начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Как да ми се предостави една стая от семейно жилище

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да ми се предостави една стая от семейно жилище

Мнениеот nedri_69 » 17 Дек 2010, 15:13

Здравейте,
Обжалвах на възивна инстанция поради факта че голямото ни дете държи да живее с мене в къщата но възивната потвърди решението на райония съд т.т.
Предоставя се двете деца и семейното жилището на майката за отглеждане на децата на 16г и 6г и издръжка за двете деца.Ответника няма друго имущество /жилище/и финансова възможност да излезе на свободен наем.Може ли да се предостави 1/4 или една стая от семейното жилище на ответника по надлежния ред .Срока за обжалване пред касационен е до 08.01.2011г .Но нямам намерение защото страдат децата дори и родителите
Или ще стане така че ответника да остане на улицата.
Молбата ми е само за това да съм близо до децата си при възможно предоставяне на една стая
nedri_69
Младши потребител

Re: Как да ми се предостави една стая от семейно жилище

Мнениеот donna » 17 Дек 2010, 17:13

Вие сте бащата ,които следва да излезе на свободен наем. Сложни са ви отношенията , но следваше още с отговора на иска да поискате разпределение на ползването на имота . Имате право да искате наем от бившата си съпруга но само за неиното ползване или да обжалвате в тая част решението .Влезе ли решението в сила и не напуснете ли семеиното жилище ще ви извади със съдия изпълнител.
Това доколкото разбрах от неподреденото ви писание тука .
donna
Старши потребител

Мнениеот nedri_69 » 17 Дек 2010, 17:22

Благодаря за отговора Ви но нали адвоката ми знае в какво положение съм
Всичко съм му предоставил като документи за по големия принос за семения ни дом заем за ремонт на същия дом ,където тя не ми е съдлъжник и излиза че не си е свършил работата си Имам ли основание да обжалвам на по горно ниво?Пък и самия изпълнителен лист не може ли да се обжалва с основание че лицето няма друго жилище и няма възможност за свободен наем
nedri_69
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Дек 2010, 18:07

След като не сте стигнали до споразумения тия искове се предевяват отделно след развода -за приноса се предевява в 1г срок , които е преклузивен , а давностния срок за облигационните е 5г , самия изпълнителен лист не се жали ,а деиствията на съдебния изпълнител по изпълнителното дело , но обжалването не спира изпълнеието .
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси