- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследява ли нов собственик неплатени задължения по ЕС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
34 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: наследява ли нов собственик неплатени задължения по ЕС
Не давате отговор на въпроса ми ? Само коментар на закона в случая е излишен.
- kirile
- Потребител
до-kirile Отговора на въпроса Ви беше даден, явно не сте разгледали всички постове.А коментара в поста ми за ПУРНЕС е за дългогодишните Управители на ЕС да се видят колко са били стрикни при изпълнение на задълженията си
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Решенията на Общо събрание, могат да пораждат само действия занапред (ex nunc)!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Ами да , вземат решение , че в предходните години изчислението на дължимите суми не е правилно и съответно правят преизчисление , според което някои от собствениците имат да дават , а други имат да вземат според преизчислението и съответно тези , за които е преизчислено че има да дават трябва през тази година да ги дадат , парите имам в предвид , а другите които според преизчислението имат да взимат , трябва да си ги вземат парите през тази година ?
- kirile
- Потребител
kirile, какво стана със твоя казуз?
Новите собственици, платиха ли парите?
Питам защото подобен проблем имам и аз. Вменяват ми задълженията по чл.6 ал.1. т.9 и т.10 от Закона за управление ЕС, които не са платени от стария собственик?
Имат ли правна основа да ми ги искат?
Питам защото подобен проблем имам и аз. Вменяват ми задълженията по чл.6 ал.1. т.9 и т.10 от Закона за управление ЕС, които не са платени от стария собственик?
- joro_tt
- Младши потребител
до-joro_tt Това за правната основа ще го постанови съда ако заведат дело срещу Вас.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
joro_tt написа:kirile, какво стана със твоя казуз?
...Въпросният ремонт (по Чл.6, ал.(1), т.9 от ЗУЕС), приключен ли е - към датата, когато Вие сте станали собственик?
...Стари задължения (по Чл.6, ал.(1), т.10 от ЗУЕС), които не са платени от "стария собственик", НЕ са и НЕ могат да представляват Ваши задължения към ЕС! ...ОУ на ЕС, следва да търсят въпросните непогасени задължения - от "стария собственик".
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
...Въпросният ремонт (по Чл.6, ал.(1), т.9 от ЗУЕС), приключен ли е - към датата, когато Вие сте станали собственик?
Ремонт до колкото знам не е правен. Събирали са се занапред пари...
- joro_tt
- Младши потребител
до-joro_tt И сега ако ще правите ремонт ,ще си платиш за твоите и ч ,и въпроса е приключен защото вече си собственик.
- toni_sf
- Активен потребител
До joro_tt
Бих искал да дам мнение по въпросът Ви,но първо ми отговорете: Тези вноски които се правят в ЕС еднакви ли са за всички апартаменти,или различни?Въпросът ми е тясно свързан с Вашето твърдение ,че вноските са се правили"за напред".
Бих искал да дам мнение по въпросът Ви,но първо ми отговорете: Тези вноски които се правят в ЕС еднакви ли са за всички апартаменти,или различни?Въпросът ми е тясно свързан с Вашето твърдение ,че вноските са се правили"за напред".
- trando58
- Потребител
До trando58
имам протокол от 08.2004г на общото събрание. Тогава се е решило да се събират по: "всички 45 апартамента ще заплащат по 5лв и само населените апартаменти от 4 до 15етаж включително, по още 1,5лв на човек."
В прокола е записано "месечна такса за текущите разходи".
Твърдението на домоуправителя е, че част от тези пари (след като се платят - текущите разходи) остават и се събират за ремонти (незнам колко остават и никаде не е записано).
И сега се получавало, че трябва да са събрани около 2000лв, но тъй като имало неплатили и тези пари ги няма.
в тази тема има подробности http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=44740
имам протокол от 08.2004г на общото събрание. Тогава се е решило да се събират по: "всички 45 апартамента ще заплащат по 5лв и само населените апартаменти от 4 до 15етаж включително, по още 1,5лв на човек."
В прокола е записано "месечна такса за текущите разходи".
Твърдението на домоуправителя е, че част от тези пари (след като се платят - текущите разходи) остават и се събират за ремонти (незнам колко остават и никаде не е записано).
И сега се получавало, че трябва да са събрани около 2000лв, но тъй като имало неплатили и тези пари ги няма.
в тази тема има подробности http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=44740
- joro_tt
- Младши потребител
до-joro_tt Значи тези по 1.50 лв са за консумативни разходи разпределени на член семейство ,а другите по 5лв за за фонд ремонт и обновление.Но пък трябва да имате поне още 6 протокола от ОС на ЕС . ако се гледат и ПУРНЕС и ЗУЕС. Управителя Ви на ЕС явно много се е възползвал от липсата на такива , направете си ОС изберете си контрольори и направете ревизия на касата за тези години.И ако има злоупотреби се знае реда.
- toni_sf
- Активен потребител
Тези по 1,5лв на човек са само за апартаментите от 4 до 15 етаж и са за асансьор.
Асансьора е заключен на 1, 2 и 3ти етаж и хората от тези етажи не ползват.
5лв на апартамент са за всички апартаменти от 1 до 15ти етаж.
Т.е. тези 5лв са за осветление, чистачка, домоуправител и разни др. текущи нужди и от тях оставали пари, които се трупали за ремонти.
Аз живея на 2ри етаж и плащам 5лв.
Асансьора е заключен на 1, 2 и 3ти етаж и хората от тези етажи не ползват.
5лв на апартамент са за всички апартаменти от 1 до 15ти етаж.
Т.е. тези 5лв са за осветление, чистачка, домоуправител и разни др. текущи нужди и от тях оставали пари, които се трупали за ремонти.
Аз живея на 2ри етаж и плащам 5лв.
- joro_tt
- Младши потребител
до-joro_tt тогава се радвай ,че плащаш толкова, иначе за ремонти си приготви три цифрена сумичка, когато се наложи а да не се стигне и до 4 цифрена за нещо сериозно, и знай лафа да не ви срещне дявола
- toni_sf
- Активен потребител
34 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|