво противоречие,а е въпрос на правилно тълкуване на закона. Неправилното такова,води до загуба на време и парични знаци.
Бяха Ви дадени конкретни съвети как да процедирате,но от Вас зависи,щом "нямате принципно желание да влизате в разправии" дали да се възползвате.
Защо тогава задавате въпрос? След като му знаете отговорът?
Усещам някаква неблагодарност от Ваша страна.Някои хора се постараха да откликнат на молбата Ви и да Ви дадат съвет,а Вие търсите логика в закона?
Закона е такъв какъвто е.И не е дадено на всеки да го променя или тълкува както си иска.Писах Ви ,че във Вашият случай той е нарушен във Ваша вреда,а Вие си правите Вашите тълкования и заключавате,че МОЖЕ НЯКОГА на следващо събрание да поставите въпроса? Ами защо тогава искате съвети и то безплатни?
Едно е да четете закона ,а друго е да го тълкувате.При Вас тълкуванията по казуса са меко казани наивни.
Първо: Собствениците в един имот в режим на етажна собственос може да са и двама,съпруг и съпруга.
Второ: Беше подчертано,че собственикът е също обитател(живущ,потребяващ,потребител,консумиращ и т.н.) Това ,че законът дели "живущите" в ЕС на "собственици" и на "обитатели",е защото в много от разпоредбите в ЗУЕС двата типа "обитатели"имат различни задължения и права. В случая в чл.51 законодателят е фиксирал задълженията както на собственикът(ците),така и на обитателят да заплащат по -равно приети те от ОС суми.
Така ,че не виждам никакво противоречие,а е въпрос на правилно тълкуване на закона. Неправилното такова,води до загуба на време и парични знаци.
Бяха Ви дадени конкретни съвети как да процедирате,но от Вас зависи,щом "нямате принципно желание да влизате в разправии" дали да се възползвате.
Защо тогава задавате въпрос? След като му знаете отговорът?
- trando58
- Потребител
Да много правилно е взето решението на ОС и предполагам ,както Ви намекнах да няма въпрос за чл 51 ал 3 защото тогава вноската за всеки един собственик или обитател се увеличава.Но пък прочетох и един нов бисер де ,че за консумативните разходи и текущо поддържане имало фонд .Ако успеете да го намерите в закона може да ме светнете къде да го потърся и прочета.
- toni_sf
- Активен потребител
До tony_sf
Престани да словоблудстваш и да неадекватничиш.Престани на въпросите да задаваш въпрос,а не да даваш смислен отговор.Престани да заблуждаваш хората поискали във форума съвет.Престани да се изявяваш като капацитет какъвто не си.Престани да тровиш душите на хората с неграмотността си. Престани да се изявяваш като "професионалист" по темата и да си правиш реклама.Престани да цитираш и боравиш със закона(ите)след като не са ти ясни елементарната им логика. Престани да апострофираш хората които наистина искат да помогнат.Престани като папагал да повтаряш едни и същи простотии. Престани да подлъгваш хората с мнимият си "професионализъм" ,а това ,че си един измекяр и поставено лице на "Василка" ООД -почистваща фирма и не си никакъв "професионален домоуправител" и не можеш да бъдеш и обикновен такъв ,защото както се изразяват юристите ,ако ти станеш домоуправител някъде- "Веща ще погине без време". Престани да тровиш нервите на добросъвестните форумчани,които отделят време за да помогнат с опит или знания на някого.Тук не ти е сайт за чатане м/у идиоти.
Понеже виждам,че простотията ти е неизлечима,подготвил съм една специална тема за тебе и като я пусна,ще се разбере кога един акаунт в крайна сметка трябва да бъде закрит и защо в един сериозен сайт не трябва да се допускат всякакви смешни създания като теб. Това все пак не е шоуто на Слави.
Престани да словоблудстваш и да неадекватничиш.Престани на въпросите да задаваш въпрос,а не да даваш смислен отговор.Престани да заблуждаваш хората поискали във форума съвет.Престани да се изявяваш като капацитет какъвто не си.Престани да тровиш душите на хората с неграмотността си. Престани да се изявяваш като "професионалист" по темата и да си правиш реклама.Престани да цитираш и боравиш със закона(ите)след като не са ти ясни елементарната им логика. Престани да апострофираш хората които наистина искат да помогнат.Престани като папагал да повтаряш едни и същи простотии. Престани да подлъгваш хората с мнимият си "професионализъм" ,а това ,че си един измекяр и поставено лице на "Василка" ООД -почистваща фирма и не си никакъв "професионален домоуправител" и не можеш да бъдеш и обикновен такъв ,защото както се изразяват юристите ,ако ти станеш домоуправител някъде- "Веща ще погине без време". Престани да тровиш нервите на добросъвестните форумчани,които отделят време за да помогнат с опит или знания на някого.Тук не ти е сайт за чатане м/у идиоти.
Понеже виждам,че простотията ти е неизлечима,подготвил съм една специална тема за тебе и като я пусна,ще се разбере кога един акаунт в крайна сметка трябва да бъде закрит и защо в един сериозен сайт не трябва да се допускат всякакви смешни създания като теб. Това все пак не е шоуто на Слави.
- trando58
- Потребител
Дълга тирада без нищо смислено.Така правят тези който само гледат да лапат ,явно сте си осигурили парички от съда за да правите експертизи и затова все съветвате питащите да отидат към тези действия.Но пък Ви търпя тук все пак е форум и всеки може да си каже мнението по даден казус.Да тук има много печени юристи ,но за съжаление Вие не сте от тях.Така ,че си гледайте губернията от 12 ап в която не сте избран по закона и си давайте съветите.
- toni_sf
- Активен потребител
До toni_sf - падаш много ниско.Как може да твърдиш по точно ЗАБЛУЖДАВАШ - freakkit ,че взетото решение на ОС е правилно
Чети внимателно Чл.51(1) Консумативните разходи и разходите за текущо поддържане за общите части на етажната собственост се разпределят ПОРАВНО според броя на собствениците и обитателите. И не намесвай (3) - тя има съвсем друго значение -ПОМНИ ВСЯКА АЛИНЕЯ СЕ ЧЕТЕ САМОСТОЯТЕЛНО,не ги смесвай.
Според Вас излиза ,че в един апартамент ако живее едно лице/било то собственик или обитател/ ще плаща 10 лв. ел.енергия,а в друг апартамент живеят 10 лица/било то собственици или обитатели / ще платят само 10 лв. -СМЯХ ГОЛЯМ СМЯХ..........
До freakkit - Това което е написал
Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО .
Също е вярно,че toni_sf много словоблудства !!!!
До tony_sf ПРОЧЕТИ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ:
СИГУРНО КАТО ЧЕТЕШ ПО ВНИМАТЕЛНО ЩЕ РАЗБЕРЕШ,ЧЕ ИМА ИСТИНА В ТОВА КОЕТО Е НАПИСАЛ trando58 - РАЗБИРА СЕ АЗ НЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМ КЪМ КАЗАНИТЕ ПО СИЛНИ ДУМИ - но това е и Ваш СТИЛ ...........................
toni_sf НАПИСА на 25 Ное 2010 09:13 pm Да много правилно е взето решението на ОС
Чети внимателно Чл.51(1) Консумативните разходи и разходите за текущо поддържане за общите части на етажната собственост се разпределят ПОРАВНО според броя на собствениците и обитателите. И не намесвай (3) - тя има съвсем друго значение -ПОМНИ ВСЯКА АЛИНЕЯ СЕ ЧЕТЕ САМОСТОЯТЕЛНО,не ги смесвай.
Според Вас излиза ,че в един апартамент ако живее едно лице/било то собственик или обитател/ ще плаща 10 лв. ел.енергия,а в друг апартамент живеят 10 лица/било то собственици или обитатели / ще платят само 10 лв. -СМЯХ ГОЛЯМ СМЯХ..........
До freakkit - Това което е написал
trando58 НАПИСА на 25 Ное 2010 08:13 pm Първо: Собствениците в един имот в режим на етажна собственос може да са и двама,съпруг и съпруга.
Второ: Беше подчертано,че собственикът е също обитател
Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО .
Също е вярно,че toni_sf много словоблудства !!!!
До tony_sf ПРОЧЕТИ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ:
До tony_sf
Понеже виждам,че простотията ти е неизлечима,подготвил съм една специална тема за тебе и като я пусна,ще се разбере кога един акаунт в крайна сметка трябва да бъде закрит и защо в един сериозен сайт не трябва да се допускат всякакви смешни създания като теб. Това все пак не е шоуто на Слави
СИГУРНО КАТО ЧЕТЕШ ПО ВНИМАТЕЛНО ЩЕ РАЗБЕРЕШ,ЧЕ ИМА ИСТИНА В ТОВА КОЕТО Е НАПИСАЛ trando58 - РАЗБИРА СЕ АЗ НЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМ КЪМ КАЗАНИТЕ ПО СИЛНИ ДУМИ - но това е и Ваш СТИЛ ...........................
- hkoev
- Младши потребител
Наистина пада голям смях. Явно на много хора целта им е тук да скарат хората помежду и а не да се търси компромисното решение или вариянт при който всички да са доволни.А трябва ли да се извинявам,че мисля различно и съм нестандартен.
- toni_sf
- Активен потребител
Наистина пада голям смях с тебе.След като не правиш разлика м/у "различен" и "безличен" какво да говорим повече....Събирам ти скудоумията ти пост по пост и ще издам алманах на глупостта ти в най-скоро време.
- trando58
- Потребител
До nkoev
Не си му сърбал попарата на Tony през последните месеци в които,я си решил да изкажеш мнение по даден въпрос,той тутакси приприпква да се лигави и да унизи труда ти и времето отделено най-добронамерено, с 99% неадекватните си постове след тебе. С какво са пълни 1176 мнения във форума от негова страна за 5м.? С баластра и още по-лошо с категорични съвети,при които нови членове на форума или просто задаващи въпроси с цел компетентни отговори за своята болка или притеснение,получават грешни насоки,неадекватни съвети противоречащи на закона,получават вместо ангажиран отговор,въпроси от негова страна родени от болният му мозък да прави "Дискусия" Той иска да дискутира човечецът,като подчертава на ляво и надясно как не прави кисело зеле в мазата си и какъв чист СОФИЯНЕЦ е! НЕГРАМОТЕН СЕЛЯНИН ОДМА!!!!!
Един мъдрец беше казал преди повече от 100г. ,че "Ако един човек постоянно повтаря ,че не е глупак,значи има известни съмнения"
Не си му сърбал попарата на Tony през последните месеци в които,я си решил да изкажеш мнение по даден въпрос,той тутакси приприпква да се лигави и да унизи труда ти и времето отделено най-добронамерено, с 99% неадекватните си постове след тебе. С какво са пълни 1176 мнения във форума от негова страна за 5м.? С баластра и още по-лошо с категорични съвети,при които нови членове на форума или просто задаващи въпроси с цел компетентни отговори за своята болка или притеснение,получават грешни насоки,неадекватни съвети противоречащи на закона,получават вместо ангажиран отговор,въпроси от негова страна родени от болният му мозък да прави "Дискусия" Той иска да дискутира човечецът,като подчертава на ляво и надясно как не прави кисело зеле в мазата си и какъв чист СОФИЯНЕЦ е! НЕГРАМОТЕН СЕЛЯНИН ОДМА!!!!!
Един мъдрец беше казал преди повече от 100г. ,че "Ако един човек постоянно повтаря ,че не е глупак,значи има известни съмнения"
- trando58
- Потребител
до-trando58 Значи твърдите ,че се умник може приема се ,но не сте възпитан драги господине.Възпитаният и културен човек се обръща към непознатите на учтива форма .Но за съжаление и жалост излагате варненци , а познавам толкова коректни и възпитани хора. Но то си Ви личи , неуспял кариерист най голямата му мечта е стане шеф е вече сте даже на голяма длъжност Управител на ЕС.Поклон пред Вас г-н началник.
- toni_sf
- Активен потребител
до Трандо,
Много сгъстявате краските по адрес на тони сф, всеки има право на мнение в края на краищата, и разбира се гледа от своя ъгъл. Нека не му се пречи за това
Много сгъстявате краските по адрес на тони сф, всеки има право на мнение в края на краищата, и разбира се гледа от своя ъгъл. Нека не му се пречи за това
- lakavitsa
- Потребител
до-lakavitsa Защо обръщате внимание на някой си,на който му трябват дни за да вникне в някоя тема . Аз съм си го приел като Управител на ЕС с 10г стаж ,макар и избран в противоречие на закона. А и след изказванията му ,че в неговата губерния не се допуска нищо трябва да се сетиме какъв възпитаник е.
- toni_sf
- Активен потребител
freakkit написа:Здравейте,
На мен ми се струва, че това противоречи на Чл.51 от ЗУЕС...
НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИТЕ РЕШЕНИЯ НА ОС - НЯМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СИЛА ЗА АБСОЛЮТНО НИКОГО (!) (дори и за тези, които са гласували - "за", на въпросните ОС) И ЕС - НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ, ДА ПОТЪРСИ И ЗАЩИТИ ПРАВАТА СИ, ВЪЗ ОСНОВА НА ТАКИВА РЕШЕНИЯ - ПО НИКАКЪВ НАЧИН!
СЛЕД КАТО НЕ СА СПАЗЕНИ ЗАКОНОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ, ОТНОСНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА КОНСУМАТИВНИТЕ РАЗХОДИ И РАЗХОДИТЕ ЗА ТЕКУЩО ПОДДЪРЖАНЕ (и не само), НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ЗАПЛАЩАТЕ АБСОЛЮТНО НИЩО! ...НЕОБХОДИМО Е ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕ НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО ДО МОМЕНТА - ЗА ЦЯЛАТА ЕС (вкл. и за минал период)!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...И в допълнение на всичко казано по-горе, имайте предвид следното:
ЗУЕС - Чл. 38. (1) Решенията на общото събрание се изпълняват в определените в тях срокове. Когато срокът не е определен, решенията се изпълняват в 14-дневен срок от получаването на писмена покана, връчена по реда на чл. 13, ал. 2 - 6.
(2) Когато собственик или обитател не изпълни решение в определения срок, председателят на управителния съвет (управителят) може да подаде заявление за издаване на заповед за изпълнение по реда на чл. 410, ал. 1, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс. Към заявлението се прилага препис от решението на общото събрание.
..."Интересно" , какъв препис от Решението на ОС, ще приложат! ...препис от незаконосъобразното Решение на ОС?! ...и как Съдът, ще издаде Заповед за изпълнение, въз основа на незаконосъобразно Решение на ОС?!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
П.П. Само да гледа, някой самозван "юрист", в последствие, да не заплаща и лихви, и разноски по дело, а и не само това (!), защото последиците - могат да бъдат непредсказуеми.
...За тази цел, има адвокати - за да извършват юридически консултации и правна защита - срещу възнаграждение! Но за съжаление, българинът, е свикнал "да стига" до адвокат, само когато "ножа, опре до кокала".
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=24& ... 86#p425086
П.П. ...Тази тема, е разглеждана многократно - във форума за етажна собственост.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
до-hkoev Не съм искал да заблуждавам питащият,че взетото решение е правилно, но в разрез на ЗУЕС в много жил .кооперации се процедира точно така, за да няма точно такива спорове . Да действително е неприемливо да се разпределят вноските по равно, но могат да се разберат и по и.ч. Незнам дали знаете но много е лесно когато има разбирателстви и компромиси и не се получава гледане на кръв между съседи за някакви си 1,2 и 5 лева.Точно това се мъча да обяснявам от 5м . но явно тук интригата е дайте да се съдим с комшията и да му докажем,че повече знаем закона от него.
- toni_sf
- Активен потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|