начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Запазено право на ползване след развод.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запазено право на ползване след развод.

Мнениеот andrey13 » 15 Дек 2010, 19:14

С бившата ми съпруга се разведохме по взаимно съгласие както може би вече знаете от другата ми тема за нападението и по всички флангове срещу мен. И както някои по компетентни тук ме посъветваха в стил "нападението е най-добрата защита" искам да попитам. Понеже една от добродетелите която направих месец преди да се разведем бе че се съгласих да даря " дарим" къщата която построих по време на брака ни на малолетните ни деца , както ме посъветва адвоката ми
с пожизнено право на ползване.Е...бяхме се разбрали да поживея там толкова колкото е необходима за да могат децата да се адаптират към обстановката на моето неприсъствие.Нямаше и два месеца и един ден си намерих багажа отвън със сменени ключалки и т.н. Понеже имахме споразумение за неограничен контакт с децата "самотната" вече майка прибра новия си избраник и ми пусна дело за ограничение на свижданията и както обикновено става с лъжите на две три бабички и съчувствие на съдия с подобна участ и аз се оказах 1...3-та събота и т.н.През периода когато имах неограничен достъп и с право на ползване тя не ме пускаше вътре аз виках полиция и резултата беше че получавахме предупреждение " да не се саморазправяме", което тя после използва против мен в съда като доказателство че съм буйствал и т. н. за да може да ми ограничи свижданията с децата и го постигна.
Въпроса ми е мога ли да искам да ползвам жилището " да и преча"и ако не с какво да я накажа? Е нямам предвид да им "светя" когато ...... Но повярвайте ми че на тази жена ако не и се противопоставя, ще се пенсионирам в съда :lol:
andrey13
Потребител

Re: Запазено право на ползване след развод.

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Дек 2010, 09:32

Станаха много адвокатите на страните, а ето колко струват всъщност. Нищо. Котаракът ми ще се оправи по-добре - поне знае кое хвърчи и кое се яде. Общо взето знае къде е хладилника.

Имам чувството, че сме завършили не в Академия и Университет, а в Зоопарка - зоологическо право някакво. Което е хубаво - колкото резултата от мач "Джунгла-Зоопарк" е винаги - в полза на "Джунглата" - 30 изядени, 20 нахапани, 1 депресиран слон и т.н.

Ако това ми го направят на мен - направо бих говорил с адвоката си по-сериозно.

Тук става въпрос за износени и изхабени договорености.

Всеки знае, че примерно, исторически е имало ту съюз, ту война. Защо - никой не знае точно.

Винаги исторически се налагат леки военни действия, свързани с разплакани моменти и т.н.

Когато са захабени договореностите и те не могат да служат - не се спазват всячески и не се работи по тях - нарушават се правилата на свижданията и т.н., се налага нова "атака", с цел ново споразумение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 18 Дек 2010, 10:19

ivan_lawyer написа:Станаха много адвокатите на страните, а ето колко струват всъщност. Нищо. Котаракът ми ще се оправи по-добре - поне знае кое хвърчи и кое се яде. Общо взето знае къде е хладилника.

Имам чувството, че сме завършили не в Академия и Университет, а в Зоопарка - зоологическо право някакво. Което е хубаво - колкото резултата от мач "Джунгла-Зоопарк" е винаги - в полза на "Джунглата" - 30 изядени, 20 нахапани, 1 депресиран слон и т.н.

Ако това ми го направят на мен - направо бих говорил с адвоката си по-сериозно.

Тук става въпрос за износени и изхабени договорености.

Всеки знае, че примерно, исторически е имало ту съюз, ту война. Защо - никой не знае точно.

Винаги исторически се налагат леки военни действия, свързани с разплакани моменти и т.н.

Когато са захабени договореностите и те не могат да служат - не се спазват всячески и не се работи по тях - нарушават се правилата на свижданията и т.н., се налага нова "атака", с цел ново споразумение.

Дай някой жокер за какво точно става въпрос. Доколкото знам споразумение за развод не може да се разваля или променя.
andrey13
Потребител

Мнениеот donna » 18 Дек 2010, 11:19

А сега дали става въпрос за облигационно или вещното право на ползване , малък жокер с нотариален акт дарихте имота и имате запазено право на ползване така ли?
Ако е така искайте вие наем , може и да ги извадите от там , защото те притежават само голата собственост , е съпругата ви също явно си е запазила това право ,затова с изваждането няма да стене ,но с наема възможно , тъй като тя явно ползва целия имот ,другото можете да искате по моему да си разпределите това право на ползване тя на единия етаж ,вие на другия /ако имота е на етажи или определени стаи за вас др. за нея/
Тук явно е станало като войната на семейство РОУЗ ...ей затова трябва да забранят филмите тва е !
donna
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 18 Дек 2010, 12:15

donna написа:А сега дали става въпрос за облигационно или вещното право на ползване , малък жокер с нотариален акт дарихте имота и имате запазено право на ползване така ли?
Ако е така искайте вие наем , може и да ги извадите от там , защото те притежават само голата собственост , е съпругата ви също явно си е запазила това право ,затова с изваждането няма да стене ,но с наема възможно , тъй като тя явно ползва целия имот ,другото можете да искате по моему да си разпределите това право на ползване тя на единия етаж ,вие на другия /ако имота е на етажи или определени стаи за вас др. за нея/
Тук явно е станало като войната на семейство РОУЗ ...ей затова трябва да забранят филмите тва е !

По зле е от филма, защото бившата ми слага децата отпред пред топовете, защото ако не бяха те , тази сага отдавна да приключила като в някои други филми :mrgreen: Е... не могат да забранят всички филми :lol: .
А това че имам ограничен режим на свиждане с децата, няма ли да попречи?
andrey13
Потребител

Мнениеот donna » 18 Дек 2010, 12:24

Режима на лични контакти няма нищо общо с вещното право на ползване ,което сте си запазили /ако за такова иде реч по документите ви и не се окаже ,че в ръкава си сте скрили някой друг документ дет не сте ни го съобщили тука/.
Леле , не ви завиждам вие с вашето семейство на единия етаж и бившата на другия...или бившата ви плаща наем ...мисля ,че филма просто ще бледнее ...
Е при тия условия току виж се съгласи да се кротне и двамата да живеете вс. за себе си в царството на Нирвана :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 18 Дек 2010, 12:50

Лично се съмнявам това да стане, защото тя е бивш джудист спортист , а те докато не паднат в несвяст не слизат от ринга. А и ако почна да ви занимавам с другите 8 дела от нея срещу фирмите ми колите активите и банковите сметки,просто ще трябва тази тема да се учи после в юридическите факултети.Но това за сега ми е най належащо и проблемно.Явно новото и завоевание и зарежда яко батериите че чак свети от алчност и "захранва" генератора на идеи от страна на нейната адвокатка .Спомням си когато миловидно в първото дело ми каза" Андрейчо, аз правя този иск с цел да ви помиря и за ваша полза".А после изсипа всичката си негативна енергия произтичаща от личната и съдба и вътрешно убеждение на жена, която никога няма да има деца , мъж до себе си/ който да направи всичко това което аз/ и приличаща на ботор, по който никой не би се и препънал даже, защото отдалече ще заобиколи.Но това както казвате вие юристите няма нищо общо с казуса.Просто тя си намери дойна крава в лицето на бившата ми и сега пие млекце, дебелее, окосмява се и клати опашка, но бикът го нямааааа 8) Биковете като за нея просто не оцеляха, защото гледат филмите и цъкат с език :mrgreen: Май е време да отворя друга тема тук.Ще помисля по въпроса :idea: .
andrey13
Потребител

Мнениеот donna » 18 Дек 2010, 13:21

Андрейчо изпушил си ясно е. Адвоката си защитава клиента това му е работата , харесваш ли я или не тва е!
Кви крави, кви бикове ... Андрейчо в животновъдството няма нужда от бикове тет а тет , карат на изкуствено осеменяване тъй да знаиш!
Тя развъдно продобрителната дейност е стигнала далече , знаеш ли тая работа и да престанете да гледате амирикански филми ,че само развалят и мътят мозъците на хората ,ама ха ! :wink: :mrgreen: :wink:
ДА ДОПЪЛНЯ:
Вие от ваша страна сте доказали че сте добър в борбата свободен стил :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 18 Дек 2010, 14:00

Явно трябва да се добави нов профил в юридическите факултети като защитник, но с нападателни умения и да има дисциплина такава за адвокатите .А като се дипломират на табелките пред офисите им да напишат от кои са.Но съм сигурен че ще се срамуват и няма да го направят, защото всичко е игра за пари а не за право.Проста търговия но с членове и алинеи , зад които винаги стои някакъв материален интерес, който ако не е за ответника то той за адвоката.
andrey13
Потребител

Мнениеот donna » 18 Дек 2010, 14:25

Много добре знаете ,че винаги има финансови интереси , бившата ви жена си плаща за представителство , колко е морално поведението на съпруга №2 няма да се коментира ,щото върху колко е морално съдът няма да постанови решението си ,а на базата на действащите правни норми.Ние всички имаме нападателни умения спокойно ,кои по -вече , кои по -малко това просто е вътре в нас :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 18 Дек 2010, 19:13

donna написа:Много добре знаете ,че винаги има финансови интереси , бившата ви жена си плаща за представителство , колко е морално поведението на съпруга №2 няма да се коментира ,щото върху колко е морално съдът няма да постанови решението си ,а на базата на действащите правни норми.Ние всички имаме нападателни умения спокойно ,кои по -вече , кои по -малко това просто е вътре в нас :wink:

А няма ли някой закон за морала? Или може би той ще попречи на тези които измислят законите ? :wink: :wink: :wink:
andrey13
Потребител

Мнениеот donna » 18 Дек 2010, 20:38

Не няма такъв , там действа господ , пък той знае кога къде и по кое време да раздаде правосъдие. То да запалите една свещ в черквата за здраве и късмет друго не ви остава с тази бойна №2.
Шансовете ви сме ви ги описали подробно ,по-вече ако някой още се сети добре ,аз за сега друго не се сещам.
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси